Witam do wymiany tak czy tak mam akumukator, obecnie posiadam 63ah ale pada więc musze go wymic tylko niewiem na jaki zakupiłem wzmaka lbl 1004 i kabelki dietza do tego jeszcze pionnera DEH-M5900MP tube i głośniki i niewiem jaki akumulator kupić zeby dał rade bez problemu moze ktos z Was mi doradzi
hmm no nie wiem ... Ja tak mnie uznaję takich bajerów typu tuba czy głosniki
w tylniej pułce. Dla mnie na audio jest prosty schemat , dobrej klasy szesnastki
+ tweetler i to pod wzmak i konkretny woofer + wzmak , oczywiscie dobry kabel.
wiesz jest tak dzwiek a dzwięk co komu wystarcza mam taki schemat zobacze jak gra jak kupie nowy alumulator to może Ci napisze czy było warto może i nie ;>
ja mam aku 72Ah 3 wzmaki procesor i raydjko i dziala ale dlugo nie pociagnie dlatego dojdzie mocniejszy alternator i aku 100Ah a co do glosnikow w tylnej polce to bagaj jest duzy pamietaj o tym ja mam dwa MTXy i graja naprawde ladnie ale do czasu jak juz nie zaczna dmuchac takze najlepiej zrobic jakas scianke dzialowa albo je jakos zabudowac a co do glosnika do skrzyni to wez lepiej 30cm a najlepiej dwa , a co do ceny tam 500 cos to jak dla mnie duzo jak za ta firme to juz lepiej jakiegos MTXa albo JBLka
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2008-11-10, 21:00, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-11-10, 22:00
u mnie tez swiatla przygasaja gdy silnik pracuje na wolnych obrotach... a gdy daje "gazy" to swiatla sweca jasniej. co to może być???
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
generalnie żeby dobrze napędzić średniej klasy suba który chodzi na średniej klasy wzmacniaczu nie potrzeba większych akumulatorów. standartowy tak jak np. 50Ah w przypadku silnika 1.8 wystarcza. jesli dasz większy akumulator bez zmiany alternatora to akumulator ten wiecznie będzie niedoladowany co skutkuje jego skróconą żywotnośćią. już kiedyś miałem zamiast 50Ah 70Ah i sie wysypał po roku. jedyne co musisz mieć to gruby kabel + i - minimum 12mm2 przy sredniej klasy sprzecie. no i dobrze podłączoną masę. jeśli zaś chcesz napędzić coś więcej będzie potrzebny kondensator.
Ostatnio zmieniony przez 100P 2008-11-13, 23:32, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8
Wysłany: 2008-11-15, 16:12
jam mam wzmaka carpowera HPB-1502 500rms i mam podpieta jak narazie tube ze zwyklym glosnikiem 30cm alphard i musze kupuc jakis glosnik do 300zl tylko nie wiem jaki?o po drugie to ze kumpel ma tez takiego wzmakaw golfie II plus skrzynie z pionierkiem i bas sie fajnie rozchodzi i jest jakby mocniejszy a vento w sedanie jest juz nieco gorzej moim zdaniem
kumpel ma tez takiego wzmakaw golfie II plus skrzynie z pionierkiem i bas sie fajnie rozchodzi i jest jakby mocniejszy a vento w sedanie jest juz nieco gorzej moim zdaniem
bo my mamy troszke wiekszy bagaznik no i sedan jest najgorszym autem do robienia muzy a co do glosniko to masz troszke wyboru do 300 zł
my w ventylu mamy sztywną półkę która jest wygłuszona grubą warstwą filcu + blacha a w golfie praktycznie nic nie dzieli bagażnika od wnetrza samochodu przez to jest inny dźwiek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum