Wysłany: 2008-11-04, 16:03 Gdzie jest obrotomierz?
Witajcie ponownie
Znalazlem takiego ventylka, ktoremu na pierwszy rzut oka brakuje obrotomierza.
Powiedzcie mi czy aj jestem slepy i go nie widze czy rzeczywiscie byly takie okazy co mialy analogowy zegar zamias obrotomierza?
Byly i takie okazy. Cos na ksztalt poloneza diesla z zegarkiem i znaczkiem fso zamiast obrotka
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Już wcześniej to pisałem - i pisaliśmy z resztą... Vento nie miało zegarka analogowego. Wszystkie wersje miały liczniki z obrotomierzem. A to, że czyjeś tam Vento ma zegarek zamiast obrotomierza, wynika z tego, że ktoś walnął tanim kosztem zegary od Golfa.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-11-04, 21:25
Vento miało obrotomierz w standardzie, jeśłi go nie ma to oznacza że licznik ktoś zmieniał. W Golfach najtańsze wersje były bez obrotomierza a Ventki wszystkie miały...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-02-27, 12:14
a ja znalazłem takie cos....ciekawe czy nikt nie grzebał przy liczniku...co prawda wersje USA zazwyczaj były na wypasie...a tu tylko skromny zegar zamiast obrotomierza
co prawda ten zegar wyglada jakby miał ciutkę inna "czcionkę" niż licznik
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-02-27, 12:15, w całości zmieniany 1 raz
Bylo juz na forum Ale jak ja sie tym bawilem to to nie dzialalo, choc cyferki sie pojawialy, dalem 7, odpalalem auto i zero reakcji.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-03-05, 07:17
Rafik napisał/a:
powiedz cos wiecej o montazu obrotomierza
trzeba licznik wynienic na taki z obrotomierzem i powinno dziać...no chyba ze faktycznie tego obrotomierza Twoja ventka nigdy nie miała to nie wiem jak tak z podłączeniem będzie...ale wydaje mi się że same zegary do Twojej wersji silnikowej powinny załatwić sprawę.
Jak twoj alternator nie ma wyjscia na obrotomierz to mozesz zapomniec o obrotomierzu.
Powinien z niego wychodzic kabel, w Oplach jest on koloru zielonego i taki sam kolor zielony jest we wtyczce przy zegarach. W VW nie wiem jaki kolor
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-05, 20:49
O matko jak ta ventka odpalała tragedia mojego ojca gofer 1,9 TD przy takich mrozach tzn około -20 a nawet troche ponad to z pół obrotu zapala ta ventka chyba świec nie miała
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-03-05, 21:15
e to nic ja mam stac pod domem golfika jedyneczke 83 rok i pamietam jak mrozy silne byly a on nie byl garazowany bo garaz zajety jest przez venciaka i odpalal bez gadania na dotyk cud miód malina a propo wiosna sie zbliza i trzeba tego golfika odrestaurowac a roboty jest full
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum