Witam i pozdrawiam chodz za dnia ciepło w nocy bywa jeszcze zimno a mi webasto ze świrowało. Jest to webasto wodne vw niemam do niego instrukcni (nieznam typu nzawy modelu ale vento 1997r.) moze jest tam jakas zmyslna funkcjia której ja nierozumiem chodz komputerek webasto wydaje mi sie banalnie prosty. Webasto włacza sie pompka pracuje webasto (jak zawsze) ale po jakis 5 sek po włoczenieu gasnie wentylator nawiewu pompka webasto dalej pracuje ale gasnie razem z webasto po około 1 minucie a komputerek pokazuje ze webasto jest włoczone. Co to moze byc prosze o podpowiedzi jak i o instrukcjie jesli ktos ma z gury wielkie dzieki i do klik klik
Mozesz pokazac zdjecie komory silnika i tego programatora webasto?
Tez mam u siebie. Obslugi nauczylem sie droga dedukcji, szkoda tylko ze samo w sobie webasto jest niesprawne Mozliwe, ze swieca ale nie mam czasu na grzebanie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Komputerek programowania jest taki sam jak tu http://moto.allegro.pl/it..._iii_1996r.html
a zdjecia webasto nie mam musiał bym robic z kanału bo jest ono w prawym przednim rogu za kierunkiem
To mam inny bo mam Eberparchera czy jak to sie pisze A caly mechanizm webasto jest miedzy akumulatorem a zbiornikiem wyrownacznym. Skrojony na miare
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Witam, takze mam webasto tyle ze w benzynce, dzialalo mi bez zarzutu dopuki mi nie zasniedzial jeden z przekaznikow, sterowanie webastem i przestalo dzialac, pewnie jest on do wymiany ale znalazlem na szrocie identyczny i nic on nie dal, nie odpala mi wogole pompki paliwowej...
Witam, takze mam webasto tyle ze w benzynce, dzialalo mi bez zarzutu dopuki mi nie zasniedzial jeden z przekaznikow, sterowanie webastem i przestalo dzialac, pewnie jest on do wymiany ale znalazlem na szrocie identyczny i nic on nie dal, nie odpala mi wogole pompki paliwowej...
Witam proponuje podłoczc pompke na krutko czy chodzi i czy popycha paliwo bo mozliwe tez ze pompka syf bondz cokolwiek złapała i wirnik bendzie stac a pompka buczec powodzonka i pozdrowionka
nie sprawdzałem ale na chłopski rozum musi jak bendzie buczec a nie pompowac to odłocz kable zasilajace ja i sprubuj podłoczc odwrotnie biegunami moze zmieli jakos to co utkneło u kumpla niewiem z kond pompke paliwa silnika zablokował mu malutki kamyczek w baku chodz lepiej zebys kamyka niemiał
Moje webasto to dw50. Ma ono włąsny zbiorniczek zasilany paliwem z nadmiaru (powrót do baku). Pompka paliwa jest ale służącą tylko do doprowadzenia paliwa do komory spalania od baku webasta który znajduję się na samej górze webasta (to tak dla informacji o webasto dw50 i bw50). Oprócz tego jest jeszcze pompka wody której poszukuje i dlatego klikam pompke widać na zdjęciu:
pompka wody to ten kawałek silniczka wsadzony w webasto na dole po lewej stronie webasto (obok przyrdzewiałego krujca wody) na zdjęciu sorka za taką słabą fote. Jesli ktoś miał by jakiś informacje gdzie mogę kupić ową pompkę bardzo mnie uraduje. Pompka pasuje też od webasta bw50 mam schemat do webasto dw50 i stronkę gdzie jest pełno schematów do webast jak coś pisać pozdro dzięki
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2010-08-29, 23:56, w całości zmieniany 3 razy
Mam na części webasto bw50 to praktycznie to samo co dw50 (coś pisali ze różni się wielkością komory spalania jeszcze tego potwierdzić nie mogę ale mam rozebrane swoje dw rozbiorę jeszcze bw to kliknę czym się różnią)
A jak ktoś coś potrzebuje klikńąć.
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2010-09-09, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Różnią się komorą spalania a bardziej otworem wtryśnięcia paliwa reszta prucz płytki sterującej taka sama Zrobiłem foty oby dwóch komór i mam też na schemacie ale na razie nie będę wrzucał przy okazji wrzucę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum