w vento na Skandynawie były montowane seryjnie , zbiornik na płyn jest bodajże o 0.5l większy i dużo mocniejsza pompka i cała tajemnica później dorzucę zdjęcie jak to wygląda w realu
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2009-07-04, 17:31, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2009-07-05, 12:14
spyro, u robertair nie znalazłem nic ciekawego ma tylko opisaną ventke żadnych fotek i nie znalazłem nic na temat tych spryskiwaczy co by mi sie przydało
krzeszak, masz to foto o którym pisałeś wyżej w tym temacie
na dzień dzisiejszy nie bo ja ich w swoim vento nie posiadam... bo przybyło ze mną z PL a fote muszę pyknąć jakieś ventce na parkingu która je ma w standardzie
krzeszak pierwsze słyszę aby Ventka miała spryski reflektorów w standardzie
Spryski ciśnieniowe jak nie ma układu samopoziomującego tez nie uchronią przed zabraniem dowodu jeszcze odpowiednie oznaczenie na szkle reflektora jest potrzebne
Chodź dla mnie osobiście samopoziomujący układ w przypadku zglebowanej fury to jest zbędna rzecz bo wiem że przy dobrej glebie układ ten nawet nie drgnie bo nie ma co podnosić/obniżać jak jest naprawdę nisko
Widuję to dość często w pewnej zglebozgryzarce
_________________ Vento wersja silver & black
Ostatnio zmieniony przez piru 2009-07-14, 12:22, w całości zmieniany 1 raz
piru, ale Krzeszak mieszka w Finlandii, a tam są troszeczkę inne standardy niż w Polsce
Fakt zapomniałem o tym ale na poważnie to ja nigdy nie słyszałem a pytałem nawet w ASO o montowaniu seryjnym spryskiwaczy w Vento, może na Finlandię coś takiego montowali, ale na bank było to jakieś dodatkowe ekstra dla danego regionu sprzedazy wyposażenie.
krzeszak pierwsze słyszę aby Ventka miała spryski reflektorów w standardzie
wszystkie vento jakie tu spotkałem maja spryskiwacze przednich reflektorów i większy jak w naszych ventkach zbiornik na płyn , zresztą golfy III również tak samo jest z podgrzewanymi siedzeniami ... ilu z nas może sie tym poszczycić ? tu jest to standardem i to w wersji CL
piru napisał/a:
na bank było to jakieś dodatkowe ekstra dla danego regionu sprzedaży wyposażenie.
dokładnie jak mówisz piru,
jutro postaram sie porobić jakieś foto...to sami sie przekonacie (może nawet zapytam sie ile kosztuje na szrocie używka)
Onimek miał Duńską wersję Ventolota gdzie było podgrzewanie miski olejowej oraz super rozwiązanie świateł, które włączały się zaraz po przekręceniu kluczyka na tryb dziennych (trochę słabiej świeciły jak mijania). Światła postojowe czy mijania włączały się normalnie włącznikiem jak u każdego z Nas
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2009-07-15, 10:17
krzeszak, ciebie jeszcze nie ma w polsce, o jakiej używce ze szrotu mówisz jak o spryskiwaczach przednich lamp i o tym większym 7 litrowym zbiorniczku do spryskiwaczy z 2 pompkami to ja jestem zainteresowany i jak możesz to podaj jaka cena za to by była
Wysłany: 2009-07-15, 11:57
troche lipnie wyglądają te spryskiwacze, od skody octavii I już lepiej wyglądają te oryginalne spryskiwacze reflektorów, ale jak by była przyzwoica cena za ten zbiorniczek z pompką wysokocisnieniowa i była by jeszcze kostka z instalacji na tą pomkę do podłączenia to bym wzioł, bo od golfa IV zbiorniczek 3L ze zwykłą pompką używany kosztuje 50 zł
od skody octavii I już lepiej wyglądają te oryginalne spryskiwacze reflektorów
czemu lepiej... bo są węszę i dłuższe one muszą trafiać w lampę... wiec nad tym ktoś myślał ze jedne długie drogę szersze itd. każde auto ma inne nawet golf III ma inne od vento
pawelvwgti napisał/a:
od golfa IV zbiorniczek 3L ze zwykłą pompką używany kosztuje 50 zł
w golfie IV sa całkiem inne spryskiwacze takie chowane w zdezak wiec tu jest juz zabawy aby to wszystko spasować i żeby zadziałało
podejrzewam ze te orginalne od vento tez będo kosztowały z 50
ale euro
Wysłany: 2009-07-15, 22:15
ja tych chowanych z golfa IV bym nie montował tylko te z octavii I + zbiorniczek na płyn z golfa IV z pompką, chyba że ten zbioeniczek z vento z pompką wysokociśnieniową będzie w przystępnej cenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum