Wysłany: 2009-03-03, 19:07 Najpiękniejsza Ventka w PL :)
Witam, jak juz mowilem zamieszczam dzisiaj zdjecia mojego pieknego wraku , juz jest lekko w czesciach.
A oto pierwszy widok:
Piekny zarzygany olejem i innymi blizej nie znanymi mi substancjami silnik :
Takich ubytkow jest wiele wiele wiecej:
I bardzo stylowy środek :
A wiec jak widac na ww obrazkach, roboty jest kupa. Jutro dam zdjecia alumek.
Ostatnio zmieniony przez Michał_Świdnik 2009-03-03, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
nie wiem jak wy - ale ja to musiał bym sie wódki napić przed tą pracą duuużo wódki..
a tak serio to myśle że bedzie dobrze - bo im wieksze wyzwanie tym lepsze efekty wychodzą!!! 3mam kciuki i zdawaj relacje z postępów
na budzie mam przejechane 250,000. Ale ponoc ten silnik ktory wstawial moj ojciec jak pasek rozrzadu sie zerwal mial jakies 300 jak go wkladal, to bylo 2 lata temu
Czyli buda ma jakies lekko ponad 300,000 tys. km. Niby nie duzo, ale ten samochod naprawde wiele przezyl:) Wierzcie mi na slowo bo jak bym zaczol opowiadac to bym dostal bana na forum
Ostatnio zmieniony przez Michał_Świdnik 2009-03-04, 11:06, w całości zmieniany 1 raz
Zaczolem dzisiaj bawic sie ze zderzakiem przednim. Planuje go wygładzic(czesc czarna ) na gladziutenko. Poszpachlowac ubytki wstawic siateczke przyciemnic zaslepki. I zapakowac do lakierowania bo tak predko to nie bedzie .Co myslicie o koloze biala perla z BMW M??
Ostatnio zmieniony przez Michał_Świdnik 2009-03-04, 14:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie jest gladka. Zderzak jest tak jakby wykropkowany. A ja zdzieram to na gladzitko poniewaz kiedys juz to polakierowalem i wygladalo fatalnie :/. Tak samochod pojdzie caly do malowania
Oczywiscie malowanie to odlegla przyszlosc jakies 4-5mies po powrocie z zagramanicy:] Ale elementy do lakierowania przygotowac trzeba, a to kosztowne az tak bardzo nie jest.
Nie wiem o co chodzi pisze ze do vento potem ze i do golfa III pasuje ... jaki zamotany koleś , bo błotniki od vento i golf różnią sie od siebie wycięciem na reflektor wiec musisz szukać dedykowanego tylko do vento
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-03-04, 16:08
Jak ja z ojcem kupywalismy błotnik do venciaka to róznica jest w wycieciach an kierunki bo vento zazwyczaj ma prostokątne a golfik bardziej zaokrąglone ale nie które golfiki także mają tak jak vento ja mialem montowany od golfa III tez myslalem ze reflektorem sie różnią ale mechanik powiedział ze nie
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
mogą się nie różnić wycięciam na lampę bo przecież amerykany golfy też miały lampy ventowskie i na odwrót. A jeśli chodzi o kierunkowskaz to po którymś roku był owalny a chyba do 1996 były montowane prostokątne.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-03-04, 16:26
Rafik napisał/a:
Jak ja z ojcem kupywalismy błotnik do venciaka to róznica jest w wycieciach an kierunki bo vento zazwyczaj ma prostokątne
tu chodzi raczej o rok produkcji gdyż golfy i venta miały kierunki i innym kształcie w późniejszych latach produkcji...a z tego co wiem z forum to błotnik od golfa podchodzi do ventyla.
Michał_Świdnik, jeśli chodzi o błotniki to te zamienniki cos podobno ciężko spasować...przynajmniej były takie opinie na forum...tak czy siak temat błotników był ostro wałkowany.
Prog juz zaczolem nadcinac dzisiaj. Ale nie chce wywalac nawierzch wszystkiego bo sie balagan za bardzo zrobi. Najpierw chce wymienic boczki i doprowadzic zderzak do normy, potem bede myslal. Pozatym wyjezdzam i bede musial zrobic porzadek w garazu( usunac samochod).
Ostatnio zmieniony przez Michał_Świdnik 2009-03-04, 17:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum