Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2009-06-03, 21:52 tłumik
Witam vento maniaków
Jak pisze w temacie post dotyczy tłumika, a mianowicie czy ktoś już zakładał coś podobnego do ventki? czy były jakieś problemy?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-06-04, 07:00
Normalnie to nie założysz takiego wydechu-jest po prostu za krótki.....ale dospawasz kawałek rury, jakoś go wyprofilujesz-łatwe to nie będzie, ale wykonalne. Oczywiście trzeba też pomyśleć o wieszakach.
Przedłurzenie rury tak jak pisze Tygrysisko, dospawac wieszaki tak zeby pasowaly i gites ... ale mnie sie widzi jakies dwie rureczki zamiast jednej szerokiej
_________________ Ventyl W Rekach Nowego Właściciela ...
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2009-06-04, 10:48
ja mam założony taki tłumiczek i po pierwsze pamietaj by rura która do niego będzie dochodzić nie była w żadnym punkcie niżej niż tłumik jutro jak chcesz to wrzucę Ci fotki jak to jest u mnie bo dzis juz lece do roboty i nie mam czasu a co tłumika to ja mam taki http://moto.allegro.pl/it...zewka_2x75.html
i fajnie wygląda. Szukaj całego z nierdzewki to bedziesz miał spokoj na kilka lat ja mam juz 4 lata i zero rdzy
ja zakładałem ultre do swojego i udało mi sie dostać dwururkę gdzie wylot miał jakieś ok70 cm więc nie musiałem nic przerabiać w wylocie tylko zostało naspawać wieszaki i kolanko żeby połączyć ze to w całość z resztą (też próbowałem coś wykorzystać ze starego ale nic niechciało pasować )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum