podłączyłem alarm, jedynie nie mogę sobie poradzić z komfortem ( otwiera mi drzwi i zamyka, pneumat ale nie domyka szyb, alarm ma taka mozliwość)oraz z kąd wziąść sygnał otwarcia drzwi, ma ktoś jakiś schemat?
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez PrusaX 2009-04-11, 20:28, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-04-11, 21:00
Jeśli chodzi o domykanie to powinienes miec dodatkowy sygnal z alarmu, no i trzeba go podłaczyc pod przewod zamykajacy. Tylko zazwyczaj wyjście z alarmu jest (-) a w samochodzie jest (+) wiec trzeba sygnał zamienić przekaźnikiem. Co do krańcówek to można się podpiąć pod lampę lub za skrzynką jest przewód ( o ile sie nie mylę to cienki brazowy z żółtym paskiem)
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-04-11, 21:07
PrusaX, zależy jaki alarm, albo jak kolega wyżej pisze, albo ustawiasz w opcjach alarmu żeby na kablu który masz teraz podpięty do zamykania centrala był dłuższy sygnał, koło 20 sekund.
Chodzi o to że zamykaniem centrala i domykaniem szyb i szybra steruje ten sam kabel, tylko do domykania musi być długi sygnał, tak długi ile trwa to domykanie lub nieco dłuższy (20-30 s)
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2009-04-11, 21:08, w całości zmieniany 1 raz
jak ustawiam dłuższy sygnał to mi domyka ale też jak zamykam otwiera, mam dodatkowy kabel w alarmie do domykania może dodatkowo ten kabel podłączyć do zamykania w aucie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum