bo u mnie takie świece....i taki łącznik nie przykręcany tylko wciskany....człowiekowi ze sklepu z cześciami jak podałem VIN to znalazł właśnie cos takiego co przykręca nakrętki na góre świec....i dlatego zgłupiałem bo w tym momencie nie wiem jakie powinno byc...czy plastli na wcisk czy świece z gwintem na czubku i listwa.....
tak własnie są na wcisk....świece wymieniałem 2 tygodnie temu i pan w sklepie w/g katalogu dał mi takie własnie na wcisk a czy na kabelkach zasilających jest jakiś bezpiecznik???? który odpowiada za dopływ prądu do listwy??? może on coś zaniemógł??
jest przekaźnik i bezpiecznik świec żarowych. Jak możesz to sprawdź po prostu kontrolką czy Ci dopływa prąd do końcówki wcisku po przekręceniu zapłonu przy grzaniu świec.
No pierwszy raz takie coś widziałem
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Ale o co tak wlasciwie chodzi? Pytasz sie o numer listwy ,dostales. Masz listwe, a prad nie dochodzi, swiec nie grzeje czy co? Pamietaj, ze swiece beda grzaly dopiero ponizej ok +5C (co akurat teraz w calej Polsce racze jest;) Polaczenie jest wciskowe, nie takie jak w TD, ze przykreca sie listwe do czubka swiecy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Tak, dziala to na takiej samej zasadzie jak naklada sie kabel zaplonowy na swiece w silniku benzynowym.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
A bo ja wiem tam jest tyle kabli, czujnikow i zero miejsca, ze jest klopot z wyjeciem listwy przy ostatniej 4 swiecy, ta max po prawej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum