kupiłem przed chwilą na BP dwa te środki. Pierwszy STP do benzyny (czyści wtryskiwacze), drugi STP do oleju (uszczelnia i zmniejsza "branie oleju") Jutro zatankuję, wrócę do domu i na ciepłym silniku doleję tego i tego. Tydzień pojeżdzę, zrobię około 400km i zdam relację, czy coś uległo poprawie / pogorszeniu. Był ten Xeramic, ale tylko dwa rodzaje i nie było tego do czyszczenia wtryskiwaczy. Ale produkty STP cieszą się dobrą marką, więc efekty powinny być podobne.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-02, 11:55
lwomati, tego specyfika to czyszczenia wtrysków to można nawet użyć...ale tego czegoś do oleju to bym nie dodawał....mój brat swego czasu tak kombinował...olej się zważył i usmażył silnik.
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2009-07-02, 17:35
lwomati, do silnika nic nie dolewaj to nic nie da lepiej ceramizer sobie kup na stronie ceramizera sa filmiki jak to dziala ja narazie nic nie dolewam do silnika bo nie trzeba
silverek daj spróbować zobaczymy. Najwyżej będziecie się ze mnie śmiać. Chcę dolać te gówno do oleju, bo na zimnym mi bierze olej. Jak nic nie da i będzie jakieś pogorszenie i zauważę, że się grzeje za bardzo to wymienię olej.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-02, 18:41
silverek napisał/a:
ceramizer
eh ten słynny Ceramizer
lwomati napisał/a:
bo na zimnym mi bierze olej
Być moze to kwestia uszczelniaczy zaworowych które twardnieją...być moze jak silnik się rozgrzeje to i one razem z nim i w tedy spełniają swoją funkcję
Wątpię żeby te "cudowne" preparaty miały w sobie jakieś czasteczki które odbudowywują silniki...zarówne jego metalowe skadniki np pierścienie czy cylindry jak i gumę np uszczelniacze zaworowe-jak dla mnie to ściema która komuś napcha kieszenie.
Te specyfiki to pewnie zwykłe zamulacze do oleju które na jakiś czas uszczelniają silnik i tyle.
Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze do tematu, wlałem ceramizer do mojej Reni (Renault Clio I silnik 1.2 Energy z 1992r ) silnik był kiepski, brak mocy, dolewka oleju ok. 1l na 600 km. Po wlaniu Ceramizera i przejściu pełnej "procedury" aktywacji tego specyfiku w silniku, w moim przypadku brak jakichkolwiek oznak poprawy.Nie oczekiwałem cudów ale choćby mniejszego o 200ml spożycia oleju i przyrostu mocy,nic takiego sie nie stało,nawet efekt placebo nie wystąpił.Operacja miala miejsce w marcu 2008,silnik przejechał po tym jeszcze ok 3500 km ,kupiłem inny i wymieniłem ( nie rozleciał sie ale nie dało się już normalnie jeźdźić.To moja przygoda z ceramizerem
Wlałem te dziadostwa. Zrobiłem foto, aby uwiecznić moment kiedy silnik był jeszcze zdrowy
Zatankowałem do pełna, zrobiłem 30km, przyjechałem do domu, wlałem STP do oleju i wlałem STP do benzyny. Ten regenerator do oleju jest jakiś dziwny. Ma bardzo gęstą konsystencję. Wlałem go ponad pół tej buteleczki, bo troszkę się przestraszyłem. Zrobiłem kolejne 30km i nic nie stwierdziłem. Pierwszy grubszy test będzie dopiero w poniedziałek.
Wracając z pracy śledziłem temperatury chłodziwa i oleju. Jedyne moje spostrzeżenie odnośnie regeneratora to takie, że temperatury przed wlaniem i po niczym się nie różnią, a to już jest plus. Teraz kilka słów o czyścicielu do wtryskiwaczy. Hmm... jeszcze nie wiem czy działa, ale... przed dodaniem go do paliwa irytowało mnie takie zjawisko - gdy przekręcałem stacyjkę, to coś bulgotało w silniku (myślę, że to paliwo gdzieś tam sobie bulgotało). Po dolaniu preparatu bulgotanie ustąpiło... czyżby naprawdę działał? To się mam nadzieje okaże. Narazie tyle. Jeżeli coś się zmieni dam znać.
no kurcze jeździ.... nic się nie dzieje zlego. Poprawy niesamowitej nie ma. Teraz to i tak jestem wybity z rytmu, bo stal caly tydzień. Czyli ogólnie nie ma co wlewać tego shitu.
jako że wypaliłem już cały bak dodatków do paliwa podzielę sie z wami moimi wrażeniami
A więc po zatankowaniu do pełna na pierwszy ogień poszedł STP formuła do benzyny, po kilkudziesięciu km dolałem Xeramica do czyszczenia wtryskiwaczy. I tak:
- po dolaniu do paliwa STP przed Xeramic'iem dało sie zauważyć zmniejszone zużycie paliwa( oststnio jeżdże w trubie serwisowym na spalaniu chwilowym) oraz większą moc silnika. Wszystko to trwało gdzieś tak do połowy baku, później efekt ten zaniknął
A spowodowane było tym że środek STP opadł na dno baku i był zassysany w większej dawce, do wypalenia połowy paliwa a głównym nośnikiem substancji uszlachetniających w takich dodatkach jest paliwo odrzutowe. Sprawa jasna. Czy zredukował osady na zaworach i zmniejszył emisję szkodliwych gazów- nie wiem. Reasumując ten dodatek jest dla tych którzy tankują jakiś szajs, Ci którzy tak jak ja tankują dobrej jakości paliwo mogą sobie darować ten dodatek, nie opłaca sie skoro odczucia są na pierwszych 200km.
- Xeramica wlałem po ok 100km od zatankowania i wlania STP, chciałem sprawdzić czy faktycznie zminiejszy falowanie obrotów na biegu jałowym. I tu małe zaskoczenie, nie do końca ale pomogło, falowanie obrotów nie jest już tak odczuwalne jak wcześniej.
Zachęcony działaniem Xeramica zamierzam niedługo użyć innego środka do przeczyszczenia gaźnika. Na oku mam STP do czyszczenia całego układu paliwowego( minusem jest cena- na all ok 65zł) lub Valvoline Full cleaner system- ten jest o połowę tańszy od STP( jeżdżę na oleju Valvoline więc zaufanie do firmy mam).
Ja leję Shella i nie zauważyłem jakiś zmian do dolaniu STP. Ale jak mówisz, że czuć moc przez 200km to akurat przed zlotem go doleję, wjadę na hamownie to może ze 200 wypluje
Ja leję Shella i nie zauważyłem jakiś zmian do dolaniu STP. Ale jak mówisz, że czuć moc przez 200km to akurat przed zlotem go doleję, wjadę na hamownie to może ze 200 wypluje
uważaj żeby Ci silnik nie wyskoczył
odczucia są zwiększonej mocy czyli przy tej samej prędkości ma trochę niższe obroty, nic dziwnego skoro spala wtedy mieszaninę z paliwem odrzutowym( tak chwalą sie producenci).
Może lepiej zatankować v-power racing?
moja ventka bardzo mało jezdziła więc nic z nią nie robiłem, ale teraz czas najwyższy zrobić. kupuje rozrząd nowe kable i świece i wtrysk bo jak zauważyłem wtrys nie daje równomiernej mgiełki tylko czasem pluje no a jak sie jedzie to jest to odczuwalne do 2tys obr że szarpie... wtrysk żeby kupić to musi być od 1.8 90km czy od słabszej wersji pasuje?? bo jedni mówią tak drudzy tak...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum