Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-09-30, 10:24
spyro napisał/a:
mówisz o antenie do CB?
Tak....dokładnie....chodzi mi o tą biedronkową...przecież to magnesówka i w dodatku była montowana na tą gumę...
Mam to przebarwienie na dachu...wrzuciłbym tam nowa antenę (tą spyro od Ciebie) ale do garażu mi się nie mieści i mam ją na klapie....
dziwne to dla mnie bo tą antenę miałem max 2 miesiące....cały czas była przyczepiona na dachu...samochód praktycznie nie miał styczności z wilgocią...jak już to sporadycznie...przy nawej antenie jest wszystko ok...gdy ją odczepiam to zostaje mi takie kółko, które łatwo zmyć mokra szmatką...a tego przebarwienia nic nie rusza...mam nadzieję że to nie rudy wlazł pod lakier i żeby to się nie rozchodziło...no ale przecież to niemożliwe...
a na antenie były widoczne ślady rdzy?bo jak nie to nie możliwe żeby zaciek rdzawy sie zrobił,Tygrysisko, zarzuć jakaś fote może jak luknę to coś może doradzę,bo wygląda ze to weszło w lakier skoro jest gładkie a jednocześnie ma inny kolor
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-30, 11:16
spróbuj lekkościerną, może uda się.
W ogóle guma na tej antenie biedronkowej jest jakaś lipna, ta mała antenka lata mi ciągle po bagażniku i wiesz że ta guma zaczęła samoistnie sie kleić, normalnie jakby była zmoczona w kleju. Także ta guma wchodzi w jakąś reakcję jak widać.
Wysłany: 2008-09-30, 12:11
krzeszak napisał/a:
musiała guma wejść w reakcje z lakierem i rozpuściła metalik
A to możliwe bo w upały miałem ją na dachu...ale w sumie furka ciągle w garażu stała....no ale może gdzieś ją przypiekło...
Za rok w lecie bedę ściągał antenę gdy mi nie będzie potrzebna....
Ale z drugiej strony antena od spyra to zwykły plastik i metalowy pręt na środku...i wszystko to pokryte tym gumowym kondonkiem...a ta biedronkowa to pod kondonkiem na warstwię jakby z folli aluminiowej z której wycieka coś żóltego... normalnie się ostro wkur....na taki stan rzeczy....
krzeszak napisał/a:
Tygrysisko, -duża to plama?
3 cm średnicy...na szczęście przebarwienie nie było wielkości magnesu...odlazło to przebarwione coś i dalej nie idzie-przynajmniej tyle w tym dobrego....
Szukam teraz czegoś czarnego samoprzylepnego co by dociąć kółko i tam przylepić bo zimą w czasie mrozów to moze się rozchodzić....
Kurcze wnerwia mnie to że furka ma na całości oryginalny lakier, ściągał ją znajomy, była badana na grubość lakieru, za mojej kadencji nie była bita, a tym bardziej malowana....takze jeżdżący oryginał z 93 roku...a tu taka antena robi mi pod górkę
Wysłany: 2008-09-30, 20:14
marmarmarek napisał/a:
a nie idzie oskarzyc producenta?
Pewnie da radę...ale co mi po tym...radyjko jest świetne i nadal go używam...no tylko ta nieszczęsna antena...cały zestaw jest nadal na gwaracji...no ale co mi w biedronce pomoga...jakbym miał fuxa to mi to mi zwrócą te 200 zł za sprzęt i tyle....tutaj to drogą sądowa jak już zostaje...no ale jak ja udowodnię że to właśnie od tej anteny szkoda zachodu...pójdzie czarne kółko...będzie wyglądać jak zaślepka od anteny czy coś w tym stylu...no ale nie zmienia to faktu, że ta antenka mi nerwa zruszyła
Ale co ma z tym wspólnego radyjko?
To antena winna, a nie radyjko. Przecież radyjka nie woziłeś na dachu, tylko antenkę. Wiek pokażywszy im ten ślad i ta antenkę, to tym się zająć powinni, a nie radyjkiem.
Wysłany: 2008-10-01, 08:21
sebastian napisał/a:
Ale co ma z tym wspólnego radyjko?
Teoretycznie nic, ale gdy jakimś cudem (w co wątpię) oddadzą mi kase to zapewne zażądają zwrotu całego zestawu...i wyjdzie na to że zostanę z sama anteną która kupiłem od Spyra....i to co mi ewentualnie oddadzą pójdzie na nastepne radyjko...
sebastian napisał/a:
PS. Widzę że pozmieniałeś avatarka i podpis
podpis już dawno wywaliłem....a fotki i owszem....lubię takie zmiany
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-01, 08:28
ja tez bym spróbował zawalczyć. Radyjko zostawiasz sobie a oni maja ci pokryć koszty lakierowania dachu. Szybko byś to wygrał - tak mi się wydaje.Do udowodnienia bardzo szybko, jedno badanie w jakimś laboratorium i będzie wszystko jasne.
Wysłany: 2008-10-01, 23:27
Gadałem z dobrym znajomym, który pracuje w biedronce...
niestety nie w tej biedronce, w której kupiłem owy zestaw...
i twierdził, że były już skargi na tą antenę...
faktycznie wyrządziła ona nie tylko mi szkody w lakierze...
ale biedronka umywa od tego ręce...
jedyne co można to pozwać do sądu producenta z powództwa cywilnego...
ale dla 200zł to nie za bardzo się opłaca...
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-10-01, 23:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-10-02, 11:04
Tygrysisko napisał/a:
ale dla 200zł to nie za bardzo się opłaca...
Tygrys nie dla 200 zł. Wtedy pozywasz o odszkodowanie za:
- malowanie auta
- szkody moralne: bo wyśmiali Cie koledzy że masz plamę na dachu no i na Zloty nie możesz jeździć przez to
- Za to że musiałeś kupić nową antenę bo tamtej nie można było używać
itp itd
ja bym wymyślił jeszcze z 10 powodów.
Ja bym nie odpuszczał, przez to że każdy olewa to duże sieci mają w du... wszystko.
sorki ze tak sie podpinam pod posta ale czytalem i kumpel mial podobnie w Oplu tez mial jakąś magnesowke ale bez tej gumy wiec zaczelo mu rysowac lakier, zmyslil sie i cos pod magnes podlozyl i po jakims czasie lakier mu sie ODPARZYL i do tej pory ma cos takiego jak u Ciebie Tygrysisko nawet lekkoscierna nie dala temu rady.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-10-09, 22:34
Tak to własnie jest jak kupuje się w Biedronce...... Ja tam nic nie kupuję do auta w marketach, nawet jak jest markowe. Każda bardzo tania rzecz kazuje się g......m.I tylko więcej szkody niz pożytku.
Wysłany: 2008-10-09, 22:56
Morfeusz142, wiesz co, ja mam to samo radyjko i naprawde jest OK, tyle że ja szybko antenkę zmieniłem poza tym jako że nie mam garażu to każda antenę zdejmowałem z dachu od razu po dojechaniu do celu, co by nie zmieniła właściciela za szybko.
Wysłany: 2008-10-10, 11:43
spyro, święte słowa...radyjko jest ok.
Tutaj dla porównania
Antena Cobra (ta większa) no i ta mniejsza...
obie po ściągnięciu kondonków...
Cobra ma tam tylko zwykły magnes..
a biedronkowa jakąś folię z której wyłazi jakaś zółta substancja.
Wysłany: 2008-10-11, 23:58
no niestety ta biedronkowa antena jest jakaś dziwna. Od dawna jej niw używam, leży u Mamy w mieszkanku, dzisiaj byłem i tak patrzę że ocs jest nie tak, a ta guma sama sie utleniła i popękała, także pewne to jest przyczyną Twoich Tygrys problemów. Ja bym nie odpuścił, walcz o swoje to nie dośc że kaskę zyskasz to i przestroga dla Biedrony będzie (kolejna zresztą).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum