cześć mam problem z moją ventką czy jest taka opcja aby wyłączyć immobilajzer bo nie mogę odpalić bryczki objawy są takie jak bym miał dorabiany kluczyk a mam oryginał pali i zaraz gaśnie w takiej czarnej kostce która jest nad pedałami a do której dochodzą przewody od tej cewki immob... coś zaczęło pstrykaś jakby przekaźnik czy to może być powodem auarii ??? POMOCY!!!!!!!
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-29, 19:39
Tu masz bezpieczniki i przekażniki
zobacz, który jest do czego i posprawdzaj u siebie
zauważ że jest tak kilka od sterowania silnikiem itp
i w sumie od nich można zacząć.
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2008-12-29, 19:49
Ale pali i gaśnie w jakim momencie?Od razu jak puścisz kluczyk??Czy w chwilę po?
U mnie jak wysiadła mi kostka pod stacyjką to palił tylko na ciągle przekręconym zapłonie ale to wtedy ciągle pracował rozrusznik, rozebrałem obodowe kierownicy zmostkowałem kawałkiem przewodu kostkę i dociągnąłem tak do elekryka i wymiana wkładki stacyjki i odjechałem bez problemów. Ja bym sprawdził jeszcze na krótko czy odpala to wtedy może się wyjaśnić czy to jest wina immo czy może tej kostki. Przekręć zapłon odpal ale na chwilę nie cofaj kluczyka, trochę pozgrzyta rozrusznik ale zobaczysz czy silnik pracuje, ja tak zrobiłem i wynalazłem że to ta nieszczęsna kostka do stacyjki mi wysiadła
dołącze sie czy jest jakiś sposób (prosty) odłączenia immobilajzera
mam dorobiony kluczyk (z pilotem) i z racji ze nie mam miejsca (a tam gdzie jest to czip nie czyta) wiec mam go podklejonego przy kluczyku w jedynym miejscu gdzie sie w oczy nie rzuca a czyta go i auto odpala .
więc mam pytanie jak to odłączyć w razie jakby mi sie odkleił i go zgubił (bo dużo jeżdze i nie chciałbym gdzieś stac) wolę miec jakieś wyjscie awaryjne.
Bardzo proszę o odpowiedz !
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-01-18, 15:10
tak po prostu nie da się go odłączyć, takim trochę głupim rozwiazaniem jest wklejenie chipu w obudowę stacyjki, ale jest to jakieś rozwiązanie jak zgubisz kluczyk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum