Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
W tym miejscu prosze nie parkować...
Autor Wiadomość
spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2006-07-16, 22:28   W tym miejscu prosze nie parkować...

Byłem w piątek w Warszawce u Taty na grobie i tak sobie jadąc przez miasto ciągle mijał mnie koleś Clio, zobaczcie co miał napisane na szybie bocznej, dobre nie? Chyba koleś miał przykre wspomnienia z parkowaniem w jego aucie...

clio.JPG
Plik ściągnięto 9994 raz(y) 127,48 KB

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2006-07-16, 22:52   

Mógł sobie większą kartke zrobić bo taki TIR może nie zauważyć i jednak zaparkuje a wtedy z Cliówki dużo nie zostanie :mrgreen:

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-07-16, 23:07   

Ludzie to mają pomysły...

marecki2R 
Ventomaniak
Jetta 2.0 16v

Silnik: ABA
Wysłany: 2006-07-17, 01:27   

A tak swoją drogą to należy mu się mandat za rozmowę przez komórkę podczas jazdy samochodem :wink:

marmarmarek 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 ABS 66kW
Wysłany: 2006-07-17, 01:34   

hehe- niezle... :)

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-07-17, 09:08   

Mogłem zrobić jeszcze jedną fotkę z przodu, żeby było numery widać i wysłac kolesiowi z dopisikiem: prosimy o datek na rzecz Kluu Vento, w przeciwnym raze prześlemy zdjęcia do policji :-)

marmarmarek 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2006-07-17, 13:20   

a mzoe stoi na swiatlach :P ? mozna na siatlach, czy nie? :roll: :D

Gunship 
Niedzielny kierowca
Vento 1.6 CL 1993

Silnik: ABU
Wysłany: 2006-07-19, 11:44   

Tak w związku z parkowaniem. Drodzy Lublinianie nie obraźcie się ale wasze osiedle uniwersyteckie pod względem parkowania jest najbardziej kretyńskim miejscem jakie widziałem :)
Z racji tego że moja ładniejsza połowa pochodzi z Lublina dosyć często tam bywam. Ostatnim razem wiozłem przy okazji z Łodzi kumpla na egzamin. Zaparkowanie przed wydziałami UMCSU graniczy z cudem! Tam co 5 m jest znak. Nigdzie nie można się zatrzymać. Owszem są parkingi ale tylko dla kadry. Może jest kilka miejsc dla szarych studentów do zaparkowania ale to co widziałem dwa tygodnie temu to makabra. Jeżeli ktoś przyjedzie samochodem to musi szukać parkingu hektary od wydziałów. U nas na uniwersytecie w Łodzi też nie ma za dużo miejsc parkingowych ale przynajmniej na bocznych ulicach nie ma co chwila zakazu i da się jakoś stanąć. Może i plusem jest porozbijanie wydziałów po całym miescie.
Fakt - na Polibudzie jest identyczna sytuacja gdzie przed Halą Sportową Urząd Miasta zablokował wjazd na pusty plac z którego korzystali studenci.
Zgrozo!
Macie jeszcze jakies podobne doświadczenia?
Pozdrawiam :)

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-07-19, 11:54   

Oj mam identyczne doświdaczenia. Jak dostałem sie na Uniwerek (ul. POW 3/5) to chociaż ciężko było z wolnym miejscem to jednak coś w końcu udawało się znaleźc. Ze dwa lata temu wracamy po wakacjach a tu wszystko po remoncie, ogordzoen, wielki szlaban i portier przy nim. CO się okazało? Ogrodzili wszystko co się dało i tam może stawac tylko kadra. Kupują sobie pilota i nim otwierają szlaban, a studenci gdzie? Powiedziano mi w administracji wtedy ze kadra musi mieć gdzie stanąć a tak ciągle studenci im zabierali miejsca. Chore to na maxa bo dzięki studentom mają z czego żyć. A najlepiej jest Polibudzie. moja matula wykłąda na PŁ i w tamtym roku kazali jej wykupić pilota za coś koło 200-300 zł i co miesiąc płacić abonament, tylko po to żeby mogła wiechać na teren wydziału OiZ. A co najlepsze, że każdy wydział na PŁ chce osobno ta opłatę, a że matula wykłada na większośći to w sumie musiała by na wejście wypłącić jakieś 1500 zł i co miesiąc koło 200 za abonamenty. Czy to jest normalne? To się nazywają udogodnienia w wykonaniu uczelni.
W WSHE na Rewolucji za to wycwanili się inaczej. Każdy moze wjechać, ale opłata 5 zł przy wjeździe, co łatwo przeliczyć, że w miesiącu wydasz lekką ręką 100 zł. Poprostu bije na łeb niektórym...

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2006-07-19, 12:07   

Pod wyższymi uczelniami to zwykle tak się dzieje - szczególnie pod tymi starszymi bo nowo budowane budynki zwykle mają gdzieś obok parkingi. Ja przez całe studia dojeżdzałem na zajęcia samochodem. A Gdanskla Polibuda to miejsce gdzie prawie wszystkie wydziały są obok siebie i jak przyjeżdżasz w godzinach szczytu (tzn wtedy gdy jest najwięcej zajęć - np. 10-11) to od razu możesz zapomnieć o małym parkingu dla gości PG i musisz się modlić żeby znaleźć gdzieś miejsce na jakimś chodniku przy pobliskich ulicach. Od początku strasznie mnie to wnerwiało a jak już po tygodniu wróciłem po zajęciach i zobaczyłem zbite lusterko kierowcy leżące na ziemi to wykupiłem karte wjazdową na teren PG i 5 lat wjeżdżałem sobie na parking dla wykładowców - pod sam wydział :lol:
Niestety ostatni rok tenże parking zabrali studentom - chyba dlatego że "spóźnieni" wykładowcy nie mogli parkować w pierwszym rzędzie :wink: bo przynajmniej 1/4 parkingu zawsze była wolna.
Dobrze ze praktycznie przez cały tydzien miałem zajęcia na 8 to przynajmniej mogłem znaleźć jakieś miejsce parkingowe w okolicy :)

marmarmarek 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2006-07-19, 16:24   

spyro napisał/a:
Ogrodzili wszystko co się dało i tam może stawac tylko kadra

tak zrobiono u mnie pod LO po remoncie-i tez musialem czasami kilka razy objezdzac okolice szkoly, zeby cos znalesc... ale jezeli chodzi o Wroclaw i tamtejsza politechnike-wiekszosc wydzilow jest kolo siebie, aut od zaje... ale przynajmniej zakazow nie ma-i zawsze gdzies sie mozna wcisnac :) (przynajmniej teraz-zobaczymy co bedzie w pazdzierniku...)

Odpowiedz do tematu