tez myslałem nad podkreceniem lub SWAPEM ale pomysl tak.....
Silniki ktore mamy sa nadprawde prawie idealnymi silnikami
- przy normalnej jezdzie pala mało
- maja buta<chyba ze masz cos zajechanego>
- a co najwazniejsze SĄ NAPRAWDE MAŁO AWARYJNE!!
Wiec jezeli juz chcesz cos podkrecac to nie na tym silniku kolego:)
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-03-03, 22:46
stiliusz napisał/a:
mam silnik 1,8
ale jaki 75KM czy 90KM
mam ten mocniejszy i uważam że tragedii nie ma...
Cytat:
zmień silnik,bo ten co masz jest kompletnie nie rozwojowy
być może...ale wytrzymały....a jak ktoś chce mocnych emocji to należy się zastanowić przed kupnem auta...a nie kupowac to co jest najtańsze na rynku a potem chcieć za 20 zł zwiększać moc do np 150KM....
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-03-03, 22:51
Ta aukcja to fajna rzecz. Żenym takie cos znalazł przy remoncie silnika, gdzie wałek był wymieniany na nowy to bardzo bym się zastanawiał na tym sportowym. Fajna rzecz.
Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-03-03, 22:56
Osobiscie uwazam (nie tylko ja), ze walki swiatka sa obecnie najlepszymi walkami jakie mozna dostac... I naprawde warto... I mozna dobrac jaki chcesz do swoich upodoban.... Mozna kupic walek ostry, albo bardziej taki normalny Zalezy kto co lubi
ja tam nie narzekam, po wymianie amorków na gazowe Bilsteiny wymiata, do 150 rozpędza sie w miare szybko a i przy tej prędkości łatwo sie nim manewruje;)
nie no dzięki, jesteś pierwszym który to docenił, wszyscy którzy słyszeli ile to kosztowało patrzyli na mnie jak na debila, nawet sprzedawca w sklepie;)
chodzi o to, że przy lepszym zawieszeniu można pewne tematy( np. zakręty, łuki) przejeżdżać z wiekszą prędkością i nie potrzeba tu zwiększenia mocy silnika, no chyba że chce sie być królem prostej
Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-03-03, 23:12
Nie no to moze dlatego, ze prawie na codzienn mam stycznosc z rajdami itd... Sam buduje obecnie swoje auto rajdowe (zacne 126p ) I zawias to jest podstawa... Co z tego ze masz 500 koni jak na asfalcie (EDIT: i na kazdym innym terenie) Cie objedzie auto z silnikiem 300 konnym z dobrym zawiasem
Ostatnio zmieniony przez Reth 2009-03-03, 23:12, w całości zmieniany 1 raz
-2.8 Vr masa roboty przy nich z tego co wiem
-2.0 podobno dosc dobre?
latem pomagałem kumplowi swapować vr6 do vento,w którym siedział 1.9D,roboty jest sporo,ale znaleźliśmy na niemieckim szrocie dawce uderzonego w tył,kupiony za 400€ i mięliśmy silnik wraz ze wszystkimi klamotami do przekładki(koleś powiedział,że nie wie co to za silnik tam siedzi,ale odda całość za grosze ). 5 dni spokojnej roboty i vento jeździło,ale kupując ten silnik niestety trzeba się liczyć,że będzie wymagał remontu...
co do 2.0 16V to i ABF(150KM) i 9A(136KM) to bardzo dobre silniki,które mimo przelatanych kilometrów trzymają moc dość dobrze,a i są tańsze w eksploatacji niż vr6 . W 16V też o wiele łatwiej o przyrosty mocy
Silnik: 1.8 66kw/90k Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lip 2008 Posty: 23 Skąd: wola
Wysłany: 2009-03-08, 19:30
90 km tez może cię zabić sam się o tym boleśnie przekonałem,ryłem w silniku golfa wałkami rozrządu i gażnikiem weber wrażenia bezcenne wgniata w fotel i ten ryk silnika po otwarciu drugiej przepustnicy zajżyj na forum golfa wpisz swap weber
_________________ Myślenie nie boli-pomyśl zanim dasz zarobić mechanikowi.
ja też jak koledzy uważam, że tw 1.8 90KM w zupełnośći wystarcza do normalnej jazdy z dość dobrym wyprzedzaniem w stosunku do paliwożerności powyżej 2500obr ten silniczek potrafi nieźle się zebrać. na razie nic więcej mi nie potrzeba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum