Klima wysusza powietrze. Klima ma swoje wady i zalety
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Dzisiaj obejrzałem filtr i wydaje mi się, że jest tam od nowości, oryginalny VW audi. A jego stan jest tragiczny, prawie rozpadł mi się w rękach.
To nie czekaj tlko wymień jak najprędzej a parowanie w dużym stopniu ustanie i nie będziesz wdychał tych rożnych syf...siedzącym w tym starym filtrze to niedobre dla zdrowia jeszcze jakiej cho...sie nabawisz przez to a na przyszłość pamiętaj przy wymianie oleju wszystkie filtry sie wymienia
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-20, 09:56
piotrek_inf, no to musisz wymienić na nowy.
A i jeszcze jedna sprawa...jeśli masz mozliwość to po tym jak wyjmiesz stary filtr to odkurz jak najlepiej to miejsce...łącznie z wlotem to wentylatora...no tylko odkurzaczem żeby wszystkie nieczystości usunąć.
jeśli jakiś liść wpadnie tam do wentylatora to na niskich biegach będzie Ci coś cykac z wentylatora a na większym biegu, wentylator będzie chodzić jak radziecki czołg...także jest ważne żeby wszystko ładnie obczyścić i żeby nić nie wleciało do wentylatora...nawet jeśłi wleci to odkurzacz bez problemu da radę.
Widze, ze jutro musze hipermakrety zaatakowac A czy w oszołomie tez bedzie cos takiego do kupienia?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Ale ja wogole nie rozumiem po co wam te specyfiki??
U mnie fakt szyby parowaly jak kupilem Vento ale jak sie okazalo filtr chyba nie byl zmieniany od nowosci. Po zmianie filtra szyby z przodu wogole nie paruja przy 1 biegu wentylatora i ustawieniu nawiewu po polowie na szybe i na nogi.
Jezeli szyba jest wzglednie czysta i filtr czysty to nie powinno nic parowac.
Ja filterek zmieniam co roku ze wszystkimi filtrami bo nie jest az tak drogi zeby kombinowac z czyszczeniem go czy z jakimis specyfikami.
Mi tez nie paruja jak dam dmuchawe na 1 i szybe, ale paruja mi tylne szyby boczne i tylna. Tylna moge odparowac guzkiem, ale bocznych juz nie.
Po zmianie filtra szyby z przodu wogole nie paruja przy 1 biegu wentylatora i ustawieniu nawiewu po polowie na szybe i na nogi.
Dokładnie, ja też tego shitu nie używam i równiez mi nic nie paruje na 1 biegu nawet. Z tyły, jak sam jadę to też nic, chyba, że w międzyczasie wsiąda mi ze 2 osoby na tył, to może już troszeczkę... ale włącze na 2 i już lepiej. Najgorzej tylko, jak auto stoi na deszczu cały czas i komplet osób na raz wejdzie do środka, to moment i całe zaparowane auto, ale chwila moment i z przodu znika para, za chwilę z tyłu i jest gicior
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-22, 18:45
Parowanie szyb to normalka...zwykła i najnormalniejsza reakcja.
Ale uważam, że 1 bieg wentylatora sobie z tym radzi,
są oczywiście ekstremalne sytuacje kiedy trzeba zwiększyć bieg
ale to rzadkość.
bradley napisał/a:
ale paruja mi tylne szyby boczne
To chyba normalka....u mnie też paruję tylne boczne,
ale muszę przyznać ze to ma swój klimat
Ja wlasnie mowie o sytuacjach gdzie pada deszcz, jedzie 5 osob to jest masakra z parowaniem. Teraz jak debil wylozylem caly samochod gazetami: bagaznik, polka, siedzenia, pod dywanikami, na dywanikach, fotele.
Albo to efekt placebo albo szybki nie parowaly dzis tak mocno jak w sobote podlozylem pod same dywaniki i na dywanikach gazety
Ja wlasnie mowie o sytuacjach gdzie pada deszcz, jedzie 5 osob to jest masakra z parowaniem. Teraz jak debil wylozylem caly samochod gazetami: bagaznik, polka, siedzenia, pod dywanikami, na dywanikach, fotele.
Albo to efekt placebo albo szybki nie parowaly dzis tak mocno jak w sobote podlozylem pod same dywaniki i na dywanikach gazety
Hhehhhe no jak sie komus nudzi to mozna i tak
jak sie chce do czegos przyczepic to zawsze sie cos znajdze.
Jak dla mnie to mi wogole nie przeszkadzaja zaparowane tylne szybki boczne a jak pasazerowi z tylu przeszkadzaja to ma przeczez rekawy
Na zaparowane szyby dobrze jest natrzeć je bezbarwnym szamponem dobrze rozetrzeć i wysuszyć para się. nie pojawia aby smugi tylko tyle że z przednią nie próbowałem
Bylem przed chwila w oszolomie. Kupilem srodek autoland "anti-fog" 250ml + 50ml gratis!
Jak myslicie, mam polowe tylnej szyby nasmarowac tym, a druga polowe zostawic? Czy moze podzielic ja na 3 czesci bo w instrukcji preparatu jest napisane, ze przed zastosowaniem trzeba umyc szybe, odtluscic, osuszyc i potem spryskac i wypolerowac na polysk. To jedna czesc zostawie, 2/3 umyje, a pozostaja 1/3 zastosuje srodek
Jak myslicie, mam polowe tylnej szyby nasmarowac tym, a druga polowe zostawic? Czy moze podzielic ja na 3 czesci bo w instrukcji preparatu jest napisane, ze przed zastosowaniem trzeba umyc szybe, odtluscic, osuszyc i potem spryskac i wypolerowac na polysk. To jedna czesc zostawie, 2/3 umyje, a pozostaja 1/3 zastosuje srodek
hehhe no jak masz chec to mozna sie pobawic w taki test. Wtedy bedzie dokladny obraz jak to dzila jesli wogole dziala
bradley, nie używaj tego Nawet jak zastosujesz się szczegółowo do intrukcji do po tygodniu dwóch, będziesz miał samą nerwicę po tym syfie! Ja się dałem skusić i wypolerowałem tym szybę, a teraz sobie pluję w mordę, bo to mi tylko się rozmazuje na szybie w takiej formie jakbyś jakiś żel na szybę wylał a usunąć tego nie mogę ;(
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Nawet jak zastosujesz się szczegółowo do intrukcji do po tygodniu dwóch, będziesz miał samą nerwicę po tym syfie! Ja się dałem skusić i wypolerowałem tym szybę, a teraz sobie pluję w mordę, bo to mi tylko się rozmazuje na szybie w takiej formie jakbyś jakiś żel na szybę wylał a usunąć tego nie mogę
Dokładnie - ja się za to morduję z takim szajsem, jak nanowycieraczka, niewidzialna wycieraczka itp, co to noby przy opadach deszczu nie trzeba używac wycieraczek, bo woda zama "zjeżdża"... Zastosowałem się do instrukcji a i tak nic nie dało, bo jak woda stała, tak stała, ale za to teraz niczym zmyć nie mogę teraz, bo sae smugi mam, a w nocy jak jadę i ktoś przyświeci i światłami to sa masakryczne refleksy na szybie, ze jechac prawie nei idzie... I octem czyściłem i benzyną ekstrakcyjną i za cholerę nie idzie domyć dego gówna, aa na wszystkich szybach tozastosowałem, łącznie z lusterkami... Fakt, ze już troche mniej jest, niż było na początku, ale co nie ulega wątpliwości, że jeszcze mi to zostało i denerwuje mnie, że smugi i ciapki na szybach są... Jak ktoś chce, mogę z dopłata z mojej strony komuś to wysłać, bo nawet nie chcę na to gówno patrzeć, bo mi się aż zbiera na... <cenzura>.
Za pozno. Nanioslem! Tylne boczne szyby w calosci, a tylna szybe jak mowilem. 1/3 niemyta wcale, 2/3 myte plynem do szyb, a polowa z tych 2/3 umytych czyli 1/3 calej szyby spryskana anti-fogiem.
Powiem, ze to dziala jak np. chuchne sobie na szybe to para na przednich bocznych osadzala sie, a na tylnych bocznych odbijala. Zobaczymy w praniu jak to dziala.
Dzis pojezdzilem po miescie i musze powiedziec, ze to naprawde dziala. Tzn do tej pory. 2/3 tylnej szyby czy to umyta calkowicie czy umyta plynem do mycia szyb parowaly, a tamta anti-fog czysta. Smiesznie to wygladalo z zewnatrz samochodu jak pasek czysty a reszta zaparowana
Zobaczymy jak dlugo utrzyma sie to cos na szybie.
Kurna zle napisalem. Mialo byc czy to NIE myta calkowicie czy myta plynem do mycia szyb
Wiecie co, ale dziwna sprawa mi się przytrafiła... Parę dni temu od środka ładnie szybki poczyściłem płynem do mycia szyb w oknach - Clin czy jakoś tak. A dzisiaj zaczęły mi wszystkie szyby parować na potęgę (bo deszcz od rana pada). Musiałem dmuchawę na 3 prędkość dać, bo tak zaparowały... Nie wiem, co to się stało, ale jak miałem szyby brudne, nie myte, to nic nie parowało, a tu tylko z garażu wyjechałem i momentalnie zaparowało wszystko, co się przedtem tak nie zdarzało w ogóle...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum