Wysłany: 2009-07-22, 19:44 jak wymontować bębenek z klamki drzwi
hejka po prostu sie poddaje.
dawno nie uzywałm kluczyka do drzwi tylko pilot, dzis próbowałem i nic, nawet nie chce sie przekręcic o 1 mm. Więc najpierw duuuuzo WD40- nic, potem demontaz całej klamki. Poszło łatwo- jedna sróbka gwiazdka i juz. mam ją nastole- hmm i co dalej. Jak sie dostac do bębenka. Zdemontowałem wiosełko, jakąs spręzynke , jakiś taki metalowy pierścień i nic. Co teraz- jak wyciągnąć bębenek? Brak mi pomysłów.
Ostatnio zmieniony przez kawalus 2009-07-22, 19:45, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-07-22, 20:06
Ja kiedyś wymontowywałem, ale dokładnie nie pamiętam. Powinien ci wyjść teraz bębenek. Spróbuj go pociągnąć, nie w stronę dziurki od kluczyka tylko jakby do wewnątrz.
no miom zdaniem tez juz powinien ten bębenek wyjść ale on nic pcham go i do środka i na zewnątrz a on ani drgnie
tak wygląda od tyłu- ale to niema zadnych szczelin- jakby to był odlew,albo poprostu tak zasyfiałe. k5 k5 k5 . No trudno wsadze w kwas na noc tj do coca coli i zobcze co z tego będzie.
właśnie znalazłe aukcje na allegro http://www.allegro.pl/ite...lf_3_vento.html
chyba pier..... to młotkiem moze wtedy wyjdzie. Aha jak wyciągam to kluczyk ma być w środku czy nie?
Ostatnio zmieniony przez kawalus 2009-07-22, 20:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum