Wysłany: 2009-05-06, 18:19 Jak zdemontowac lusterko wew?
Czesc
Mam problem z lusterkiem wewnetrznym tym na szybie. Wpada w rezonans i niezle irytuje.
Czy ktos juz je kiedys u siebie demontowal i poradzi jak to zrobic?
Mial ktos juz podobny problem z tym lusterkiem??
Jesli to juz bylo na forum to sorki chlopaki i dziewczyny(jak sa tu jakies), ale nie znalazlem nic o tym
jeśli chodzi o samo lusterko to jest wkładane na zaciski (ja mam 3 z 4 połamane) a i tak nic nie drży nawet jak jade po bruku o dziwo .
a u mnie wygląda to tak :
Jedyna"wada" tych połamanych zatrzasków to to że mozna lekko przestawić te lusterko (same się nie przestawi ) ale czy to jest wada...??
A jak sie nie mylę powinno powinien gdzieś tam być jakiś pierścień metolowy , chyba by trzymać (usztywnić) te zatrzaski.. ale tego już na 100% nie wiem.
Ostatnio zmieniony przez adam-358 2009-05-06, 19:15, w całości zmieniany 1 raz
Drgajace lusterko mozna naprawic w sposob druciarski ale skuteczny. Zdejmuje sie lusterko z tej kuleczki, kuleczke oblepia sie jakims klejem ktory rownomiernie zwiekszy nam srednice kuleczki. Jak juz wyschnie, montujemy lusterko i ani drgnie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
bo lusterka się tak nie demontuje. Jak chcesz zdemontować to chwytasz za trzpień przy szybie i obkręcasz w lewo i wyskoczy ci całość, a zostanie tylko na szybie uchwyt zalany fabrycznie na gorąco. Tej części na kulce się nie zdejmuje,takim sposobem to zawsze coś się połamie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum