nie dojdzie skrzynia mu nie pozwoli, przełożenie skrzyni daje vmax a nie obroty, ta prędkośc to realna, dzisiaj osiągnięta na autostradzie bez przesadnego rozpędzania się dojechałem do max speeda i cyknąłem fotkę
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wymieniłem tuleje tylnej belki i okazało się że w vento tdi z tyłu sa inne tuleje niż w golfie i te co kupiłem nie pasowały, po wymianie auto w końcu mnie nie wkurza (stukało tak że myślałem że mi belka odpadnie ), do tego zakupiłem łączniki stabilizatora trw ( 2szt 80 zł) i włącznik świateł od cabrio (z czerwonym podświetleniem)
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez PrusaX 2009-05-27, 22:06, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-27, 22:35
PrusaX napisał/a:
i włącznik świateł od cabrio (z czerwonym podświetleniem)
a już sie łudziłem, że sam zmieniłeś podświetlenie. Ja zbieram się z tym tematem jak sójka za morze, ale ciągle strach się zabrać za rozkręcanie włącznika.
a już sie łudziłem, że sam zmieniłeś podświetlenie. Ja zbieram się z tym tematem jak sójka za morze, ale ciągle strach się zabrać za rozkręcanie włącznika.
Nie ma z tym aż tak dużo roboty tym bardziej że poradę w tej kwestii można znaleźć tutaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=12766 z małym ale tzn. zmieniająć podświetlenie wcale nie trzeba zmywać tej zielonej farby co jest w środku włącznika, jak swój przerabiałem z pomocą onimka to zastosowalismy niebieskiego leda i wszystko pięknie świeci, to samo ma się w przypadku zmiany na czerwone podświetlenie. Najważniejsze to dobry led i chęci
masz fotkę jak świeci bez zmywania zielonej farby?
W sumie mam fotkę tylko jak świeci całość mojego środka, ale uwierz mi że nie ma problemu zielonego koloru, świeci to jakby w ogóle go tam w środku nie było. Ja sobie tak zrobiłem że na postojowych dioda świeci bardzo mocno tak aby w środku dnia mnie też informowała w sposób czytelny ze nie zgasiłem świateł brzęczyk strasznie mnie wkur@%%%
Czytam te Twoje posty i tempo prac mnie zaskakuje Działasz z głową i w dobrym kierunku Jak dojdzie jeszcze jakieś kultowe koło to będzie już mega wypas Ventyl. Rozumie że ten zawias to ten co planowałeś - 40 ?
Pozostaje teraz tylko czekać na sesję samochodu na tym zawiasie
jak kupiłem auto to kolor mnie zobligował do takiego stylu, czerwony kolor dobrze sie komponuje z czarnym, gdybym zrobił inaczej to to auto by nie wyglądało , zostało mi do zrobienia tylko pare rzeczy: atrapa bez znaczka, wymiana lamp przednich i podłączenie mfa, oraz dokończenie zmiany podświetlenia w środku.
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez PrusaX 2009-05-29, 15:49, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-29, 15:59
Powiem szczerze że zawias bardzo mi się podoba....lekko obniżony i utwardzony....widać że robisz to dla polepszenia przyczepności a nie prześcigasz się w tym kto niżej opuści auto
No to wyszło że autko bierze mi olej ( na 8 tys. km. wziął mi cały stan ), na razie wymienię olej i dokładnie zmierzę ile go bierze ( najpierw usunę wycieki, mam mokro koło intercoolera i odmy) zaleje olejem Valvoline max life diesel 10w40 i zobaczymy jak będzie.
Jako że dawno mnie tu nie było to uzupełniam troszkę profil:
Zmieniłem wtryski na wtryski z AFN-a , zmieniłem lampy tylne na oryginalne helle czarno czerwone, z przodu założyłem kierunki led- joma, wrzucam troszkę fotek:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum