Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-04-27, 21:25
To te fele co w moim linku z allegro, ale po polerce wyglądają całkiem, całkiem....coś mi się wydaje że starsze corrvetty miały takie montowane...może nie te ale coś w tym stylu.
Powiem tak...tuning to nie moja działka, więc nie ma mnie co słuchać....ale wydaje mi się że te fele po polerce tworzyłyby ze srebrną furką przyzwoity komplecik....ale powtarzam-te po polerce-nie z linku....co nie zmienia faktu że ja gustuję troszeczkę w innych kółeczkach ale wiadomo, że ja się nie znam
do 1500 ale to by musialo byc juz cos pieknego wolalbym cos do regeneracji czyli malowanie felg lub male prostowane poniewaz niemam tylg gotowki na raz i maze o bbs rm i takie bym widzial w moim vento ale szukam przy okazji czegos innego
Mi tak sobie sie widza ale o gustach sie nie dyskutuje.
Ogolnie ja tez 16 chcialem ale po wlozeniu 15 ciesze sie ze wybor troche z przymusu padl na 15 bo na nich jest juz twardo a gdzie tu do 16 na 45.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-03, 11:31
babyy82 napisał/a:
15 ciesze sie ze wybor troche z przymusu padl na 15 bo na nich jest juz twardo
A no fakt....twardziej się robi....w Lublinie jest kilka miejsc gdzie normalnie plomby z zębów wypadają jak się jedzie....ale są też plusy-lepsza trakcja, szerszy kapeć i co za tym idzie mniejsze prawdopodobieństwo zaliczania dziur.
Ale tak czy siak będę twierdził że najlepsze koło do jazdy po Polskich stepach to seryjna 14-stka z baloniastą oponą.
Ja też się niedługo przekonam co to za jazda na 195/50/15 Teraz jeszcze mam zimówki 175/70/14 i jeżdżę mięciutko jak Mercem
No roznice poczujesz napewno i to na plus Fakt jest twardziej ale nie jest tak zle a robi sie lepsze prowadzenie i nie ma juz efektu plywania. Choc w koleinach kierownice trzeba mocno trzymac.
Ale 16 195/45 to juz chyba troche przegiecie. Chyba ze lata sie praktycznie po gladkich drogach to wtedy to juz musi byc bajka ale gdzie takich drog szukac
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-05-04, 08:40
cinek82 napisał/a:
175/70/14 i jeżdżę mięciutko jak Mercem
że ile
toż to typowo terenowe opony które się na publiczną drogę nie nadają
ja jeszcze chwilowo mam założone 175/65/14 i to już jest masakra - na tym się normalnie jeździć nie daje
buja jak na statku, każda dziura zaliczona, stabilność i trzymanie w zakrętach bliskie zeru...
na obwodowej to się boję 130 tym przekraczać...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-05-04, 21:09
Cinek już ponad miesiąc jeżdżę codziennie na takim zestawie i do tego nie da się przyzwyczaić. Dziś jeździłem Kangurem na swoich poprzednich kołach 195/50/15 i normalnie niebo a ziemia...
Już nie mogę się doczekać aż znów założę 16
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum