Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-06, 10:57
spyro napisał/a:
2,5 w dieslu w Audi nie pali dużo
Kumpel miał ten silnik w audi...no tylko że to był V5-audi 100 C4
jednym słowem masakra...
przez niecały rok użytkowania
ten silnik rozleciał sie 2 razy.
jeden remont silnika to równowartość jednego ventyla w jako takim stanie.
5 zaworów na cylinder.
Nie, nie, ja za taki dziękuję i szukam zwykłego 1.9.
Ale jak oglądałem A8 4.2 Quatro z niesamowita mocą 300KM to aż mi łezka stanęła w oku, heh
Miałem okazję takim przez chwilę się bryknąć - wrażenia nie do opisania, tego się nie da opisac, jak głęboko wciska Cię w fotel przy starcie - bezcenne.
Ale zejdźmy na ziemię
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-12-06, 22:57
sebastian napisał/a:
Ale jak oglądałem A8 4.2 Quatro z niesamowita mocą 300KM to aż mi łezka stanęła w oku, heh
no nie dziwne i wcale one nie są takie drogie w serwisowaniu, palą ciutke więcej, choć serwis będzie jednak droższy to przyjemność z jazdy nieoceniona.
Co sądzicie o tym? http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7778866
Znajomy mojego brata ma do sprzedania. Powiedział, że może wziąść moje w rozliczeniu. (tylko ile on tam weźmie za ten mój,..) Ogólnie to ładny, ale sam nie wiem...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-02-15, 19:46
sebastian napisał/a:
Co sądzicie o tym?
szczerze wolałbym to kasiorę wsadzić w venciora i byłoby o niebo lepiej tak czy siak musisz dyche wyłozyc.....czyli w tej kasie miałbys coś konkretnego z Niemiec, a nie "Reno"
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-02-15, 20:23
Nie kupuj, ostatnio z kumplem o furach rozmawiałem, i jego starszy miał takiego, wysiadło mu coś z wtryskami czy z pompą związanego i musiał wybulić na to bagatela.... 3500 złotych i czekać jeszcze półtora tygodnia, bo tą część tylko w Poznaniu można było drapnąć Lepiej jak Tygrys powiedział. Co Niemiec to Niemiec To lepiej Ventkę dizela zakupić
Nie wiem czy to w Scenicu czy Lagunie bo mielismy i to i to z tych nowszych po FL i kierownica byla przesunieta w lewo a nie centralnie. Ja nie wiem jak francuzi moga tak jezdzic autami. Samochody oczywiscie nowe z salonu (zeby nie bylo, ze kupilismy cos z przesunietym ukladem kierowniczym). Po wiecznych przygodach, kretactwie i nieporadnosci ASO never again wszystkiego co na f
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
A jednak jak sobie przypominam to jednak to scenic mial taka kierownice bo autko bardzo praktyczne i fajne ale ojca wkurzala ta kierownica. A Laguna.... porazka elektryczna, karty, czujniki, silnik
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Ja nie mówię, że już kupuję, tylko się spytałem o radę ja cały czas o niemcu myslałem, na oku Golfa 4 miałem. I zawsze mi się marzy w TDI-ku takiego golfiacza przyfarnąć. Ale czas pokaże co będzie. Ma mi dac znać co i jak będzie z tym żabojadem. A z trego, co po rejestracji widzę, to z włoch, bo I jest. Ale... się zobaczy.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-02-28, 16:58
Eee sebek, za taka kasiorkę to do Bory zrób podloty, jak o Niemcu myślisz, co ma to jest ładniejsze , Fakt że fajnie wyposażony ale ja bym wolał sedana.
Jakby przyszło co do czego, to nikt by samochodów nie kupował, bo wszystkie są powypadkowe... jedne mniej, drugie bardziej, ale wszystkie miały jakąś swoją historię. Ja wolę kupic nawet juz jakieś powypadkowe, ale żebym to wcześniej wiedział, że było... No i dobrze zdobione. A przeglądając oferty na allegro to wszystkie auta są bezwypadkowe, lecz wystarczy dwie minuty czasu by zauważyć, że było coś w przeszłości. Moje też było bite, ale mi to właściciel powiedział przed kupnem auta. przynajmniej szczery... Fakt, że może nie wszystko idealnie zrobione jest, ale przynajmniej zawieszenie profesjonalnie zrobione (chyba, że ni ebyło ruszone). Nic nie ściąga na boki - po puszczeniu kierownicy jedzie prosto jak strzała.
cinek82 napisał/a:
za taka kasiorkę to do Bory zrób podloty, jak o Niemcu myślisz
to to wiem, ale przy standardzie to golf ogólnie tańszy, a bora droższa, pomimo tego samego wyposażenia i silników. Myślałem o tym i nawet chciałem mieć borę, ale przez wzgląd finansowy raczej chyba nie. No chyba, ze coś się zmieni, na lepsze. Jak na razie to coś niemieckiego z silnikiem TDI.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum