Wysłany: 2009-02-18, 18:20 Problem z migającą kontrolką świec żarowych i nie tylko...
Witam serdecznie.
Mam problem z moim Vento tzn. miga kontrolka świec żarowych podczas jazdy, ma wysokie obroty silnika strasznie kopci wkręca się tylko na 2tys obrotów i opóźniona jest reakcja gdy wciskam pedał gazu . Wymieniałem świece żarowe, czujnik świec żarowych i nic nie pomogło dalej to samo.
Powodem tych wymian było nie dogrzewanie świec i kłopoty z zapaleniem samochodu.
Proszę o w miarę szybką rade, gdyż zależy mi na czasie, a nie jestem geniuszem w tych sprawach.
Miganie swiec podczas jazdy oznacza blad, ktory jest zapisany w komputerze wiec podpiac pod vaga i odczytac.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
a te objawy zrobiły sie same z siebie czy było coś grzebane
Wysłany: 2009-02-19, 14:44
A czy to mogło być spowodowane tym że założyłem diodowe światła stopu?? Poza tym był przestawiony na pompie. Byłem u mechanika i rozkłada ręce, nie wie co się stało
Co to znaczy byl przestawiany na pompie?
Co do za mechanik? Podpiac vaga - jak sa bledy to odczytac i wyciagnac wnioski. Jak nie ma to zrobic test dynamiczny i odrazu wyjdzie co jest nie tak.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Ja oczyma wyobrazni widze przestawianie kata wtrysku (pytanie jak to bylo robione i ile jest ustawione).
Proszę pomóżcie.U mnie nic nie było robione i zaczeła mrugać kontrolka od świecy nie wiem o co chodzi.Jak zacznie mrugać wyłączal silnik po chwili odpalam i wszystko jest ok, ale za jakiś czas znowu mruga.Co to jest?
Podpinaj go odrazu bo jeszcze nie opanowalismy wrozenia z krysztalowej kuli.
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-05, 16:41
jezeli zapala cio sie kontrolka swiecy i gasnie CI fura to do elektryka smigaj ja miałem to samo nie pamietam co było ale na pewno nie swiece, tylko dobrego elektryka bo ja byłem u 4 to cfaniakowali ze na jutro bedzie gotowy przychodze nastepnego dnia i rozkładali ręce ;/ dopiero pojechałem do kolesi co sie na tym znają, wzieli 300zł ale do dzisiaj wszystko gra
Miałem podobny problem, tzn po odpaleniu przez dłuższy czas mi mrugała kontrolka, po podłączeniu pod VAGa wyszło że to wina czujnika temperatury płynu chłodzącego, bo źle wskazywał do komputera i ten cały czas chciał grzać świece.
Ale przed jakakolwiek wymianą zrób to co piszą wszyscy podłącz się pod komputer.
silnik tdi nie jest silnikiem do diagnozowania na słuch czy widzimisię, podłąćz kompa i sprawdż, a co do problemu kolegi po zgaszeniu jest ok, podłąćzaj vaga i sprawdż czy nie masz problemu z N75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum