Jesli chodzi o wyposazenie to jest to Classic (golutka wersja ventki).
Nastepne modyfikacje to:
Obszycie calego wnetrza na czarno,niebieskie
kolorek auta niebiesko czarny.
Wydech z boku w lewym progu lub 2 koncowki z tylu.
I kilka innych zobaczycie jak zrobie bede zdjecia dodawal.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Supra1991 2009-06-11, 11:43, w całości zmieniany 1 raz
Ciekawa ventka. Lustra jakoś do mnie nie premawiają. Klapa na gładko również. Trzeba poczekać na efekt końcowy, wtedy można poddać pomysł pod rozwagę. Podoba mi się jasny środek. Koło też niczego sobie. Plany również interesujące. Jestem ciekaw jak będzie wyglądała z wydeszkiem po boku. Fajnie, że wreszcie przedstawiłeś swoją ventkę
Wiesz sam jestem ciekaw jak to bedzie wygladac z tym wydechem! lusterka takie dalem bo orginaly mi sie nic a nic nie podobaly! ocenicie efekt koncowy;) narazie szykuje troche czasu by go zmodyfikowac tak jak tego pragne
fajnie fajnie ciekawa zabudowa w bagaju i audio wogle niczego sobie
masz taki super jaśniutki środek nie wiem dlaczego chcesz go na ciemno robić....
a co mnie razi w oczy - to te pokrowce.... wywal to jak najszybciej
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-06-11, 15:19
Zabudowa niczego sobie
Takiego chromu na alu to jeszcze nie widziałem....
Pokrowce też mi się nie widzą....ale jak mus to mus....też niedawno latałem z pokrowcami...a to z tego powodu że miałem bardzo zabrudzone siedzenia...pokrowce wywaliłem a siedzenia domyłem za "entym" razem...
Supra1991, to vento ma lekką glebe czy tylko mi się wydaje
Hehe;] moje naszczescie sa czyste;] jak cale auto jesli chodzi o dywany, podsufitke itp. niedawno prane (wlasno recznie) tez "ent" razy xD co do gleby no to fakt mam -40 zalozone. I zabudowa troszke wazy to tez poszlo na dól. Co do alu to fakt jest fajny efekt ale ile pracu i godzin pochlanial, wszystko zdzierane papierami od 600 - 2500 a na koncu maszynka spolerowane i mozna sie uczesac
furka ladna srodek mi sie bardzo podoba i niewiem dlaczego chcesz zmienic lustrrka bym dal org bo te nie podchodza a i co mi nie podchodzi klapa na gladko ale to moje zdanie
No ale wiesz kazdy ma inny gust ciesze sie ze wypowiadacie sie dajecie do myslenia co do tego wnetrza wlasnie;) chyba jednak obszyje na bialo moze kremowo;] odpada na czarno z niebieskim;] Dzieki panowie;];]
wiec tak jasny srodek to dla mnie jest aldny bez zmian:) klapa na gladko mi sie nie podoba i od razu mowie nie wpadaj na pomysl aby kontynuowac pomysl i zrobic drzwi na gladko:P:P felgi po polerce daja rade i napisz prosze szczerze ile czasu poswieciles na nie??:D:D:D aha i pytanie do tej gleby -40 to sa same sprezyny?? czy caly zestaw kit?? co do lusterek tez jestem za oryginalnym..poki co auto faktycznie wyglada jak przerabiane zmieni sie po malowaniu:P
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-06-11, 17:52
Czesc na pierwsze co wywalaj lustra originalne są dużo lepsze wiec nie sciemniaj że Ci sie nie podobają originalne bo kazdemu sie podobają Środek jasny jest bardzo ładny ale trudny w utrzymaniu na czystko wiem bo sie z tym morduje od dawien dawna tez chciałem kiedys zmienic ale na czarne wnetrze ale spodobał mi sie jasny wiec jasny bym zostawił na Twoim miejscu pozbądz sie tej klapy i wstaw normalną i bedzie git Pozdrawiam
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Co do klapy zostaje na 100% lusterka tak samo xD Wnetrze obszyje na jasno.! klamki tez zostana xD jakos nie lubie bezklamkowych aut.
jesli chodzi o czystosc to fakt ciezko utrzymac ale wystarczy 1 niedziela w miesiacu i woda z plynem i szmatka lub gabka ;]
Skrzynia jest komorowa i nie "gryza sie" sprawdzane na osobnym graniu czy jeden drogiego nie wybija. Wszystko jest OK
jak sprawdzone na osobnym graniu ??to tak jakbys wsadzil dwie rozne osoby ktore by spiewaly ta sama piosenke ale w innych czestotliwosciach kijowo by bylo nie i jeszcze to sa 38 cm. glosniki
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-06-12, 11:42, w całości zmieniany 1 raz
lesny1982, mysle ze przy takich kolosach wszystkie glosniki robia mulaste jednostajne łuuuuuuu buuuuuuuuuuuu łuuuuuuuu
Zamist łu łu łu łu łu tu tu tu tu
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2009-06-12, 12:59
Każdy ma swoje gusta....Jak dla mnie i widzę że dla reszty też klapa oraz lusterk Jasny środek jest super tylko szkoda że taki ciężki w utrzymaniu...Gleba fajna masz same sprężynki - 40??Co do audio to na 2x15 raczej techno za bardzo nie posłuchasz...Szkoda że nie masz tam 2xtaki sam głośnik miał byś dużo lepszy efekt....Ogólnie fajna ventka i polereczka felg
No co do glosnikow sie zgodze wiem ze jak by byly oba takie same by byl o niebo lepszy efekt. sa to 2 x 38cm glosniki. ale JBL strosznie du.... gra! juz nigdy JBL to byl ostatni moj zakup z tej firmy! zato Boss gra wysmienicie jak na swoja moc oraz cene ;P jesli chodzi o bossa to wcale nie zamula poprostu trzeba to uslyszec ;] ciezko opisac
Tak same sprezyny -40 w przyszlosci gwint bedzie! narazie o tym nie mysle musze dojsc do ladu z bodykitem! a potem zawiecho (w miedzy czasie jeszcze wnetrze), a na koncu silnik.
Felgi tez mi sie podobaja nawet sie nie spodziewalem sam ze bedzie taki efekt;]
ale tez poszly 2 tygodnie na to ale tylko 2-3h dziennie to robilem.
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2009-06-12, 18:07
JBL 38 szczerze nie słyszałem nigdy ale słyszałem że w zamkniętej daje rade....Wiesz głośniki 38cm to do hh wyłącznie bądź na uzyskanie ciśnienia....Ja jak dobrze pójdzie to mojego drania usadzę na glebie w tym miesiącu
ja raczej slucham wolnych bic basu ;] na szybkich tez daje rade od biedy ale slychac ze nie nadaza;] ja moze pod koniec czerwca zaczne sie bawic z wydechem.
Podczas czwartkowego urlopu xD tak mi sie uznalo dokonczyc stolarke:
Jeszcze brakuje:
Bass reflexu (bez tego da sie zyc)
Tkaniny (bez tego slabo to wyglada)
Pleksy (bez tego jest bardzo slaby bass)
i bedzie gotowy bagaznik
no niestety stało się jak się stało czasu nikt nie odwróci miejmy nadzieje że kolega Supra1991 szybko znajdzie te gładkie szkło. Wracając do tematu masz taka pojemność bagażnika jak ma seryjny golf III
Wysłany: 2009-10-17, 19:31
...Supra mam nadzieje że pomogliśmy ci z chłopakami na Strefie i Elce w zmianie tego sprzętu To był dosłownie brak ładu i składu w twoim bagaju Bez obrazy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum