Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2009-03-23, 09:45
Indiglo są świetne (mam tarcze zegarów) ale niestety po dwóch latach użytkowania najpierw zaczeły mrugać a potem zgasły na amen. Może ktoś wie czy można dokupić sam konwerter czy jak się to nazywa mam na myśli tą kostkę co była przy tarczach bo podejrzewam że to ona zakończyła żywot.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-03-23, 22:38
Morfeusz142 napisał/a:
Ja polecam Indiglo, chyba nie ma nic lepszego.
hehe a widzisz Mówiłem Ci że indiglo to najlepsze podświetlenie pokręteł.
czarnysauber napisał/a:
można dokupić sam konwerter
no jasne, że można. Znajdź na allegro gościa o ksywce MoMan oraz na ich stronie która podał wyżej krzeszak. Powołaj się na Klub i jeszcze zniżkę dostaniesz.
a ja takie coś sam zrobiłem koszt ok 20zł (diody czerwone i niebieskie 3mm na 12v) lutownica ,przydał mi sie też pistolet do klejenia plastików i jakieś 3 godz roboty . Ale efekt świetny (teraz wszystko widać gdzie co jest )
Fotkę bede mógł zrobić wieczorem jak chcecie .
Polecam
tygrysek ja dawałem juz foty to jest to samo co ja mam efekt boski tylko trzeba dobrze połaczyc ta cała kanstrukcje z pradem bo poluznia sie i mruga:) ogolnie polecam:)
zaś u mnie wygląda to mniej więcej tak : (wybaczcie mi słaba jakość zdjęcia , ręce mi drżały ) i troszkę przekłamuje zdjecie dziwnie jasno wyszło szczególnie podświetlenie zegarów
Po wymianie licznika na ten z ibizy musze przerobic podswietlenia z zielonych na czerwone Najwiecej zastanawiam sie nad panelem ogrzewania ale chyba zrobie go caly na czerwono tylko pokretlo temp dam niebieski do polowy
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-03-25, 08:40
Ja u siebie w panelu mam 5 czerwonych i 4 niebieskie diody Wszystkie są 3mm i na 3,6V wiec do nich są rezystory 1 Kohm, trochę przewodów, koszulki termokurczliwe no i ja mam w środkowym pokrętle dołożony ring świtłoprzewodzący
ja mam 11czerwonych i 7niebieskich wszystkie są 3mm i na 12 v ( rezystorki to niepotrzebna zabawa) wpisz na allegro diody 3mm 12v . znajdziesz ja płaciłem 1 zł szt.
Taki cyk tez jest dobry choć moje pokrętła zrobiłem na diodach również jednak każda przyklejona do obudowy, a od pokręteł włożyłem 10mm na opcjonalnym kablu
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-04-13, 11:53
Ta, takie zestawy sprzedaja na Allegro od dawna. Ale ja nadal obstaję przy indiglo. Jak tarcze średnio mi sie podobaja to podświetlenie nawiewów jest rewelacyjne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum