Te fele mi sie tam nie widza modyfikacje ide jak na moje oko w dobra strone!! co wam powiem to wam powiem ale jak patrze na te wszystkie VENTY to az płakac sie chce i jedno nachodzi mi do głowy ze bede ciagle cos ulepszał i nigdy nie sprzedam:P
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-01-22, 22:17
Morfeusz142 napisał/a:
Poszedł chłopak na taksówkę, mozna niezły grosz z tego wyciągnąć.
Oczywiście nie mam nic przeciwko-dobra robota....tylko ździwił mnie ten kogut no i brak naklejki korporacji i dlatego pytałem no ale zobaczymy co napisze autor tematu
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-01-24, 10:19
zelu napisał/a:
jestem debilem
Spoko....to tylko ciekawość....sam nie raz widziałem nie jedno TAXI, które taksóweczką w cale nie było....ogólnie stylizacja aut się rozwinęła-nie wiem czy w dobrą czy złą stronę gdyż to nie mi oceniać.....stąd to pytanie
no to po kolei - tematu nie zamykam bo nazywa sie ventyl baj zelu a prawda jest taka ze ventyl poszedl do bytomia a ja szukalem czegos nowszego i mocniejszego - jest to poki co gofer ale jeszcze w tym sezonie zawita ventofront i bedzie vento variant
po kolei :
Variant to wersja GT 1,9 TDI AFN 110KM z 1996 roku, koloru hmm.. perła wiec zależy jak pada światło, granatowy/fioletowy
Wyposażenie:
Pakiet GT (listwy, polkubelki..)
el. szyby - przód
el. lusterka
regulacja wysokości kierownicy/fotela
klima
wspomaganie
komputer pokładowy
ABS
2 x air bag
centralny zamek
kiera, gałka zmiany biegów i dźwignia ręcznego obszyte skórą
alu 15' BBS
Sprzęt grający, oryginał Beta na kasetę
Autko w Niemczech miało tylko 1 własciciela ktory serwisował je od początku do końca w Aso u 1 majstra- ostatni wpis to wrzesien 2008 a od pazdziernika była juz Polska- książka potwierdzona corocznym wydrukiem Tuv , masa naklejek na drzwiach, i stanem auta- dlatego przebigu jestem pewien w 100%
od 10,2008 autko w posiadaniu ksenona z golf.pl
:
fotki po przyjezdzie z niemcowni:
pierwsze modzenie czyli grill bez znaczka w kolorze i tylna blenda w kolorze:
następny etap to progi, listwy i nakładki blotników w kolor :
potem były świeta i mikolaj przyniósł cos takiego:
nastepnym etapem bylo zaspawnie zderzaków czyli jak z 2 zderzaków zrobic 1
no i efekt finalny czyli tak autko wyglada od tygodnia:
letni felunek, gleba 60/40 i wszystko w kolorze
zdjęcia tego nie oddają na zywo jest lepiej!
autkiem przez 30 dni zrobilem 5000km i sie w nim zakochałem - to jest to serducho!!! 120 koników to moc pod pedałem ,niskie spalanie i to świszczące turbo
najblizsze plany?
wczoraj zarejestrowałem potworka i na czesc ventyla
Vento SPI 85 EP
Vario SPI 85 xx
pierwsze co to 4 nowe oponki bo bezpieczenstwo najwazniejsze, te nie są złe ale przy moim przebiegu lepiej zainwestowac,
zobaczymy co wyjdzie - na dzis dzien : intercoller ,new program i moze wtryski ale w tak do 160 koni coby nie bylo problemów ze sprzegłem ,trakcja itd
vento front i dopieszczenie srodka- chromowane ramki zegarów i takie *^%#$*&$ stylizacyjne a w nast sezonie moze wkoncu porzadna felga z prawdziwego zdarzenia
pierwsze mody się zaczeły - pozbyłem sie fioletowych prgów gti ( na sprzedaż) i zakupilem oryginalne ciemne, a poza tym :
kilka dni temu oszpeciłem go zakładając seryjjny golfowy front oto fotka:
ale juz wieczorem kombi pelniac swoją funkcję bagażową zjechało z czyms takim
jak wymieniasz na ventofront to po co te lampy kupowałeś? Teraz część osób mówi, że robienie zderzaków na gładko to nie to. I ja też myślę, że nie tędy droga. Ogólnie golf to golf a że wariant to malutki plusik. Czekam z niecierpliwością na update z ventofrontem.
Silnik napewno fajny i najlepszy z dostępnej wtedy serii. Powodzenia w modach.
jak wymieniasz na ventofront to po co te lampy kupowałeś? Teraz część osób mówi, że robienie zderzaków na gładko to nie to. I ja też myślę, że nie tędy droga. .
nie czytales dokladnie- początek to przeróbki ksenona
a co zderzaków jestem tego samego zdania i dlatego zawita seria
z nowości -zawitał kurier ze zderzakiem - oryginalny zderzak z vento , w komplecie- z zaślepkami z dołu, kierunkami, krótką blendą,halogenami i orygianlnym hokejem z vento vr6 - wtajemniczeni wiedzą ze to rodzynek 10x gorszy do dostania niz ori hokej z mk3
tym sposobem uzbierał sie kompletny vento front :smoke:
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-05-17, 09:30
No to działaj działaj, bo nie możemy się doczekać na efekt końcowy, i koniecznie na tył napis Vento. A rarytas na śruby przykręć bo się go pozbędziesz jak leśny.
tez , tez ale tak jak kiedyś mowilem taxi jest na dorobek do kieszonkowego - koncze studia w tym roku,szukam normalnej roboty i koncze z taxi,ale poki co do grudnia bedzie jezdzil z kogutem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum