Tam gdzie zaznaczyłem na czerwono jest teraz pusto bo mi się to wysypało.
Pojechałem w dalszą trasę: z Wrocka do W-Wy i z powrotem.
Gorąco było. Silnik też grzał... no i się to rozkleiło. Coś mi zaczęło jakby śmierdzieć kurzem w środku.
Zatrzymałem się, podnoszę maskę i wysypało mi się to g**** spod filcu na silnik.
Wyzbierałem to dokładnie i wyrzuciłem. Tylko teraz się zastanawiam czy to jakoś uzupełnić i zabezpieczyć (czym i jak? na klej jakiś może?) czy też po prostu zerwać to już całe i albo jeździć bez tego albo wymienić.
Co radzicie?
Chwilowo podkleiłem prowizorycznie - do czasu kiedy się zdecyduję co z tym zrobić.
Mam identyczny problem. Chyba bede musial gustownie podkleic tasma jak Ty masz
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
ja bym tego nie wywalałbo jak silk sie nagrzeje to to poch łanie duzo cieopła a ciepło zle działa na lakier i bedzie blaknac ja bym zosawił doklejił brakujacy kawałek i tyle
Jakoś tyle aut jeździ bez tego ustrojstwa też, i nie widać, by coś niepokojącego się działo. U mnie, mimo 17 lat, lakier jest jednakowy, nie widac, by przez brak tej szmaty coś działo się z maską. Skoro producent nie przewidział tego w tym modelu, to znaczy, że to jest nie potrzebne. A tak, to więcej szkody niż pożytku może zrobić, bo niech Ci się to, tak jak na zdjęciach autor tematu pokazał, się stanie, odleci, wpadnie między paski, czy w ogóle gdzieś wleci i bałaganu narobi. Dajcie pass z tym
Ci co maja benzyny niech sie nie wypowiadaja w temacie
To co z tego wypada ma konsystencje siana, włóczki. Tam jest blad konstrukcyjny bo brakuje 2 spinek do mocowania srodka. To zwisa i potem takie cuda sie dzieja.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
A Ty co bradley z tym zrobiłeś? Tak sobie zwisa?
U mnie chyba coś czasem się wysypuje po trochę bo czasem śmierdzi w środku tym syfem.
Czuje to z kratek nawiewu.
bradley napisał/a:
brakuje 2 spinek do mocowania srodka.
Myślałem że to jest klejone.
Czyli najlepiej byłoby 2 spinki dokupić i zrobić otwory jak rozumiem.
A może po prostu przykręcić to na 2 śruby do metalowej ramy i tyle?
bradley napisał/a:
To co z tego wypada ma konsystencje siana, włóczki.
Potwierdzam . Jak otworzyłem maskę i zobaczyłem kupę tego na silniku to myślałem, że mam jakiś omam w pierwszej chwili. <Skąd to się wzięło???>
Konstruktorzy VW dali ciala i nie dali 2 dodatkowych spinek. Tam chyba nawet nie ma miejsca zeby to wkrecic : /
Bede musial to podkleic na tasmie dwustronnej od spodniej strony.
KAZDY MA INNY POGLADA W TEJ SPRAIW INNI WOLA BEZ INNI Z TYM JA BYM OSOISCIE PODKLEJIŁ I ZEBY TO YŁO BO JAK ZAMONTOWALI WEC ZNACZY ZE CEMUS TO MA SUZYC.ALE TO TYLKOMOJ ZDANIE.
Ci co maja benzyny niech sie nie wypowiadaja w temacie
Hmmm... w dieslu jest jak rozumiem większy stopień sprężania i wyższa temperatura (tak wysoka, że następuje samozapłon).
No ale normalna temperatura robocza jest już niby taka sama - 90 stopni C.
Więc ciekawe jak to się ma do tych wygłuszeń montowanych jedynie w modelach z silnikiem diesla. Chodzi o hałas większy w dieslu czy o tą nieszczesną temperaturę?
hmm.... u mnie ta osłona posiada spinki po bokach i na środku.
tak sam o ma i ja. co do tej osłony to w passacie b3 to mi słuzyła do przemytu 10 kartonów .nie wiem moze to i od temp a co do głosu to chyba nie wiele to wygłusza ciotka jezdiła golfem 1.9d i urwała to i nie zakładali to po 2 mies maska wyblakła a nie była malowana ani szpachlowana
Hmmm... możliwe. Zerknę już jutro to Ci powiem.
Ale... nie ma się co cieszyć jeżeli są takie same
Rozpie***ło się u mnie, rozpie***ło się u bradleya... może to i Ciebie kiedyś spotkać
Myślałem, że może masz jeszcze z dołu jakieś spinki dodatkowe w częsci środkowej.
chyba wszystkie takie były seryjne. Syf to wiem, że mam. A najbardziej mnie wkurza ta osłona kiedy jest wilgoć na dworze i ventyl stoi bez ruchu.... tak jak dzisiaj było. Cała mokra.
Ten filc co zwisa na dole jest zakończony częścią plastikową.
Spróbuję to przykręcić w tym miejscu w 2 punktach do ramy, która jest na tej wysokości pod maską.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum