mam problem z moim vento.mam silnik 2.0GT.elektrycznie sprawny,wymieniłem komputer ,aparat zapłonowy,cewke zapłonowa a on niechce odpalic.juz niemam pomysłu co mu dolega.paliwo dochodzi pompka działa
Grzes23 ja mialem podobny problem, tez nie chcial odpalic, wykrcilem monowtrysk(nie wiem co ty masz, ja mam 1punktowy) okazalo sie ze pekla uszczelka miedzy mikserem a przeplywomierzem czy jakos tak, okazalo sie ze to przez taka uszczelke bo silnik lapal strasznie duzo lewego powietrza i temu nie palil, kupilem na allegro caly mono wtrysk i jest ok, niewiem u mnie to bylo przyczyna, zobacz moze to to
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-10-29, 20:50
Grzes23, ale co ty tak w ciemno wymieniasz tyle rzeczy? Iskra jest? Jaki masz silnik? 2E, AGG, ADY? Wtrysk dostaje zasilanie (przekaźnk w pozycji 3)?. Bo nic nie piszesz czy w ogóle jakaś diagnoza była robiona.
wszystko działa jak nalezy.kreci to chyba stacyjka działa.niemam imobilajzera.a tych rzeczy niekupiłem.kolega ma ibize z takim samym lisnikiem i od niego brałem czesci.swiece kable sa nowe palec kopułka tez.iskra jest.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-29, 21:57
Grzes23 napisał/a:
kreci to chyba stacyjka działa
To nic nie znaczy. Kostka stacyjki jak walnięta odcina to i owo, u mnie np nagle wywalało wszelkie oświetlenie i dmuchawę.
Aparat zapłonowy jaki kupiłeś? Jak używka to może też walnięty być. Poza tym że jest iskra to nic nie znaczy. U mnie tez iskra była a aparat zapłonowy był padnięty i auto nie paliło.
dzieki panowie za pomoc.ale moje vento juz chodzi.widocznie którys tłumik jest zapchany bo jak odłaczyłem katalizator to odpalił.teraz musze dojsc który to
A katalizator cały w środku był? Tłumik zię zapchał najprawdopodobniej przez szczątki katalizatora. I nie któryś słumik zapchany, tylko końcowy, bo środkowy tłumiczek jest tłumikiem przelotowym, więc tam nie ma się co osadzić, chyba, że coś wielkiego, o średnicy ponad 50. Tak więc teraz to końcowy masz do wymiany. Aaa, i nie da się go przepchać, odetkac itp., jak to niektózy pytają, czy próbują robić. Do wyrzucenia, nowy trzeba założyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum