Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-11-18, 09:43
A co tu za OT? Temat o V maxach jest gdzie indziej.
Wracamy do zimówek!
Wszyscy już założyli czy pogoda Wam jeszcze na letnich pozwala śmigać?
Ja skusiłem się w tym roku na 4 sztuki Frigo 2. W sobotę odwiedziłem wulkanizację, założyłem je na stalówki i ..... schowałem w garażu
Ale chyba dziś po robocie zmienię kółeczka bo rano przymroziło trochę i zbyt bezpiecznie na letnich to się nie czułem
Czytałem na forum Omegi o oponach całorocznych.Co wy o nich sądzicie.Ja czytałem testy jednej z najlepszych opon całorocznych Goodyear Victor.W warunkach zimowych sprawowała się lepiej niż większość zimówek ,natomiast w warunkach letnich spisywała się "tak sobie".Podobno są już mieszanki gumowe doskonale radzące sobie w temperaturach zarówno zimowych jak i letnich.Kłopot podobno w tym ,że koncernom "oponiarskim" zależy na sprzedaży dwóch kompletów opon.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-11-18, 14:37
marek03 napisał/a:
Ja czytałem testy jednej z najlepszych opon całorocznych Goodyear Victor.W warunkach zimowych sprawowała się lepiej niż większość zimówek ,natomiast w warunkach letnich spisywała się "tak sobie".
hmmm ciekawe...
A ja czytałem TUTAJ coś innego.. A prawda jest taka że wyniki testów zależą od tego kto i dla kogo je przeprowadza...
A z praktycznej strony to jeździłem pół zimy i całe lato na całorocznych. Co prawda nie Goodyear ale też tragedii nie było. Ale jakoś pewniej się czuję jak mam założoną odpowiednią gumę że tak powiem
bodajże ze dwa dni temu oglądałem na TVN turbo program Jazda Polska i właśnie ten program był poświęcony oponom zimowym
Cytat:
Podobno są już mieszanki gumowe doskonale radzące sobie w temperaturach zarówno zimowych jak i letnich.
i owszem dobre koncerny oponiarskie doszły do opracowania mieszanki gumy dobrej na zimę i lato ale zaraz szybko prowadzący skwitował ze nie ma rzeczy uniwersalnych...jak coś dobre do wszystkiego to znaczy ze jest do niczego
dodał ze zimówki muszą być 4 ,a nie 2 jak niektórzy to robią, i ze lepiej kupic 4 zimowki gorszej firmy jak 2 wypasane , a jeśli średnia dzienna temperatura będzie poniżej 7 stopni wtedy zimoweczki czas założyć....
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
W Niemczech zaczynają już pisać ,że te 7st. to ktoś z sufitu wziął.A właśnie w testach ADAC opony Goodyear Victor były lepsze od większości opon specjalistycznych ,zimówek.Ja osobiście kupiłem Goodyear Power Grip 7+.
odgrzebie zakurzony temat parę lat minęło a temat opon zimowych aktualny ,szykuje się do zakupu oponek do auta jakie oponki możecie polecić ,chodzi o to żeby były na prawde dobre i dawały rade w trudnych warunkach
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Rok temu jeździłem na Kleberach Krislap HP, były ok. Na tegoroczną zimę zaopatrzyłem się w nowiutkie oponki Dunlop SP Winter Respone. Według opinii i testów opona wypada dobrze, mam nadzieję że i u mnie się spisze jak najlepiej;) Nie mogę się doczekać kiedy je już wypróbuje Znajomy jeździ na oponach Vredenstein Snowtrac 3 i spisuja się rewelacyjnie. Więc też polecam.
krzeszak, ja mam coś takiego: Goodyear ultra grip 7 w rozmiarze 195/65/15 i powiem tylko tyle - rewelacja Aż się pięknie i miło jeździ. Drogi się trzyma jak przyklejona, jest cichutką oponą, głośniejsze mam te na lato, aniżeli na zimę, ale w warunkach błota pośniegowego, lodu czy śniegu jest po prostu mistrzostwo. W venciaku miałem wcześniej Pirelli snowcontrol i wówczas sądziłem, że to były dobre opony. Fakt - były na prawdę niezłe, jednak de Goodyerki są miodzio. Już wiem, że na pewno drugi raz te same kupię. Nie było sytuacji, żebym gdzieś utknął i nie wyjechał.
Tak więc z całą pewnością mogę Ci je polecić, lepszej chyba nie znajdziesz. A i poczytaj sobie opinie na np. oponyexpress.pl i nie ma tam niezadowolonej osoby z tej oponki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum