Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z pracodawca
Autor Wiadomość
EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Silnik: 1,9 TDI 90km
Wysłany: 2009-07-07, 19:32   Problem z pracodawca

No to Panowie mam problem i chciałbym sie nim podzielic, moze ktos pomoze lub doradzi....
od pazdziernika 2008 pracuje jako kierowca-kurier jezdze mascotem,mascotem z winda i fiatem ducato(wszystkie maja kontenery) na blizniaczych kołach ale zarejestrowane na kat.B ładownosc 600 kg, miesci sie 8 euro palet...moj rekord załadunku oczywiscie z rozkazu Damiana(szefa) jest 5400kg(samego towaru)...siedze w tej robocie bo szef jest mlody 34 lata wyrozumiary i nie skąpy na kase(do tej pory)duzo mu wywiozlem i przywiozlem towaru to zawsze cos dokladał sam od siebie...opowiadam dalej... na poczatku grudnia miałem trase do poznania pech chciał ze miałem krakse i uszkodziłem przod auta...wyciek olej wiec nie mozna byłojechac ... było AC wezwałme lawete bo kase podobno zwaracaja i wszystko cyna... z poznania do ostrowa wlk laweta wzieła 800zł...ale kase PZU mu zwrociło... przy ogledzinach zaczynaja sie problemy.. bo nie chca mu policzyc rzeczy ktore tez zostały uszkodzone bo mowili mu(szefowi) ze ma lipna polise ze do jakies kwoty AC ma i wiecej mu nie wypłaca i musiał dopłącic do auta.... ale looz..
miesiac temu w oby 2 mascotach jednoczesnie posypały sie mosty...jakies satelity,lozyska i cos tam jeszcze...razem popłynał jakies 10tys...przypomne ze codzienie te mascoty zabieraja z magazunu min. 3 tony i tyle samo przywoza odbiorów...tydz od grudnia przyprowadził (szef) fiata....resory pekniete ale 3 tony wozilismy...wczoraj jak normalny dzien załątowalem 3300kg i jade 50 km w jedna strone zatrzymalem sie w Trzebnicy bo miałem sprawe... podjechałme na pierwszym biegu pod dosc spora gore i zaparkowałem...oczywiscie pierwsze bieg i reczny...wziełem potrzebne dokumenty i wychodze, zamykam auto, przechodze przez ulice, ide parkiem 200 metrow... nagle huk!!obracam sie a to auto sie stoczyło przejechało przez droge i uderzyło w murek, obok auta kobieta i kawałek wozka dzieciencego....to biegiem do auta wszyscy cali i kobieta mowi ze ona widziala jak auto samo leci, podjezdza jakis koles rowerem i sapie do mnie ze sie reczny zaciaga, ducato ma reczny z lewej otworzylem drzwi i mowie a to po jest... wsiadam do auta prubuje odjechac ale ciezko zasmierdziało sprzegłem ale stanelem dalej pod ta gorke ale juz podłazyłme cos pod koła....szef wkur... na mnie ale mu co kilka dni tłumaczyłem ze takie ciezary wozi sie do czasu i mial nauczke po tych mostach zepsutych...(wypowiedzcie sie czy w 100% jest moja wina ze sie auto stoczyło)towar na aucie musiałme przerzcic na inne auto czyli 3,5 tony maki recznie(bo to akurat mara była pakowana po 6 szt )... towar dostarczony auta na parkingu...szkody...tylnia belka troche wgnieciona ale bez tragedi...wieczorem dzwoni do mnie szef i mowi ze mam wolne zeby odpoczał... ja ze nie chce bo nie potrzebuje nie czuje sie winnyw 100% bo ciezar zrobił swoje a on twardo ze wolne.. ok rozłaczylismy sie ale rano i tak pojechalme do pracy wchodze do biura po listy przewozowe jhak zawsze a koles z biura pytanie..CO TY TU ROBISZ PRZECIEZ JUZ NIE PRACUJESZ U DAMIANA ja zdziwo bo niby wolne .. ok czekam na szefa(damian) ... idzie... i mowie słyszałem ze juz u ciebie nie pracuje....a on no teraz ma tydz wolnego a w poniedziałek dostaniesz wypowiedzenie i skontaktuje sie z toba moj adwokat czy prawnik.. kur... ja nie wiem o co chodzi wczoraj był wkur,.. ale nic sie nie stało....a on wszystko zaczal mi wypowiadac ze te mosty to moja wina gdzie jedym autem jezdzilem 1 dzien a 2 jezdzilismy na zmiane zalezy gdzie była winda potrzebna....a mowie o hu.. chodzi z tym adwokatem a a on ze chce ze mnie sciagnac kase z wypadku z poznania... z grudnia bo on musiał włozyc swoja kase bo pzu mu nie wypłaciło tyle ile chciał o ile w to auto wsadził....wspomne jeszcze ze od 2 miesiacy nie płacił mi całej wypłaty....ok gadamy dalej i pytam go czy ta decyzja juz ostateczna a on ze widzi trylko jedno rozwiazanie... nie da mi teraz wypłaty (4 tys) i zapominamy o wszystkim albo daje mi kase, zegnamy sie i dalej tym prawnikiem czy adwokatem mnie straszy ze załozy mi sprawe cywilna i sciagnie ze mnie min 14 tys.....szczerze powwem wystraszyłme sie i załątwiłem to łągodnie ze dzisija normalnie byłem w pracy i jutro bede wiedział co on wymyslił innego...znowu przypomne ile ładujemy na te auta ze jak ja bym chciał to jade do krokodylków i gosciu ma ciepło dodam ze wozimy tez ADR co zaden z nas nie ma ADR...chyba to wszystko co miałme napisac... zapomnajcie sie i prosze o wypowiedzi..
moje pytanie to c zy naprawde moze mi cos zrobic w sprawie rozbitego auta w grudniu... ale sie rozpisałme :P nawet nie chce mi sie błedów poprawiac :P

Rafik 
Vento to ja!

Silnik: 3.0 D 136KM
Wysłany: 2009-07-07, 19:56   

z Tego co piszesz to Twój szef nagiął przepisy bo jezdziles przeladowanym samochodem i starszyl Ciebie ale jak bys sie uparł to mozesz go zalatwic bo jak kazdy wie ze w kodeksie jest mowa o dopuszczalnym ładunku która mówi że nie można przekraczac dopuszczalnego ucisku na os czy cos takiego :P a Twój szef poprostu spekał na myśl ze o mały wlos nie doszlo do tragedi i w razie cos by sie stało to on jako przewoznik odpowiada za to bo zaraz by miał specków którzy by sprawdzili stan techniczny autek w jego firmie i by ładnie bęknął za to. To jest moje zdanie na ten temat a wiadomo ze firmy mają prawników i nimi strasza aby tacy zwykli pracownicy nie mogli skakac ci prawnicy dobrze kombinuja i jak sie upral to ladnie moga namieszac.

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-07, 20:01   

z kadej trasy mam karte doreczen.. a tam jest nadawca, odbiorca, waga i miejsc paletowych... wszystko snbie pokserowalem zeby miec jakies dowody,

Rafik 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-07-07, 20:03   

no i bardzo dobrze wiec jak on Cie bedzie straszyl to mu powiedz ze sie nie dasz za przeproszeniem wydymac :tazz:

cinek82 
Vento to ja!

Silnik: 1,8l ABS B+G
Wysłany: 2009-07-07, 20:41   

Z drugiej strony żebyś się sam nie "utopił", z jakim ciężarem jeździsz, przecież to jest ponad "B" i nie powinieneś się zgadzać na prowadzenie tak załadowanej furmanki..... :faja: Jakby chciał Cię udupić konkretnie, to możesz mu napomknąć o krokodylach :D

Rafik 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-07-07, 20:44   

no bo wiedziales co wieziesz tez prawda wiec tu jest troche lipa

Lwomati 
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: 2.3t AERO
Wysłany: 2009-07-07, 20:52   

nie wiem jak to wygląda w kwestii formalnej, ale jeżeli podpisywałeś listy przewozowe na pobierany towar to wyrażałeś zgodę na wagę jaką przewozisz. U mnie w firmie mamy przewoźników co mają Iveco (z Holandii) i w dowodzie wbite 900kg a jeżdzą z ponad 3 tony niekiedy 5 ton. Jeden się raz nie zgodził na załadunek powyżej 3 ton i dostał karę od naszych spedytorów - nie jeździł przez tydzień. Za towar podbrany z punktu A niejako Ty odpowiadasz. Z tym niszczeniem autek, to chyba nie może Cię posądzić. Jeżeli nie robiłeś tego umyślnie to można to uznać za wadę techniczną pojazdu. Zapytam jutro mojego prawnika co sądzi o tej sprawie.

Była VRka
Mój Borowik
Passeratti

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-07, 21:08   

cinek82 napisał/a:
Z drugiej strony żebyś się sam nie "utopił", z jakim ciężarem jeździsz, przecież to jest ponad "B"
tak wiem ze ponad B ale C tez mam :)

i nie powinieneś się zgadzać na prowadzenie tak załadowanej furmanki.....
to tez wiem ale pewnie by szybko mi odpowiedział ze jak mi sie nie podoba to czesc jak czapka:(

Jakby chciał Cię udupić konkretnie, to możesz mu napomknąć o krokodylach :D

tak zrobie jutro jak sie nie dogadamy.. powiem ze nie wyjedzie z magazynu zadnym autem bo konktola bedzie za pierwszym zakretem czekac :)

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-07, 21:10   

lwomati, było by super jakbys sie cos dowiedział cos od prawnika, ja takich znajomosci nie mam

bradley 
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2009-07-07, 21:15   

Po 1, jesli masz umowe o prace to tam masz kwote i masz dostac tyle a tyle ;)
Po 2 pierwsza lepsza inspekcja drogowa i kogos, ze jezdzisz z kategoria B zza duzym ciezarem i ogolnie ladownosc samochodu jest tez przekroczona. Z drugiej strony realia sa takie, ze jesli sie nie zgodzisz na ladunek no to tracisz mozliwosc pracy. To nie Ty decydujesz tylko szef:/ Na umowie nie ma nic napisanego o tym co sie dzieje jesli powodujesz kolizje/wypadek. Kto ponosi odpowiedzialnosc?

cinek82 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-07-07, 21:16   

Tak myślałem nad tym wyciąganiem od Ciebie kasy. No przecież jesteś tylko kierowcą a wozy są na niego ubezpieczone i powinien się liczyć z tym że takie coś się może zdarzyć i w związku z tym wykupić porządną polisę w porządnej firmie i zapoznać się dokładnie z warunkami wypłacania odszkodowań z danej polisy, a nie zwalać swój błąd na pracownika. Nawet jeśli wypadek był z twojej winy to (tak mi się zdaje) Tobie ewentualnie mandat by mogli wkleić a ubezpieczenie to już szefa sprawa a nie twoja :nerwus:

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-07, 21:31   

to w poznaniu to nawet nie była kolizja tylko uciekałme od stłuczki i wjechałme w gore piachu nawet policji nie było...a z polisa dał dupy niby baba z pzu pokazywała mu jakas super polise a do podpisania dała lipna a on 2 raz nie sprawdzał czy cos takiego.. zastraszył mnie tym prawnikiem czy adwokatem ale szukam powodow na jakie mogłby mnie obciazyc.... nie ma mnie etraz tydz w domu ale jak wroce to sprawdze umowe bo nie przypominam sobie zebym odpowiada na uszkodzenia auta bo juz dawno by mnie scigał :P a w ogole jak teraz sie wszystko ułozy a za np rok znowu bedzie chcial mnie zwonic albo ja odejsc to tez mnie bedzie tym poznaniem straszył?? ktos mu musiał głupot nagadac i mnie wystraszył

szwagier 
Pan i władca oktanów

Silnik: w planach
Wysłany: 2009-07-07, 21:36   

nie daj się, perfidnie chce zwalić wszystko na ciebie.
http://doradcy24h.blogspot.com

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-07, 21:47   

Nie dam, nie dam troche szkoda odchodzic bo nawet na duzych autach nie maja tyle co ja(miałem hehe) ale dokazał jaki jest z drugiej strony....

cinek82 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-07-07, 22:01   

Z autem i z towarem jest tak, że musiałbyś podpisać mu współodpowiedzialność majątkową, że w razie właśnie jakiejś kraksy zgodzisz się na wyrównanie powstałej straty. I to nie że tylko Ty tylko wszyscy pracownicy z nim włącznie takie coś podpisują. Wtedy faktycznie mógłby coś chcieć od Ciebie czy ściągnąć z wypłaty. Ja miałem takie coś jak pracowałem na stacji to w razie braków po inwenturze (chodziło tylko o towar) pokrywaliśmy braki na spółkę. Może głupie porównanie ale wiesz o co mi chodzi ;) W każdym razie nie daj się wrobić :pała:
Ostatnio zmieniony przez cinek82 2009-07-07, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  

Szczurq 
Zapalony Ventkarz
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: 1.8
Wysłany: 2009-07-08, 11:15   

Jeżeli masz dowody przewozowe z wagą i potrafisz udowodnić że szef zlecał Ci przewóz ponad wagę samochodu to wnosząc sprawę na drogę prawną bardziej zaszkodzi sobie. Ty wyraziłeś zgode i Ciebie też mogą pociągnąć do odpowiedzialności, ale nie wydaje mi się żeby było to coś więcej niż mandat. On natomiast może wyłapać sporo kar finansowych. Niestety wydaje mi się że sprawa jest dla Ciebie patowa, albo oddasz pensje, albo Cie zwolnią jak zaczniesz się bronić i odbijać to czym Cie straszy szef.

Bartek 
Pan i władca oktanów
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: M52B25
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2009-07-08, 15:07   

A według mnie to zawsze można się zasłaniać mobbingem, szef kazał jechać bo inaczej mnie zwolni i co miałem zrobić ;) To co robi teraz to tez jest psychiczne znęcanie się nad pracownikiem ;) Rok temu pracowałem w firmie w której był podobny przypadek, chłopak jeździł zdezelowanym Berlingo i przydzwonił w drugi samochód. Pracodawca stwierdził że nie będzie ściągał odszkodowania bo coś tam tylko kierowca pokryje to ze swojej kieszeni. Koleś się postawił, postraszył prezesa inspekcją pracy i sprawą o mobbing i nie zapłacił im złamanego grosza. Fakt że po miesiącu dostał wymówienie, ale postawił na swoim.

szwagier 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2009-07-08, 17:16   

Bartek napisał/a:
A według mnie to zawsze można się zasłaniać mobbingem, szef kazał jechać bo inaczej mnie zwolni i co miałem zrobić ;)

to jest podstawa obrony, z resztą często tak jest że albo zrobisz tak jak chce szef albo szukaj nowej roboty. Nie daj się szantażować takiemu cycowi, jak będzie bardziej sapał to nastrasz go że to ty go do sądu podasz, zobaczymy czy w tedy będzie się też tak cwaniaczył

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-08, 19:17   

no to w pewnym sensie sprawa sie wyjasniła...szef zadzwonił do naszego wspolnego znajomego gdzie jestem codziennie i pow o sprawie... przyjezdzam do tego znajiomego i sie mnie pyta jak to było wiec pow mu swoja wersje... i pytam go czy szef tez mowił o tym ze chce ode mnie jakas kase za wypadek z poznania... a on ze nie... wtedy pow ze jak damian(szef) chce mi zrobic koło dupy to ja tez pokaze co potrafie i ze kontrola krokodylkow bedzie za pierwszym zakretem... ten wspolny znajomy musiał cos pow damianowi(szefowi) bo dzisiaj milutki dał mi cała kase i jeszcze wysłał na ADRy.. hehe teraz tylko czas pokaze na jak długo... bo jesli za rok znowu bedzie jakis problem to czy znowu bedzie mnie straszył ze sciagnie ze mnie jakas kase za wypadek z poznania...
i chciał bym dodac ze jestem wzieczny za pomoc, dobrze jest wysłuchac co inni o tym mysla

szwagier 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2009-07-08, 20:22   

zawsze tak jest z szefami :) mocni w gębie, ale jak już co do czego to mają za dużo na sumieniu żeby ryzykować
ja mam tak ze swoim, często on bluzga na mnie, jak i ja na niego ale nic mi nie zrobi bo za dużo wiem o jego przekrętach

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2009-07-09, 09:47   

Weź od niego na piśmie, że nic od Ciebie juz nie chce. Co do mobbingu to jest do wygrania! Wiem to z autopsji. Trwa trochę, ale w sprawie sądowej wychodza wszystkie kwiatki pracoawcy, jak się zachowywał, gdzie kantował itp itd. Także warto się postawić jeśli uważasz, że ktoś Cię mobbinguje!

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-09, 17:04   

wszystko było naprawde dobrze do poki nie wyskoczył z tym prawnikiem ze ciagnie ze mnie kase....dzisiaj tez milutki...miałem 2 trasy i na drugiej musiałem pietrowac paletey.. jedna na druga a on miał miejsce ale jechał w innym kierunku i wyobrazcie sobie ze jak zobaczył ze pietruje to mi ja wział i sam nadrzucił 30 km w jedna strone, fakt ze pozniej w tej firmie co wział ta palete był odbior 3 palet ale wtedy jeszcze o tym nie wiedział...spyro a co do tego pisma to poczekam troche np miesiac i wtedy bo to dobry pomysł...

cinek82 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-07-09, 18:02   

No widzisz, Damianek mądry w gębie, a jak co do czego to i paletkę za Ciebie weźmie.... :diabełek:

Morfeusz142 
Pan i władca oktanów
Morfeusz142

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2009-07-12, 09:17   

Myślę, że Inspekcja Transportu Drogowego miałaby co robić w tej Twojej firmie.

Cybul 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1,9 tdi
Wysłany: 2009-07-14, 13:38   

ja tam zawszze jak jade to mam po 3-4 tony wiecej na samochodzie niż powinienem no ale to nie bus wiec nie jest ciezko jakoś jedzie :) wszystko na gwarancji i ubezpieczone bo nowe wiec luz ;p a ja nic na to nie poradze ze mam tak załadowany musze jechać i tyle, jak nie to szukam innej pracy ;/ tak to jest już u prywaciarzy ;/ mam dowieść 4 punkty i mam je jakoś załadować ;/ jakoś daje rade narazie ;p ITD jeszcze mnie nie złapało jak gadaja na radiu ze stoją to objazdy juz znam ;p

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-14, 18:15   

Czyli taka sytuacja jak u mnie karze jechac wiec jade...ale to wszystko do czasu..

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-21, 18:30   

niestety musze odswiezyc temat....Kasy jak nie było tak nie mam dalej... tzn wziełem sobie dzisiaj polowe, z pobrania za towar teraz niech on sie martwi... najlepszy jego tekst jak mu pow ze wziełem kase z pobrania...Cyt. Emil tak sie nie robi, i buchnełem smiechem hehe... chyba bede musiał mu załozyc sprawe ze od 2 miesiecy nie wypłaca mi siana i pokazac w sadzie listy z banku za odsetki bo przeciez ja tego nie bede płacił...

cinek82 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-07-21, 18:46   

A to ()*#^% walcz z nim do upadłego. W końcu to nie jest wielka korporacja która ma sztab prawników. Ty masz tez na papierze że nie było przelewów z wypłatą.

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-21, 19:15   

a jeszcze mam ciotke w tym banku wiec bez problemu mi wydrukuje co potrzeba do okazania ze nie wpłacał nawet ponad 2 miesiece
Ostatnio zmieniony przez EDI_DTR 2009-07-21, 19:16, w całości zmieniany 1 raz  

cinek82 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-07-21, 19:17   

No i good. Ale widzisz, najlepiej trzeba było tak zrobić jak ktoś wcześniej napisał. Na papierze wziąć że żadnych roszczeń do Ciebie nie ma. Wtedy już by był podkład konkretny.

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-21, 19:26   

ale nie wierze ze by takie cos podpisał, i tu jest lipa.... jakie jest najszybszy sposob zeby sciagnac od niego ta kase??

cinek82 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-07-21, 19:32   

Nie masz łysych znajomych ?? :diabełek:
Nie no najszybciej i legalnie to sąd pracy. Ale znając obłożenie sądów to jednak nie będzie szybko :( Straszyć go nie możesz, bo Cię nagra (tfu tfu) i wtedy lipa.

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-07-21, 19:39   

moze i kilku by sie znalazło ale on ma ich troche wiecej...a nawet duzo wiecej :P

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-08-25, 13:13   

No to problem z pseudo pracodawca ciag dalszy :P :(juz myslaem ze sie wszystko ułozyło bo dostałem wypłate za lipiec na reke a reszte (3.5tys) podobno przelał w czwartek 06.08. czekam w piatek dalej nie ma, dzwonie do niego oczywiscie nie odbiera, jako ze od piatku mialem urlop dałem troche spokoj bo mnie zapewniał ze juz przelał... mija poniedziałek i wtorek wieczorem sprawdzam konto dalej kasy nie ma jak nie było... wiec dzwonie oczywiscie nie odbiera, w czwartek zadzwonilem do kolegi z firmy ktory nam zgłasza odbiory i mowie czy ma kontakt z Damianem a on ze tak to mowie zadzwon ty, on odbierze bo bedzie myslał ze dzwonisz po odbior a zapytaj dlaczego boi sie odebrac tel ode mnie... noi tak zrobił... po 30 min dzwoni Damian
D-co?
ja- jak to co?
D- no co chcesz?
ja- no k.. dalej kasy nie mam
a on
D- a kto mi zwroci za dukato z grudnia?
ja- przeciez miałes ubezpieczenie dostałes z AC wiec nie do mnie z takim pytaniem, nie moja wina ze podpisałes zla umowe ze cie jakas kobieta w h... zrobiła ze pokazała lepsza polise a do podpisania dała inna ty jestes sam sobie winien
a on ze jestem gowniarzem i nie bedzie ze mna gadał( i sie rozłaczył)
za godzine dzwoni i mowi ze jak wroce w poniedziałek(17.08.) to we wtorek mam mu przynies słuzbowy tel i 2 ładowarki i dostaje wypowiedzienie 2 tyg czyli do konca miesiaca...a ja ok to sprawdz ile mam calego urlopu i ide na urlop. (sparwdził) i akurat do konca miesiaca wiec looz ale wypowiedzenia do reki jeszze nei dostałem i w ogole pytam jaki jest powod ze mnie zwalnia bo ja napewno nie odbiore ai nnic nie podpisze ze za porozumieniem stron jak mi dalej wisi ponad 3 tys a ona ze chciał mi pow i mowi ze wszystko bede miał na papierze...moj bład jest taki ze jak poszedełml na urlop to zadnego PODANIA o ulop mu nie dałem do podpisania ale dzisija rano mu zawiozlem a on ze tego nie podpisze, i ze mi wstawia dyscyplinarke ze nie wstawiałem sie do pracy.... od tego pon jestem na L4 ale jak usprawiedliwic sie od 07.08 do 22.08??
słyszałem ze pracownik ma 10 dni czy połowe swojego urlopu do własnego rozporzadzenia ze pracodawca poprostu musi podpisac... słyszeliscie cos o tym?? tez mam pytanie czy jakos mozna sie obronic ze np. pracodawca nie dopilnował zebym dał mu podanie o urlop, dodam ze dosc duzo osob wie ze bylem na urlopie ale watpie zeby ktos chcia sie włoczyc po sadach i sobie wrogów robic... nawet sam damian mowił ze wspolnego znajomego ze emil po urlopie nie wraca...
z ta sprawa byem juz u radcy prawnego bo problem tez mam z bankiem bo nie spłacam kredytu bo nie mam za co poprostu i te wszystkie odsetki tez chce z Damiana sciagnac a juz kolo 500 zł sie nazbierało...
czekam do 10 wrzesnia czy li wypłaci za sierpien jesli nie to pójdzie pisno z kancelari i jesli sie wystraszy to mi zapłaci a jesli nie to sprawa pojdzie do sadu... Radca mowi ze w sadzie sprawa wygrana bo pracodawca nie moze sobie wziasc całosc wysłaty jest niby jakas ochrona ale najgorsze jest czekanie... w moim przypadku bank nie chce czekac :(

EDI_DTR 
Ventomaniak
EDI_DTR

Wysłany: 2009-08-25, 13:13   

Czekam na wasze zdanie..
Ostatnio zmieniony przez EDI_DTR 2009-08-25, 13:14, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu