Witam ponownie.Panowie powiedzcie mi czy trzeba podczas wymiany wentylatora chłodnicy cały przód rozbierać .Wszyscy piszą aby odkręcić gril zderzak i lampę ale ja jeszcze ma chłodniczkę od klimy i nie wiem czy trzeba ją wyjąć i czy da się ją jakoś na bok odciągnąć.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-04-27, 11:15
Można ją na bok delikatnie odciągnąć, tylko ostroznie aby nie rozszczelnić przewodów klimy. Przerabiałem to u siebie, da się to zrobić bez oprózniania układu klimatyzacji.
Silnik: 1.8
Wysłany: 2009-04-27, 11:36
Morfeusz142 napisał/a:
Można ją na bok delikatnie odciągnąć, tylko ostroznie aby nie rozszczelnić przewodów klimy. Przerabiałem to u siebie, da się to zrobić bez oprózniania układu klimatyzacji.
Jak możesz to opisz troszkę dokładniej.I jeszcze którędy wyjmujesz wentylator przecież trzeba chłodnicę odciągnąć ze 20 cm.
Ostatnio zmieniony przez slaweks32 2009-04-27, 11:38, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-04-27, 15:28
Obiecana fotka:
Musisz zdjąć zderzak i grill. Potem spuszczasz płyn z układu chłodzenia. Nastepnie odkręcasz delikatnie chłodnicę klimy od chłodnicy wody. Teraz ostroznie wyciagasz chłodnicę klimy, tak aby była pod kątem prostym do przodu auta, ( ......uważaj na przewody i połaczenia układu klimy) tak aby dobrać się do chłodnicy wody, która jest przykręcona do pasa przedniego. Chłodnicę klimatyzacji najlepiej na czymś oprzeć tak aby nie stworzyć niepotrzebnych naprężeń na przewodach. Pomiędzy obiema chłodnicami może być masa syfu, który należy usunąć.
Powodzenia
Silnik: 1.8
Wysłany: 2009-04-28, 19:31
Witam dzięki za wszelkie rady uporałem się z tym wiatrakiem w cztery godziny bez spuszczania płynów i klima ok nie ruszana.Nie ma takiej wielkiej tragedii z tą robotą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum