Witam wszystkich forumowiczów mam mały problem i prosił bym o pomoc. Mam Vento z 93r 1.8 benzyna 90koni oznaczenie silnika ABS no i zdjąłem z niego głowice do uszczelnienia i teraz mam problem bo nie zaznaczyłem sobie rozrządu a chce to sam poskładac , troche się w tym orientuje ale prosił bym o jakies schematy lub cos w tym stylu zeby nie popełnic jakiegos błędu. Z góry dziękuje za pomoc i czekam na podpowiedzi Pozdrawiam
Najpierw sobie ustaw dol czyli tak zeby pierwszy tlok byl na samej gorze, sciagnij na skrzyni biegow zielona plastikowa zaslepke, po sciagnieciu tej zaslepki zobaczysz w srodku znak cos jak trojkacik albo grot strzalki jak kto woli. Jak juz masz to wszystko czyli pierwszy tlok na gorze i sciagnieta zaslepke powinna strzalka pokryc sie z wycieciem na kole. Jezeli sie nie pokrylo to pokrec jeszcze raz zeby tloki zrobily drugi obrot. Dol juz jest ustawiony wiec teraz gora. Przykrecasz glowice zakladasz walek i krzywki na pierwszym garze powinny byc skierowane w gore i powinny sie rozchodzic, cos w tym stylu
Teraz powinny ci sie pokryc rowniez znaki na obudowie rozrzadu na gorze, wystarczy teraz napiac odpowiednio pasek i dokrecic wszystko. Jak juz to zrobisz najpierw wez klucz i i zaloz na srube ktora trzyma kolo na walku rozrzadu i krec tak zeby silnik zrobil choc 2 pelne obroty tak dla pewnosci czy dobrze wszystko zlozyles, jezeli nic sie nie zablokuje podczas tego krecenia sprawdz dla pewnosci wszystkie znaki jeszcze raz.
<P>
Sprawdzaj znaki bo to podstawa jak nie jestes pewien co robisz to lepiej popros kogos o pomoc zeby strat nie narobic
<P>
Mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialem
Ostatnio zmieniony przez argo 2009-02-28, 16:29, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum