Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 21 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-11-26, 21:32 pilot centralnego zamka
Kilka dni temu postanowiłem obsłużyć akumulator przed zimą.Po naładowaniu i zamontowaniu akumulatora na swoim miejscu okazało się,że centralny i alarm nie działa z pilota.Gdy robię to tzw. "ręcznie" jest ok.Sprawdziłem na drugim pilocie i jest to samo.Mówią,że trzeba zaprogramować z powrotem pilota,ale nie wiem jak.
Może ktoś coś wie na ten temat.Pozdrawiam
jeżeli jest to jakaś taniocha to zobacz czy w okolicy centralki nie ma jakiegoś przycisku,bo ja takowy mam i jest to przycisk do resetu.jak coś takiego znajdziesz to daj znać to zobaczymy go z moją instrukcją kodowania pilota
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-01-11, 18:39
Poruszyłem temat w shoucie ale myślę ze tutaj będzie lepiej
Panowie zastanawiałem się nad takim czymś.... wkurza mnie już kręcenie kluczykiem, w ogóle zimą czy ktoś może zakładał coś podobnego http://www.allegro.pl/ite...o_vw_vento.html
Jakbym to założył, to jeszcze mnie ciekawi czy by mi dorobili klucz z tego scyzoryka. Ty lko ja mam jeszcze takie coś że mam dwa klucze, jeden do stacyjki i jeden od drzwi i chcaiłbym żeby wszystko było w tym scyzoryku.
Jak myślicie, dało by radę jakoś to scalić
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-01-11, 19:15
Wiem. Są tańsze ale ze zwykłym pilotem, a ja się zastanawiałem nad tym bo podoba mi się bajer - scyzoryk. Ale właśnie chodzi mi o to że mam te 2 klucze i czy to by mi się opłaciło, czy bi dorobili tak żeby mieć wszystko w jednym, w tym scyzoryku.
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-01-11, 19:23
cinek82 napisał/a:
Wiem. Są tańsze ale ze zwykłym pilotem, a ja się zastanawiałem nad tym bo podoba mi się bajer - scyzoryk. Ale właśnie chodzi mi o to że mam te 2 klucze i czy to by mi się opłaciło, czy bi dorobili tak żeby mieć wszystko w jednym, w tym scyzoryku.
nie rozumiem o co chodzi z dwoma kluczami, a scyzoryk jest fajny ale ten oryginał VW
Wysłany: 2009-01-11, 20:56
No to bym se tak zrobił. Mam dorobiony zapasowy komplet kluczy, i one mają taki "chudy" ten plastik. To bym se nosił przy kluczach od domu które i tak zawsze mam przy sobie. Tomek a ciężko jest taki sterownik założyć? Dużo ten tego lutowania i takich tam magii
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-11, 20:57
albo łatwiej kupic dwie takie same wkładki i wstawic do drzwi i stacyjki, ale w sumei jak bedziesz miał pilota to tylko wes do stacyjki a do drzwi przyczep sobie np do kluczy od domu w razie czego jak by sie cos pilot zepsuł
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-01-11, 20:58
cinek82 napisał/a:
No to bym se tak zrobił. Mam dorobiony zapasowy komplet kluczy, i one mają taki "chudy" ten plastik. To bym se nosił przy kluczach od domu które i tak zawsze mam przy sobie. Tomek a ciężko jest taki sterownik założyć? Dużo ten tego lutowania i takich tam magii
Wysłany: 2009-01-11, 21:19
dokladnie, plus, masa, kierunki lub syrenka no i dwa przewody sterujące zamkiem, to wszystko
plus w skrzynce najlepiej gruby czerwony, mase do budy lub pod jakis przewod masowy, kierunki to przewody : czarny z zielonym i czarny z białym paskiem tez w skrzynce, a sterowanie zamkiem w wiazce wychodzacej z drzwi, cienki szary i cienki zielony, sterowanie plusem tylko juz nie pamietam ktory jest zamykanie a ktory otwieranie
Wysłany: 2009-01-11, 21:30
Oj chłopie, Ty to normalnie jesteś Magic Johnson w swojej dziedzinie. Tak się pytałem, i tak to mi teraz nie dużo mówi. Jak to kupię to będę się dalej dopytywał, najwyżej wezmę od leśnego nr tel do Ciebie i będę dryndał. Niby jest w instrukcji montażu łopatologicznie wytłumaczone, ale znając mnie i moje zdolności to pewnie będę dzwonił.
Wysłany: 2009-01-11, 21:34
cinek82 napisał/a:
Oj chłopie, Ty to normalnie jesteś Magic Johnson w swojej dziedzinie. Tak się pytałem, i tak to mi teraz nie dużo mówi. Jak to kupię to będę się dalej dopytywał, najwyżej wezmę od leśnego nr tel do Ciebie i będę dryndał. Niby jest w instrukcji montażu łopatologicznie wytłumaczone, ale znając mnie i moje zdolności to pewnie będę dzwonił.
nie ma problemu na ile będę potrafił to pomogę, a kiedy przewidujesz to mieć, bo jak coś to wiesz ze jestem teraz w GD
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-01-11, 21:51
a was takie kluczyki niestrasza? przeciez niewiadomo kto go produkuje. przeciez gdy drzwi sa otwierane takim kluczykim to jest posylany sygnal do komputerka ktory chyba tez sie dolacza do tej paczki ktory i daje prad na moterek zamku centralnego. ale koledzy zastanowcie sie przed takim zakupem, bo mysle ze ten sygnal ktory posyla kluczyk jest latwo przelapac i ktos inny moze pozniej bez problemu odtwozyc autko, przeciez gdy mam alerm tak, to tez jest otwierany przez sygnal i jest podobnie wszystko, tez komputerek itd, ale alarm ma takie cos, czyli te lepsze alarmy, ze gdy raz naciskamy na pulcie, a juz innym razem jest posylany calkeim inny sygnal za trzecim razem jeszcze inny, czyli moze nawet nie sam sygnal ale ten kod czyli jakis kod lecz za kazdym razem on sie mienia. a w wypadku takiego kluczyku mi sie wydaje ze wydaje ze jest tam bardzo prosty system dla osob z "dlugimi palcami". i tak mozna stracic swe autko. dlaczego dobry alarm kosztuje gdzies w granicach 300-400zl to taki z lepszych ale tanszych a kluczyk tylko 125? moim zdaniem ze nie jest to bezpieczny zakup.
nie wiem czy zrozumiecie co napisalem, ale poprostu wypowiedzialem swoje zdanie, to jest pieknie, wygodnie ale czy bezpiecznie? lepiej juz zamontowac alarm niz takie cos.
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Wysłany: 2009-01-11, 21:57
Fable, ale mi nie chodzi o alarm tylko o samo sterowanie centralem z pilota. W sumie teraz sebastian mnie przekonuje że ten scyzor to do jest i lepszy jest taki z pilota. Sam już nie wiem. Może faktycznie taki na pilota byłby lepszy
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-01-11, 22:04
cinek82, posluchaj mnie i naprawde niekupuj tego scyzora, tak to moze ladnie, lecz nie jest bezpieczne, bo wiesz co moze byc lepiej zamontuj alarm i wszystko
Wysłany: 2009-01-11, 22:12
Nie chce alarmu, bo to wku.....ce, mucha Ci wleci do auta i alarm wariuje. Ja mam odcięcie prądu na pompę paliwa jeszcze se zrobię coś takiego na gaz i mi wystarczy sam central z pilota.
Wysłany: 2009-01-11, 22:32
no jak komu, mise alarm super se podoba
Wysłany: 2009-01-11, 23:19
zmienny kod ma teraz większość alarmow i sterowników więc nie widzę problemu, a jesli chodzi o przechwycenie takiego sygnału to nie jest takie proste cinek82 a jesli chodzi o muchy to nie montuje sie czujnikow ultradzwiekowych i jest spokoj ja mam alarm i nie narzekam Fable a jakiej masz firmy alarmik jesli mozna wiedziec, no i ta cena co podales to razem z montażem czy sam sprzet?
Wysłany: 2009-01-12, 09:54
ja mam firmy Eaglemaster. takie ceny juz lepszych alarmow sa bez montowania, przynajmniej u nas. zamontowanie takiego alarmu kosztuje prawie tyle samo co ten alarm. np alarmy takiego rodzaju jak SHeriff kosztuja od 600zl i wiecej. mi montowal dobry znajomy to praca kosztowala troche piwka i troche wodeczki juz po pracy mam blokowanie paliwa, imobilajzer razem z alarmem i jeszcze mam dorobiony swojej pracy taki malutki no jakby imobilajzer ale jest schowany i nie powiem gdzie ja za alarm placilem jezeli sie niemyle w granicy 250-270zl cos takiego.
Wysłany: 2009-01-12, 15:12
Ja już nic nie wiem , zobaczę, zastanowię się. Czy sam sterownik do centrala czy z alarmem zrobię. U nas niedaleko jest taki koleś który zakłada alarmy i w sumie nie jest drogi. Podjadę do niego i się opytam co i za ile.
Wysłany: 2009-01-12, 15:27
zaloz alarm i bedzie spokojna glowa nocami mozna bedzie spac spokojno, gdy autko bedzie stalo gdzies na podworku
Panowie zastanawiałem się nad takim czymś.... wkurza mnie już kręcenie kluczykiem, w ogóle zimą czy ktoś może zakładał coś podobnego
http://www.allegro.pl/ite...o_vw_vento.html
dokładnie...mi tez już nerwy pościły z tym otwieraniem z kluczykiem, szczególnie jak nie można kluczyka wcisnąć we wkładkę no i niedawno nabyłem podobny zestaw do tego który pokazałeś i tez właśnie z firmy CARMEDIA a wygląda to tak:
wprawdzie jakieś instrukcje są ale bardzo ogólne i ciężko laikowi dojść ładu co i jak
a kabli przy sterowniku jest dużo więcej jak 6 ,kluczyki scyzoryki wyglądają całkiem przyzwoicie ale odbiegają z leka od orginału (ale jeśli ktoś takowego nie miał nigdy w reku różnicy nie zauważy)
teraz pozostaje tylko znaleźć chwile by sie czepić montażu...ale sytuacja wygląda nie ciekawie tym bardziej ze z elektryka u mnie na bakier
wiec uważnie będę śledził temat
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2009-01-12, 18:52, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-01-12, 21:02
krzeszak napisał/a:
cinek82 napisał/a:
Panowie zastanawiałem się nad takim czymś.... wkurza mnie już kręcenie kluczykiem, w ogóle zimą czy ktoś może zakładał coś podobnego
http://www.allegro.pl/ite...o_vw_vento.html
dokładnie...mi tez już nerwy pościły z tym otwieraniem z kluczykiem, szczególnie jak nie można kluczyka wcisnąć we wkładkę no i niedawno nabyłem podobny zestaw do tego który pokazałeś i tez właśnie z firmy CARMEDIA a wygląda to tak:
wprawdzie jakieś instrukcje są ale bardzo ogólne i ciężko laikowi dojść ładu co i jak
a kabli przy sterowniku jest dużo więcej jak 6 ,kluczyki scyzoryki wyglądają całkiem przyzwoicie ale odbiegają z leka od orginału (ale jeśli ktoś takowego nie miał nigdy w reku różnicy nie zauważy)
teraz pozostaje tylko znaleźć chwile by sie czepić montażu...ale sytuacja wygląda nie ciekawie tym bardziej ze z elektryka u mnie na bakier
wiec uważnie będę śledził temat
to zapodaj instrukcje to cos podpowiem a przewodow jest wiecej bo to uniwersalny sterownik i ma rozne opcje sterowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum