Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-01-27, 21:49
tanio mozna wymienic gdzies u kumpla lub u kolegi z klubu w garazu
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
tak jak koledzy wyzej napisali ze to tego najlepiej miec prase wtedy nie ma zadnych problemow. ja tez mialem z tym problem ale lekko przesmarowalem belke smarem i powoli po kawaleczku staralem sie mlotkiem gumowym rownomiernie wbic tuleje i mi sie udalo nie uszkadzajac jej w ogole
z wymianą tych tulej niepowinien miec problemów żaden warsztat . a co do prasy jestem ciekaw jak byscie ją ustawili na tej tylniej belce Ja w swojej vendce tak jak kolega wyrzej wymieniłem je sam , po wybiciu starych tuleji dobrze czyscimy następnie smarujemy i wbijamy z początku aby zacząc uderzamy młotkiem po brzegach tuleji a jak juz troche siedzi ale równo przykładamy jakąś pasująca flansze i uderzamy z dużą siłą . Po lewej stronie preszkadza troche nam korektor siły chamowania , zawsze morzna wyjąc całą tylnią belke i wtedy niema najmniejszego problemu z wbiciem nowej tuleji . zapraszam do siebie
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-01-29, 10:16
a zrobilem jakby taki kieliszek ze sruba. troche podkrecam troche postukam mloteczkem i tuleja wchodzi, znowu troche postukam w ten kieliszek podkrece i tuleja wchodzi czyli takim sposobem i dosyc szybko sie mienia
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum