Panowie mam duzy klopot najprawdopodobniej.. i chce sie jescze dopytac osoby ktora sie na tym zna.. bop jest taka sprawa, ze przerejestrowalem Ventke w sobote.. przy rejestracji pokazalem polise OC poprzedniego wlasciciela( z numerami RT xxxxx) i na tej polisie jezdze terraz na nowych rejestracjach(KTA xxxxx). Tamta polisa co ja mam kojczy sie dnia 29.07.. i teraz nie wiem czy ona jest wazna nadal na moj smochod czy bede placil kare, za to, ze nie wykupilem sobie OC.. prosze o pomoc..
Przy przerejestrowywaniu samochodu polisa nie ma nic do rzeczy. W ciągu 30 dni od kupna auta powinieneś zgłosić się do ubezpieczalni tej, z której jest polisa. Oni wpisują Ci wtedy nowe numery i Twoje nazwisko w ten sam papier.
z tym jest tak, ze poprzedni wlasciel - moja ciocia - nie ma nic przeciwko(tylko boje sie ze urzedasy moga cos miec), zebym jej uzywal.. jednak ona nie zglosila tego, ze sprzedala auto bo polisa sie konczy za kilka dni i sie jej niechcialo.. i na polisie sa wpisane stare tablice..
no tak jak ja zrobiłem. Kupiłem ventla był ubezpieczony w "Moje towarzysto Ubezpieczen"(MTU) zadzwoniłem do nich, że jestem nowym wlaścicielem pojazdu i nie chce być u nich ubezpieczony. Pani przyjeła informacje i sprawa zakonczona z nimi była. Później poszedłem do innego ubezpieczyciela i już ubezpieczenie było na mnie. Obyło się bez strachu i obaw
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-24, 10:14
Arcaj napisał/a:
Pani przyjeła informacje i sprawa zakończona z nimi była.
oj żebyś się nie zdziwił później. Na gębę to nic nie załatwiaj. Wyślij do nich pismo, że nie przedłużasz ubezpieczenia. Są do tego gotowe druczki, np. tutaj: http://www.mbank.pl/indyw...iedzenie_OC.pdf
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum