Okazuje sie ze w moim aucie sa podgrzewane spryskiwacze bo wystaja druty z koskami. Po prawej, pod maska przy przewodzie gdzie leci plyn jest kostka taka sama jak ta od spryskiwaczy. Po wlaczeniu zaplonu napiecia na nich nie bylo. Sprawdzilem bezpiecznik number 5 i byl spalony. Po wymianie napiecie sie pojawilo.
Chcialbym zobaczyc jak wyglada oryginalna wiazka od 2 spryskiwaczy do tej kostki przylaczeniowej.
Jak podejrzewam jest to zrobione tak, ze jeden i drugi spryskiwacz laczy sie kostkami, pozniej 2 + lacza sie w jeden przewod, 2 - lacza sie sie w drugi przewod i to wpada do tej kostki gdzie pojawia sie napiecie po zaplonie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2009-05-09, 20:48
bradley, mogę ci zrobic zdjęcia tej instalacji bo mam podgrzewane spryskiwacze u mnie w vento ale musisz mi podac adres poczty to ci wtedy wyślę foty na pocztę
Pewnie zrobie i tak po swojemu, kawal kabla, konektorki i tasma izolacyjna;) Bo spryskiwacze kable i ksotki maja, samochod wiazke posiada i napiecie na kostce juz sie pojawia po zaplonie. Ale chetnie popatrze na oryginalna wiazke.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
To juz widze jak to wyglada. Czyli zrobie tak jak mowilem
Szczerze mówiąc czytając ten post myslałem że to pomyłka, brak odpowiedzi przez pierwsze dni mnie w tym utwierdzał Ale o dziwo widze że nie Dzisiaj sprzątajac w aucie przypomniało mi się o tym poście , zerknąłem pod maskę i oooooo moje ventko też ma podgrzewane spryskiwacze
Więc mam pytanie kiedy one się włączają i kiedy wyłączaja
Czy to jest zalezne od temperatury ?, może jest jakiś włącznik?
wydaje mi się, że razem z podgrzewaniem tylnej szyby - na tej samej zasadzie jak działają podgrzewane lusterka. Najlepiej to sprawdzić jak jest chłodno na zewnątrz. Spryskać szybę i patrzeć czy nie ma takiej mgiełki (pary) ze spryskiwacza na masce. Z wyłączonym podgrzewaniem szyby i z włączonym.
adam-358, grzanie wlacza sie po zaplonie, tzn. wtedy pojawia sie napiecie na kostce zasilajacej. A spryskiwacze grzeja wtedy kiedy zainstalowany w nich termistor "karze im" grzac
Gorzej jak po podlaczeniu spryskiwaczy do zasilania nie beda grzac bo sa spieprzone. Wtedy sie pochlastam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum