Witam może mnie ktoś nakierować mniej więcej jak do tego podejść mam kupiony IC z o rurowaniem w tym tygodniu mam zamiar zadzialać w kwesti montażu zmiany dawki paliwa;P i doładowania.
_________________ Ja nie jezdze za szybko, poprostu latam za nisko...
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-06-21, 11:10
ale czy do prostego td wstawiajac intercooler cos sie zmieni??? mysle ze nic...
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-06-21, 11:26
Boost pin, ciśnienie na ok 1 Bar i powinno być dobrze , a co do tego icka to lepsze byloby jakies fmic, bo to jest małe i w troche zlym miejscu montowane. Ale da się to zamontować raczej bez problemu, może być trochę rzeźby przy połaczeniu z dolotem i turbo, ale takie są tego uroki
Pewnie, ze zmieni. Nawet w serii.
Jak teraz popatrzylem sie na ten IC to sie zalamalem jakie mam malenstwo.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Spokojnie;) to maleństwo jest tymczasowe;) poprostu chwilowo fundusze mi sie skończyły na większe przeróbki:) ale będą:) a co myślicie o ic z mercedesa sprintera:P
_________________ Ja nie jezdze za szybko, poprostu latam za nisko...
Ostatnio zmieniony przez shakur 2009-06-21, 11:35, w całości zmieniany 1 raz
Polecany jest od renault megane. W miare tani i duza pojemnosc.
Ale w jakie moce celujesz? Bo na 120-130KM wystarczy ten maly seryjny pierdek
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
ja mam podniesiona dawke paliwa, pin szorowany, turbo bije na okolo 1.4 bara jak depniesz to czarno ogolnie jest dobrze bez IC ale w przyszlosci mam nadzieje ze go wstawie:) zawsze troszke mocy bedzie.
Ostatnio zmieniony przez Gr23s 2009-07-05, 21:13, w całości zmieniany 2 razy
jakies 2- 3 miesiace a dlaczego pytasz;> bo kolega ma mk2 1.6 td i z turba dalo sie wydusic okolo dwoch barow no ale jak depnie to z tylu swiata nie widac no ale moc jest
Ta turbinka po 1 jest malutka i szybko odfrunie nie wspominajac o jej wydajnosci. Cieplutko sie robi w momencie.
no no grzeje sie auto i nie wiem co jest ale pompuje mi cisnienie do ukladu chlodzenia. uszczelka pod glowica czy moze pompa? no i byla mysl o montazu IC ale nie mam narazie tyle kasy... kolega mk2 jezdzi juz rok? i nie ma problemu z turbem
Ostatnio zmieniony przez Gr23s 2009-07-07, 19:58, w całości zmieniany 2 razy
ja bym radzil troszeczke zmiejszyc Cisnienie najakis 1 Bar i wtedy przestanie Ci se tak wszystko grzac no i Turbo Ci sie tak szybko nie "wysra" a jesli chcesz ladowac takie doladowanie to najpierw pomysc o IC albo o Fmic bo inaczej to dluzo z tym nie pojezdzisz.
1.2 bar jest bezpiecznym cisnieniem. Powyzej moze byc juz "hartkor" Z reszta tam jest tak goraco ze turbina dmucha zalozmy 1.5bar a wydajnosciowo jest tak jakby wieksze turbo pompowalo z latwoscia 1 bar.
Ostatnio zmieniony przez bradley 2009-07-07, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum