Przeglądając sobie stronki natknołem się na strone o vw jetta, a na niej coś takiego:
Cytat:
Super Vento...
Tak z ciekawości zacząłem oglądać niemieckie oferty sprzedaży Vento. I znalazłem coś niesamowitego... Vento 3.6 VR6 BIturbo - 400KM(294kW), według opisu na jedynce ma się rozpędzać do 140 km/h, a prędkość mazymalna ma wynosić 335km/h !
Cena takiego UŻYWANEGO Vento w Niemczech wynosi 64 000 € ( ok.230 000 zł ) Poniżej zdjęcia tego ,,cudu"
Co o tym sądzicie, jak dlamnie to autko wymiata, oczywiście o ile te dane to prawda :roll:
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-03-23, 23:34
Dlaczego nie 140 na jedynce przecież do takiego motoru musieli zastosować długie przełożenie bo inaczej palił by gume i nie możliwe by było przyśpieszanie zresztą chyba i tak kopci kapcia ale napewno nie w takim stopniu. Bardzo orginalny wygląd i co najważniejsze to dalej jest VENTKA
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-25, 10:13
Teraz to nie ma tego jak udowodnić, ale jak zaczynałem swoją przygodę z VW Vento i zorbiłem pierwszą stronkę WWW na temat tego auta to zgadałem suę właśnie z tych chłopaszkiem z tej strony o Jettcie. Akurat to było na świeżo, dopiero co wrzucił ten tekst na swoją stronkę.
Też w to nie wierzyłęm, napsiałem do niego a on odesłał mi link do ogłoszenia w niemieckiej prasie z ogłoszeniami, przeglądnołem całe ogłoszenie, przeczytałęm parokrotnie i to naprawdę była prawda, no chyba, że dający ogłoszenie napisał bzdety, ale wyglądało, że to prawda. Fotki silnika pamiętam jak dziś, że zrobiły na mnie piorunujące wrazenie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum