Silnik: 1.8 cl 90 km
Wysłany: 2009-03-27, 20:55 POMOCY SMIERDZI BENZYNA DLAWI SIE GASNIE ICKOPCI NA CZARNO
MAM PROBLEM ZE SWOIM VW VENTO NIEWIEM CO SIE Z NIM DZIEJE NIEDAWNO JAK NIEBYLO MROZOW WSZYSTKO BYLO OK A GDZY PRZYSZLY MROZY SAMOCHOD PADL A TO BYLO TAK
RANO WYJECHALEM DO PRACY PRZED WYJAZDEM ZAPALILEM GO POCHODZIL Z 5 MIN A POTEM PRZEJECHALEM OKOLO 3 KM PO CZYM ZACZELO SMIERDZIEC BENZYNA W SRODKU SAMOCHOD ZACZOL SIE DLAWIC I GASL DODAM JESZCZE ZE STRASZNIE KOPCIL NA CZARNO A NIEDAWNO ZMIENIALEM SILNIK WSZYSTKIE PLYNY I OLEJE
POMOZCIE MI UPORAC SIE Z TYM PROBLEMEM LUB PRZYNAJMNIEJ NAPROWADZCIE NA JAKIS TROP CO TO MOZE BYC ?
KTOS MI MOWIL ZE TO SWIECE A JESZCZE KTOS ZE USZCZELKA POD GLOWICA CZY TO MOZE BYC TO ?
sprawdz stan płynow oleju i płynu chlodniczego... jezeli jest wyrazny ubytek to uszczelka... swiece napewno nie sa to na 100% wiem bo jakby cos ze swiecami bylo to by przerywal na niskich obrotach... ale sadzac po tym co piszesz to uszczelka pod głowica... podstawa to sprawdzic plyny... jezeli sa w normie to trzeba sie dobrac do aparatu wtryskowego... bo w nim tez m,oze byc przyczyna...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-04-09, 08:31
Zawsze wydawało mi się że olej spala sie na niebiesko...widziałem już kilka autek z padniętymi uszczelniaczami i w momencie rozruchu niebieską chmurkę puszczały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum