Silnik: 1.8 B
Wysłany: 2009-01-04, 20:37 VW Vento by Siekan
Więc tak. Samochód kupiłem w listopadzie 2008 r. za 5000 pln.
VW Vento 1.8 B (55 KW)
Rok produkcji: 1992
Kolor: Granatowy (taki policyjny tochę )
Wyposażenie:
el. szyberdach
dzielona tylna kanapa
el. lusterka
wspomaganie
jasna tapicerka
Plany:
gril bez znaczka
alufelgi (R15, R16)
nakładki na nadkola i progi od GT
Narazie nie działa szyberdach (prawdopodobnie coś jest nie tak z prawą powadnicą), rdzy brak.
Fotki będą później bo pogoda nie zachęca do sesji zdjęciowej, a i samochód trochę brudny jest.
Wysłany: 2009-01-05, 12:10
Tapicerkę będę musiał na wiosnę trochę odświeżyć. Mam pytanie.U mnie w bagażniku na tylnej klapie nie mam maskownicy świateł. Czy było tak seryjnie, czy ktoś majstrował przy tym?
Wysłany: 2009-01-05, 12:19
Nie mam nic, jest goła blacha. Samochód według blacharza nie był bity, na tylnym pasie jest nawet oryginalna nalepka z kodem lakieru.
Zapomniałem wcześniej dopisać, że planuję wymianę tylnych lamp na czarno-czerwone, kierunków bocznych na dymione. Zakupię również nowe głośniki, bo te, które są to tragedia.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-01-19, 13:24
siekan napisał/a:
Czy taki grill będzie pasował bez problemów do Vento?
Pewnie...przecież to grill do vento...no tylko, że na tej aukcji na lampach są brewki, ale to nie ma nic wspólnego z grillem....tzn powinien pasować...bo z tego co czytałem na forum to z tymi nieoryginalnymi trzeba się delikatnie obchodzić....zdaje się, że Sebastian coś o tym wspominał (ale nie wiem czy dobrze kojarzę)
siekan napisał/a:
Czy te felgi wejdą bez przeróbek? ET podobno 35.
jeśli faktycznie ET 35 to powinieneś je upchnąc...no tylko musiałbyś w tedy założyć węższą oponę bo przy tym może przytrzeć....Respect ma 215/40R16 i coś tam czasami przy obciążeniu z tyłu się dzieje.
siekan napisał/a:
Zamierzam, też kupić któreś z tych brewek. Pytanie tylko czy nie będą kolidowały z grillem?
Osobiście zrezygnowałbym z brewek i zainwestował w listwę bad look
siekan napisał/a:
No i nadal szukam hokeja. Wiecie może czy hokeje do Golfa III pasują do Vento bez problemów?
żeby ten hokej pasował, ponoć coś tam trzeba pokombinować...ale hokej od golfa jest krótszy i nie będzie idealnie spasowany ze zderzakiem od vento.
Wysłany: 2009-01-19, 13:33
Dzięki za pomoc.
Jeżeli z tymi felgami jest tak jak mówisz Tygrysisko to pewnie je odpuszczę. Nie mam zamiaru drżeć o samochód przy leżących psach i dziurach. Skończy się pewnie na jakiś 15 z rantem. A hokej to muszę wymienić bo poprzedni właściciel przywalił gdzieś i z jednej strony hokej jest popękany.
A tak w ogóle to jak wygląda taka listwa bad look, bo nie wiem nawet
siekan, z tamtymi felgami nie miał byś problemu, tak jak tygrys mówił mi przycierały z tyłu przy dwuch osobach na tyle ale ja miałem -40 zawias z tyłu także przy fabrycznym zawieszeniu będzie ok
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
najłatwiej poznać po ilości szczebelków w zderzaku, vento ma 4 a golf ma 6 (chodzi o te pod rejestracja)
Policz ile jest u Ciebie i sprawa będzie jasna bo z twoich zdjęć to faktycznie tylko Tygrysisko, jest w stanie policzyć ilość szczebelków
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-01-19, 15:51
rowek rowkiem, szczebelki szczebelkami ale na TEJ fotce ja widzę wyraźnie ten standardowy hokej od golfa, który do Vento też nie pasuje więc zapewne i zderzaczek jest od golfa
Wysłany: 2009-01-20, 12:05
No i okazało się, że zderzak jest od Golfa. Szczebelków jest 6 i na plastiku jest też wcięcie, które zaznaczył Tygrysisko. No więc poszukuję szerokiego hokeja do Golfa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum