Silnik: 1.9td
Wysłany: 2008-11-12, 21:47 duże drgania silnika 1.9TD 1992r
bardzo prosze o pomoc .w moim vento mam bardzo duze drgania,tak,ze jest to bardzo denerwujace.wymienilem wszyskie poduszki;kolo paska wielorowkowego mialo bice-wmienilem-nic ni pomoglo;wymienilemkolo zebate,do ktorego jest przykrecone jest to kolo-nic;sprzeglo tez nowe.Mechanik mowi,ze moze byc skrzywiony wal ale moim zdaniem nie,bo przy wyzszych obrotach drgania ustepuja/ 1200obr.Jezeli ktos mial podobny problem-prosze o pomoc.
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-11-12, 22:10
ropyw napisał/a:
Mechanik mowi,ze moze byc skrzywiony wal ale moim zdaniem nie,bo przy wyzszych obrotach drgania ustepuja/ 1200obr
to że przy wyższych ustępują to nie oznacza że nie jest krzywy, wolniejsze obroty mogą powodować większą wrażliwość na drgania, przy dużych prędkościach wałka zmniejsza się odczuwalność tych drgań z powodu rezonansu co może cię mylić
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
tzw.splotka masz ja wywalona i drgania ida na cale auto
Jest to częsta przyczyna pozornych oszczędności w MK 2 złączkę wyebałem to mi bude telepało masakra, po powrocie do oryginalnego rozwiązania ustało. W dieselku sobie nie wyobrażam wywalenia złaczki dopiero buda musi telepać
ja w swoim ventylku wymienilem poduchy,plecionke,koło wału korbowego,koło zebate rozrzadu i dalej telepie buda. poddalem sie bo kasa i pomysły sie skonczyły. a zabawa w rozbieranie silnika jakos mi sie nie widzi. jak mi rozbiora silnik to okaze sie ze trzeba wymienic cały motor. narazie smiga wiec dalem se luz. pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum