Witam ponownie montuje własnie alarm do mojego venciontka i niewiem gdzie podłoczyc kable od sterowania centralnym zamkiem które wychodza z alarmu jest to zamek płenumatyczny.
Kable od alarmu podaja prond (-) 3sek. Czekam z niecierpliwoscia na wasze propozycie gdzie je podłoczyc ciagnac do pompki centralki czy do drzwi ? Ponownie wielkie dzieki za wszystkie odp. pozdrawiam
Jeszcze jedno jakie zapezpieczkonko byscie mi proponowali przeciw kradziezy zeby nikt mi nim nie odjechał ? (samorubki kupne wszystko poczytam i wybiore jeszcze raz dzieki)
A miał bys jakis pomysł pod co podłoczyc aby zmienic sygnał na (+) w alarmie ? Bo niemam tej mozliwosci w alarmie a pozatym ten cyklopik jest fajny i niezawodny
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-04-05, 23:09
No sygnał na plusy to najlepiej dwoma przekaźnikami a co to za alarm, że ma tylko sterowanie minusem, alarmy są zazwyczaj uniwersalne i mają rożne opcje sterowania
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-05-06, 00:38
bodajrze cienki brazowy z żółtym paskiem w takiej pojedynczej wiszącej kostce za skrzynką bezpieczników A jakby nie było wszystkich to można podpiąć się pod lampkę
bodajrze cienki brazowy z żółtym paskiem w takiej pojedynczej wiszącej kostce za skrzynką bezpieczników A jakby nie było wszystkich to można podpiąć się pod lampkę
Własnie o to chodzi ze pod lampke nie mozna bo mam tam trzy czy cztery kabelki w jednym (+) a w rescie sa (-) ( nawet jak drzwi zamkniete) i własnie nie wiem. Lampka zapala sie normalnie tylko jak otworze drzwi potecjiometr rosnie na skali . Wiec jeszcze raz prosze o podpowiedz jakiej pojedyczej kostce od czego ta kostka ? wielkie dzieki i do klik klik
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Wysłany: 2009-05-06, 18:34
troche to nie możliwe, aby do lampki dochodziły trzy minusy caly czas wiec sprawdz jeszcze raz, na brazowo białym pojawia sie dopiero po otwarciu drzwi
a co do tego przewodu za skrzynka to jak sie opusci skrzynke to trzeba tam poszukac i powinien luźno wisiec taki przewód z pojedynczą kostką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum