Chłopaki zakładaliście sobie jakieś tuningowe tarcze na zegary lub niebieskie podswietlenie ? Bo ja mam zamiar sobie właśnie jakieś zasunąć ale chcem pare porad jakie sa fajne i jak z podswietleniem niebieskim ma ktos owe doswiadczenie w tej dziedzinie 8) moze pochwalcie sie jakie macie jesli wogle macie foty mile widziane ja jak narazie zapodalem sobie obrecze alu na zegary tez gitowo wygladaja ale szukam czegos wiecej
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-03-09, 09:35
obrecze na zegray ma na www w sklepie.. niebawem maja byc tez tarcze.. w tym indiglo.. ktore swieca same.. tylko cena jest ich wieksza ale efekt gwarantowany! tarcze tez mozesz zrobic sam....
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-09, 09:43
Tony takich rzeczy są na Allegro, już kupowałem parokrotnie i był ok. Ceny zaczynają się od niecałych 10 zł do paruset. Wybór należy do Ciebie jakie chcesz... Allegro to kopalnia wszelkich rzeczy do tuningu w dobrej cenie...
Co do podświetlenia też na Allegro są gotowe zestawy, wystarczy tylko wyjąć swoje żarówki z licznika, podpiąć listwę i gotowe, świeci na każdy z możłiwych kolorów. Ja kombinowałem z niebieskim kolorem. Najpierw jak nie było nic gotowego do kupienia zrobiłem sam coś w stylu listwy strasznie mnie to denerwowało jak jechałem nocą bo świeciło na maxa. Potem zamontowałem lżejsze diody i wszystko było OK> Gdy się zaczęły przepalać wyjołem jei z powrotem zamontowałem zielone oświetlenie, potem kupiłem na ALlegro taką listwę, montaż banalnie prosty...Ale w końcu znudziło mi się i niedawno wróciłem z powrotem do oryginalnego zielonego.
Alu ramki mam od ponad pół roku, bardzo fajnie wyglądają z oryginalnymi tarczami, bo białe też ostatnio wywaliłem, bo mi się znudziły...
Ile dałeś za alu rameczki, ja za swoje zapłaciłem 50 zł. Okazało się, że mam akurat licznik jeden na tysiąc, który mam ciut większe otwory na wskaźniki od temp i paliwa. Też było rąbania z tym, ale facet był uczciwy i za darmo dosłał mi nowe ringi i teraz jest git...
Ja tez dałem za alu rameczki cos koło tego ja chyba 49 zl + przesylka bo z allegro ciagnelem tez mialem problem z tymi ramkami na temperaturze i stanie paliwa z tym ze u mnie rameczki byly z dziebke za duze
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-03-09, 18:23
ale jak za duze czy za male? nie sadze zeby ci co sprzedaja tarcze mialy za duze lub za male... to o ramki chodzilo a tarcze to nie spotkalem sie zeby byly zlych wymiarow
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-09, 21:01
Wymiary wymiarami, ale mogą mieć złe zaczepy. Pierwsze tarcze jakie kupiłem na Allegro miały inne zaczepy niż u były w moich zegarach, okazało się, że akurat u mnie jest centymetr inaczej niż zawsze w Golfach i Ventkach... Potem kupując nastepne tarcze zawsze wysyłałem info o innym rozstawie zaczepów...
Wysłany: 2006-03-15, 13:27
Od ponad roku myślę nad tymi tarczami, tyle, że jest trochę rąbania z ich założeniem. Poza tym ta cena nie obejmuje urządzonka, które je będzie podświetlać...:-(
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 35 Skąd: Głogów / Wrocław
Wysłany: 2006-03-23, 22:16
jesli ma ktos zamiar kupowac tarcze na allegro to polecam te wykonane metoda sidodruku (grafika wektorowa), ja takie kupilem i sa zrobione bardzo ladnie....
Wysłany: 2006-03-24, 00:20
no to fajnie bo generalnie to gosc zna sie na rzeczy, dolacza instrukcje demontazu licznika no i przesylka jest solidnie zapakowana! ja polecam tego uzytkownika!!
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-03-24, 09:59
no dzieki a masz moze zdjecie swoich zegarow podswietlonych ciekaw jestem jak to wyglada w nocy,a czy zostawiles podswietlanie orginalne czyzalozyles te z diodami?
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Wysłany: 2006-03-24, 10:46
ja generalnie zmienilem na niebieski ale mialem czerwone cyterki i w nocy nie bylo ich widac wiec do tego wkrecilem jedna orginalna biala zarowke ktora calos troche rozjasnia i daje ladne przeplatane swiatlo,
spoko zdjecie zrobie tylko ze umieszcze dopiero po wekendzie po dzis wyjezdzam do domu
pozdr
milego wekendu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum