Witam,mam nastepujacy problem: Znudzilo mi sie juz nagrywanie plyt z mp3 do radia,a mam w nim wejscie AUX,tylko nie mam pojecia jaki kabel pasuje,aby podlaczyc radio do empeka, nawet nie wiem jak sprecyzowac moj problem w wyszukiwarce, gdyz moja wiedza na temat tego typu zagadnien jest znikoma z góry dzięki za pomoc:)
Zwykly kabel maly-jack - maly-jack (taki jak od sluchawek)
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
ok,ale mini jack wchodzi do empeka,a wejscie aux wydaje mi sie ze jest wieksze:P nie wiem dokladnie,bo nie mam jak tego sprawdzic,bo oddalem Ventke do blacharza i bede mial dopiero w sobote.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-21, 22:42
ale jakośc dźwięku może Cię negatywnie zaskoczyć niestety. Nie wiem jakie masz radio, ale przy tych niższych modelach często gęsto auxy były kiepściutkie.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-21, 23:47
tyle że nie wiem czy kabel za 2,90 to prezentuje jakąkolwiek jakość... wydaj pare złw iecej, w końcu to ma łądnie grać, za 20-30 zł znajdziesz cos naprawde spox jakościowego, bo te najtańsze to niestety są strasznie lipne, takim czyms kiedys zgrywałem kasetki audio na twrady dysk. Przeszedłem chyba z 20 kabelków i wkońcu doszedłem do sedna sprawy kupując jakiś bodajże vivanco za parędziesiąt złotych, bez szumów, utraty jakości.
Jak umiesz lutowac to kupujesz dwa male zlote jacki po 50gr sztuka chyba, metr kabla 1mm^2 i masz gotowy zestaw do auxa
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: 1.8 90 Km
Wysłany: 2008-12-04, 11:07
Witam, ja mam problem z puszczeniem dźwięku np z Nawigacji na głośnikach z samochodu przez wejście AUX, podłączyłem kabelki mini jacki i dźwięku nie słyszę, szukałem jakiegoś trybu w radiu przełączenie na AUX.
Po podłączeniu do AUX, z tego gniazda powinien wychodzić dźwięk na np. słuchawki czy przez to do radia dźwięk powinien być puszczany ?
Ja w LG mam tez wejscie aux w przednim panelu i w menu mam włączanie wyłaczanie. Sprawdz moze czy z navi z wyjscia na słuchawki wychodzi dzwięk. I zeby sprawdzic podłącz jaka mp3 albo cos takiego
_________________ Najpierw Bóg stworzył Diesla, a potem świat
kristofer55, podlaczasz kabel do radia i do zrodla dzwieku (jak mniemam to do twojej nawigacji). Pozniej na nawigacji naciskasz play i powinienes slyszesz w glosnikach samochodowych muzyke. Traktuj radio z AUX jako gniazdo do sluchawek/glosnikow. To dziala na takiej samej zasadzie. A zrodlo dzwieku podlaczane do radia musi samo grac.
AUX – wyprowadzenie wejściowe stosowane w sprzęcie Hi Fi. Przeznaczone jest dla urządzeń, dla których nie przewidziano specjalnego złącza (np. komputer, iPod).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum