Mam taki maly problemik ... Robilem sobie przednie lampy smoke ... no i wszytsko elegacko do czasu wjazdu na myjnie ... wyjezdzam jade elegancko do garazu a tu co ? zaparowana lampa no to niestety jeszcze raz rozkleilem i teraz dokladnie dalem wszedzie kleju zeby juz nie parowala ... No i jednak nic to nie dalo dalej paruje ... wie ktos jaka moze byc tego przyczyna ? bo juz nie wiem co robic ... Wielkie THX za kazda rade
_________________ Ventyl W Rekach Nowego Właściciela ...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-30, 09:52
U mnie to samo tylko z tyłu....wczoraj to dopiero zauważyłem....wyjmowałem tylne lampy do przyciemniania i teraz puszczają wodę do bagażnika....tak to niestety czasami bywa jak się kombinuje ze sprawnym oryginałem....teraz przynajmniej mam nauczkę i się nie tykam do przyciemniania przednich-a puki co zostało mi tylko zejście do garażu i szukanie nieszczelności i zaraz to zrobię.
Sadzik, a objechałeś przenie lamy dookoła silikonem....tzn tak po wierzchu po skręceniu lamp
kurcze, nie powinny parować. Może nie osuszyłeś ich dokładnie po przyciemnianiu? Jeżeli dobrze zabezpieczyłeś szkło i plastik silikonem to przyczyna musi leżeć gdzieś z tyłu lampy. Teraz jest wilgotno i nawet jeśli była tam jakaś woda to nie wyschną. Trzeba poczekać jak będzie cieplej. Wtedy pojedź na myjnię pod wieczór i będziesz widział jak jest. Na tą chwilę musisz posprawdzać wszystkie zatyczki od wewnątrz.
Mnie nic nie paruje a juz by zaczelo parowac bo jest straszliwie zimno w nocy i rano wilgotno. Juz by sie cos pojawilo a nic sie nie pojawia.
A czym sklejales? Ja uzywalem jakiegos uszczelniacza do kominkow bo nie mialem nic inengo pod reka. Zasada jest taka ze wydlubujesz caly klej ze szkla i to co sie da z plastiku, na plastik kladziesz silikon tak aby troche wystawal poza ten rowek i potem dociskasz szklo, zakladasz spinki i palcem do okola objezdzasz plastik - szklo. Nie moze byc nigdzie przerwy, powierzchnia musi byc gladka. Jak nie wystarczy silikonu, ktory wyplynal do wyrownania powierzchni to bierzesz z tubki na palec i tak marzesz.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-05-30, 13:24
bradley, dobrze gada, ja mam tak zrobione i nic nie paruje, może jeszcze w srodku lampy pozostało troche wilgoci, wiec musisz je osuszyć dokładnie, w słoneczny dzień postaw auto przodem do słońca i odkręć zaślepki z tyłu Mi pomogło bo nie moglem sie doczekać i robiłem wszystko szybko i delikatnie parowały ale juz jest ok
ja kleilem klejem do szyb ... i otwarlem mache i ta ktora paruje w jednym miejscu nie jest pomazana z wierzchu klejem moze to przyczyna bo na myjni dzisiaj owinalem lampe workiem i nic nie zaparowalo wiec chyba przyczyna juz wiadoma dziekowa za rady
_________________ Ventyl W Rekach Nowego Właściciela ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum