Witam,
Posiadam Vento (silnik jak w temacie), wracając ostatnio z dłuższej trasy padła mi skrzynia biegów. Kupiłem nową, ale niestety nie pasuje.
Potrzebuje skrzynie o takim nr: AMC02121/3 z elektronicznym napędem licznika, ale nigdzie nie mogę takiej dostać!;/ Czy mogę zastąpić ją skrzynią o jakimś innym nr? jeśli tak to o jakim? Proszę o pomoc,
pozdrawiam!
mam nadzieje ze choc czesciowo Ci pomoge.... jesli chodzi o silnik 2.0 8v to jego orginalna skrzynia jest nieco za dluga.... jesli zalezy Ci na dobrych osiagach bez problemu mozesz wsadzic skrzynie od silnika 1.8 i uwaga najlepszym rozwiazaniem jest znalezienie skrzyni od seata toledo 1.8.... skrzynia jest identyczna tylko ma nieznacznie inne przełorzenia... jest jakby nieco krotsza....tzn na ostatnim biegu 5 w skrajnych przypadkach mozna odciac obroty czyli dojsc do odciecia...predkosc ok 220-225km/h. Jesli bedziesz szukal takowej na 95% bedzie ze slimakiem na linke.... wykrecasz slimak elektroniczny (jedna sruba) z orginalnej skrzyni i wkrecasz w nowa...i wszystko gra.....
Mozesz takze wlozyc od 2.0 16v tyle ze ta jest dluzsza tzn na ostatnim biegu 5 przy tej samej predkosci bedziesz mial najnizsze obroty z tych 3 skrzyn....
Pisze o tym bo awaria orginalu moe byc okazja do zmian wiec jesli sie przyda to
powodzenia....
Silnik: 2e Pomógł: 25 razy Wiek: 45 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 924 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2008-12-22, 11:15
misiu129 napisał/a:
i uwaga najlepszym rozwiazaniem jest znalezienie skrzyni od seata toledo 1.8.... skrzynia jest identyczna tylko ma nieznacznie inne przełorzenia... jest jakby nieco krotsza....tzn na ostatnim biegu 5 w skrajnych przypadkach mozna odciac obroty czyli dojsc do odciecia...predkosc ok 220-225km/h.
Nie polecam tej skrzyni
bo można szybko zajechać silnik
przy 170 k\h jest odcięcie zapłonu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum