Wysłany: 2009-03-28, 23:43 często włączający sie wentylator nawet na zimnym silniku
Witam wszystkich,mam taki problem ze swoja ventką 1.9 TD,mianowicie od sporego czasu dzieje sie mi tak ze nawet przy pierwszym zapalaniu samochodu rano i przejechaniu np 2 km i wył silnika chodzi wentylator,jest tak na ciepłym i na zimnym silniku,ciekawe jest to ze nie raz jak mam włączona nagrzewnice np na 1 i przy wył zapłonie przekręce na 0 to sie wyłącza wentylator lecz nie zawsze,prosze o jakieś rady pozdrawiam
Prawdopodobnie swiruje termowlacznik - wymiana czujnika powinna zalatwic sprawe.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Spytaj kogos kto ma ETKA bo nie wiem jak w AAZ jest. Powinien byc przy chlodnicy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1,9TD Pomógł: 1 raz Wiek: 58 Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 70 Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-03-29, 12:45
witam
w ETKA nazywa się to przełącznik termiczny podwójny (jeśli chodzi o silnik AAZ do którego był stosowany podwójny wentylator chłodnicy) ale jak to w VW bywa może być z pojedyńczym śmigłem i wtedy jest przełącznik termiczny. Róznica jest taka że podwójny ma 3 styki. Umiejscowiony jest on na bocznej plastikowej ściance-rurce chłodnicy na samym dole po lewej stronie.
Symbole podwójnego to: 191 959 481 C i 1H0 959 481 B (z tego co się orientuję to różnią się gwintem, bo temperatury mają takie same)
Symbole zwykłego 2 stykowego to: 191 959 481 B i 867 959 481 (także różnica w gwincie)
Ważny jest też rocznik autka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum