Sluchajcie czym moze byc spowodowane drzenie calego auta kierownicy foteli itp. czy poduchami pod silnikiem czy moze czyms innym?? jesli poduchami to znaczy ze mam wymieniac wszystkie
a równo pracuje silnik ja miałem w passacie raz za małe obr i telepało leko nim a i wyszło tez ze kompresja na jednym garku nie była odpowiednia i z tad to telepanie i drganie plastików
a własnie to zalezy czy to klekot czy benzynka boja to 2 to krzeszak, trafił w samo sedno i problemy sa z obrotami bo lewe powietrze idze wtedy trzeba sprawdzis przewód od serwa
TD czy TDI?
U mnie po odpaleniu zimnego silnika czuc/widac drgania deski rozdzielczej i kierownicy. Nie wplywa to raczej na komfort podrozowania... Po Kadecie w dieslu wszystko jest ciche, dobrze spasowane, nietrzesace sie
w TDI obroty powinny wynosic 903. Nie masz Vaga to mozesz sprawdzic nawet w TD obroty wchodzac w tryb serwisowy licznika i na pozycji chyba 7 sa obroty.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Przekrecasz w pozycje zaplon (nie odpalasz silnika). I teraz szybka akcja
Wciskasz guzik do kasowania kilometrow, "odkrecasz" kluczyk i szybko znowu przekrecasz w pozycje zaplonu, puszczasz guzik. Teraz powinna mrugac cyferka 1, klikasz 6 razy az sie pojawi 7, odpalasz silnik i gotowe
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
spoko działa, tylko obroty mam nie równe, na zimnym silniku skacze od 920 to 1000 i to tak bardzo szybko skacze, czy tak powinno być? A co oznaczają pozostałe cyferki w trybie awaryjnym licznika?
1. Distance Pulse number - 3735 <--- w zaleznosci od typu silnika i skrzyni biegow.
2. Kod kraju - 1 wszystkie poza USA i GB
3. Speedometer/Tach - nie używany do diagnostyki
4. Liczba cylindrów
5. Test segmentów wyświetlacza
6. Impuls z prędkościomierza (czujnik prędkości) - 4 impulsy na jeden obrót koła
7. Obroty silnika/min.
8. Wersja programu - opis jak dla pozycji 3
Ostatnio zmieniony przez bradley 2009-06-11, 14:12, w całości zmieniany 1 raz
totalu nie wyswietla bo masz 413tys kilometrow przebiegu, a test licznika jest testem kazdego swiecacego segmentu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum