Wysłany: 2009-07-23, 23:58 W prawo skreca z lekkim oporem, w lewo skreca lekko ?!
Otoz dzis brat wsiadl do mojego samochodu bo potrzebowal zapiac przyczepke, a tylko moj bolid w rodzinie ma zbawienny hak No i mowi ze skrecajac w prawo kierownica czuc opor natomiast w lewo skreca normalnie. Faktycznie mam to samo wrazenie. I teraz pytanie co jest nie tak. Samochod po puszczeniu kierownicy jedzie wzglednie prosto, wiadomo, ze jak droga jest nierowna to go zniesie w ktoras strone.
Nadmienie, ze mialem wymieniane silentblocki wahacza przedniego, prawo i lewo ( o czym nawet pisalem na forum) i podobno ustawiali tez zbieznosc (bo inaczej nie wyobrazam sobie tego przy zdejmowaniu wahacza). O wydruczek z geometrii niestety zapomnialem sie upomniec.
I teraz pytanie czy to wina geometrii czy moze magiel kiepsko dziala i czy moze babcia miala wasy ?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ja bym popatzył przy kolumnie Mc Persona. ja też tak kiedys miałem i okazalo sie ze byla peknieta spręzyna na ostatnim zwoju u dolu spręzynyi tak sprytnie ze trzeba było sie dobrze przyjrzeć zeby to wylukać.
A co jesli np. jest nie naciagniety do konca pasek wspomagania?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Plyny wszystkie sa, kreci sie lekko. Przynajmniej dla mnie jest lekko Ale z skrecajac w prawo jest troche ciezej niz w lewo.
To skoro tak - prawą końcówkę drążka kierowniczego, bądź sam drążek masz do wymiany.
Słychać, oprócz normalnej pracy pompy, jakieś piszczenie (nie mówię o piszczeniu paska), skrzeczenia itp.?
Cisza i spokoj.
Zauwazylem tez ze skrecac lekko w prawo i puszczajac kierownice to ona odbija i wraca do swojego polozenia, lewa zostaje tam gdzie byla, odbija podczas jazdy - tak jak ma byc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum