Jak sie odkręca te plastikowe śróbki z tej maskownicy pod szybą co pod nia jest filtr kabinowy. Wiem że gdzies to pewnie bylo (sam to widziałem chyba) ale nie moge znaleźć, a pamietam ze mozna te śróbki latwo polamac. Z góry dzieki za odpowiedz
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-31, 21:08
Popieram Hemi77, ja też wykręcałem to najnormalniej. Uważaj, bo te "śrubki" są do kupienia tylko w ASO... Przechodziłem to jak mi wymieniali przednią szybe i kutafony rozwaliły wszystkie "śrubki".
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2006-08-31, 21:28
dokladnie jak rafal00 mowi. sam srubokret nie duzo daje, bo musisz ta "srubo-zatrzask" ciagnac do siebie. a tak za bardz sie nie da. najlepiej trohce odrecic, a potem tak jak jaca mowi podwarzyc nozykiem. powoli ostroznie , z kazdej strony i wyjdzie ....wkoncu
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-08-31, 23:32
u mnei jedan wcale nie chciala wyjsc... a ze nie chcialem polamac wkoncu dalem jej pokoj... bylo to jak probowalem podlaczyc druga antene i pojsc ktoredys z kablem...-oczywiscie antena pod maska i tak nic nie dla, bo to , ze mi nie sciaga fal to wina radia-jak sie okazalo :| caly dzien roboty na marne-a to jeszcze w niewaskim mrozie grzebalem w nieocieplanym garazu...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 113 Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-08-31, 23:54
można wyjąc filtr bez zdejmowania osłon podciągajac obudowe do góry wyciągam filtr zakładam nowy troche gimnastyki i za chwilke gotowe to dużo łatwiejsze. no chyba że chcesz zdjąc osłony w innym celu to polecam metode kolegów
ok dzieki udalo sie. mam teraz pytanko. mam miejsce na filtr kabinowy, ale go tam nie ma jest tylko taki plastik , a powinna chyba być jeszcze jakaś ramka w którą się wkłada ten filtr. u mnie jest tylko jakby podstawa. mam racje, jesli tak to gdzie mogl bym dostać ta ramke, a najlepiej jak ktoś by mial jakieś zdjecie. z góry dzieki
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2006-09-01, 20:56
filtr powinien byc w ramce ...... ciekawe jakiego typu filtr potrzebujesz.
np. ja mam filtr w ksztalcie polkola i jest wklejony w ramke (polkolista oczywiscie),
ale wiem ze sa tez plaskie ,wiec musialbys sie dowiedziec jaki filtr Ci pasuje..
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-03, 10:40
bebos napisał/a:
naciągne ponczoche
Ja też mam półokrągły filtr u siebie, nie ma co kombinować, są i takie dostępne. A jednak filtr kabinowy zatrzymuje większosć syfó, któe normalnielecą do kabiny poprzez nawiew...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-09-04, 01:07
ponczocha tez zatrzymuje mam tak. normalny filterek mam tez lezec, bo jak kumpel mial praktyki w filtronie to mi przyniusl za grosze...-ale nie chce mi sie zmieniac
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum