Wysłany: 2009-05-28, 22:49 Vag błendy w sterowniku elektronika silnika
Witam jak pisałem poprzednio mam problem z kucykami cos kuleja i zamulone autko mam podłoczyłem dzis pod vaga i ze sterownika elektronika silnika mam błendy:
542 - Czujnik wzniosu końcówki wtryskiwacza-G80 niewiem tylko co w elektronika silnika
robił błond:
741 - Kontrola pedału hamulca
I mam pytanko czy ktos miał z tym problem jakie były objawy jaki koszt mniej wiecej czego kolwiek i czy Regulacja kąta wyprzedzania wtrysku to tylko wpisanie w vagu konta? Wielkie dzieki za odp. pozdro
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2009-05-28, 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Zapomniałem dodac ze Bardzo Duzej pomocy przy vagu udzielił mi Iwomati za co mu Bardzo dziekujie i mam nadziejie ze bende miał okazjie sie odwdzieczyc polecam sie
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Rozgrzej silnik do 90C, nastawy podstawowe, grupa 000, TDI timing i zrob screenshota, wklej.
Zloguj grupe 004 dynamicznie
do tego 003,008,011
Nie bylo zadnych opisow do bledow? Sporadyczny/zwarcie do masy itp.?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Rozgrzej silnik do 90C, nastawy podstawowe, grupa 000, TDI timing i zrob screenshota, wklej.
Zloguj grupe 004 dynamicznie
do tego 003,008,011
Nie bylo zadnych opisow do bledow? Sporadyczny/zwarcie do masy itp.?
Były jakies opisy (szalone literki cyferki pisane bez sensu) spisałem jeden pozostałe błendy spisałem tylko cyfry. Wczoraj skasowałem błendy dzis zrobiłęm 70km i zaraz ide zobaczyc czy są błendy mam nadzieje ze bendą bo po poprzednim skasowaniu błenduw (wtedy co katalizator sie zapchał) nastepnego dnia nie byo. Zaraz ide odczytam błendy i klikne ze wszystkim wraz z salonymi literkami cyferkami pozdro dzieki
Nie mam jeszcze błendów ale mysle ze po jakims czasnie napewno sie pojawią bende sprawdzał codzienie. Nie moge wejsc w te nastawy poczatkowe pojawia mi sie ze skontakuj sie z producentem pomużcie mi to ominąć z góry ponowne wielkie dzieki pozdor
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2009-05-29, 13:04, w całości zmieniany 2 razy
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Hejka po ostatnim skasowaniu błendów auta w vagu błendy pokazały sie po prawie 1000km (jeden błąd) a tak to jest coraz bardziej zamulony jak wczesniej 140km/h bez problemu i sie pilnowałem sie jak tylko na droge poza miastem wjezdzałem tak teraz czuje ze 120km/h i stop musze dodawac mu gazu aby przyspieszył. Błond to:
00542 - Czujnik wzniosu końcówki wtryskiwacza-G80
Niestety nadal nie mam pełnego vaga posciągałem ich kilka ale w zadnym nie moge wejsc w nastawy poczatkowe jesli miał by ktos link do stronki gdzie moge pobrac pełnego vaga do 409 bo z nowszymi kabel mi juz wspułpracujie z góry wielkie dzieki pozdro
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2009-06-04, 22:36, w całości zmieniany 3 razy
Dzieki ale lipa Sciagłem go i to samo wyskakuje skontaktuj sie z producentem. A moja vecina zaczyna palic jak Vr6 na torze wyscigowym a zbiera sie jak puchatek 2.0 disel Pomocy.
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2009-06-06, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
kawasaki79, cos kombinujesz gorzej niz kon pod gorke
Sciagasz vaga z tego linku co dalem, instalujesz normalnie, potem odnajdujesz katalog vaga domyslnie to c:\program files\vag-com i kopiujesz 3 pliki d1,d2,d3 z katalogu crack (tego co byl w spakowanym vagu, ktorego sciagnales z linka).
Odpalasz vaga i masz zarejestrowana wersje
Ale juz prawie na górze dzieki za cierpliwosc własnie zrobiłem to co pisało. Jutro podłocze vaga i ponownie poprosze cie o pomoc czy moje nastawy sa dobre. Ten crak bendzie tez dobry do innych vaguw czy trzeba inny sciagac? Dzieki i do klik klik pozdro
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2009-06-06, 21:20, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum