Nie wiem ile w tym prawdy ale gdzieś słyszałem że zwykłe D to goły Diesel bez niczego, był w Vento i Golfch, nawet oglądałem takiego jak kupowałem, a SDI to już nowocześniejsza jednostka już z większą ilością elektroniki w silniku
Przebieg 230000km wnętrze ładne i zadbane na progach wyłazi już rudy ale w śladowych ilościach do zrobienia zaprawka na tylnej klapie pod znaczkiem. Silniczek bardzo żwawy ładnie pali i mało kopci.
Sprzedaje bez alusów i wydechu
_________________ Najpierw Bóg stworzył Diesla, a potem świat
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-07-23, 16:14
spyro napisał/a:
Zwykłe D w volkswagenie? Zawsze mi sie wydawało że SDI to najsłabsza i najmniej wysilona jednostka VW.
to Ci się coś źle wydawało
SDI to jest w dużym uproszczeniu to samo co TDI tyle że bez turbiny więc jest to silnik z bezpośrednim wtryskiem, którym steruje jakaś tam elektronika.
A D to jest w zasadzie to samo co TD tyle że też bez turbiny i tam jest z tego co pamiętam wstępna komora spalania do której paliwo podawane jest mechanicznie czyli za pomocą linki gazu.
SDI to jest w dużym uproszczeniu to samo co TDI tyle że bez turbiny więc jest to silnik z bezpośrednim wtryskiem, którym steruje jakaś tam elektronika.
A D to jest w zasadzie to samo co TD tyle że też bez turbiny i tam jest z tego co pamiętam wstępna komora spalania do której paliwo podawane jest mechanicznie czyli za pomocą linki gazu.
Potwierdzam
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
czy jeśli będę miał polówkę z silnikiem SDI (bo tam nie ma linki gazu, chyba, tylko elektronicznie jest to sterowane, jak w TDI-ku), to będę mógł bez problemu zaatoptować sobie tempomat? Czy manetka jest taka sama jak w przypadku golfa III?
a coś więcej może?
Może jak dobrze pójdzie to będę miał romans do kogoś, kto by mi wstępnie podjechał i popatrzył na żywca. Ale póki co, warta swojej ceny? jestcoś, czego można sie tu czepić?
sebastian, i dolicz jeszcze na dziendobry 2,5k za oplaty. To chyba nie miesci sie w twoim budzecie bo skoro na Lupo Cie nie stac to tymbardziej na Bore. Ale auto fajne, tzn. model bo kazdy egzemplarz trzeba naocznie zdiagnozowac.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Tylko pytałem. Przed zakupem po prostu chcę mieć porównanie różnych samochodów. To, że coś takiego pokazałem nie mówi, że już jutro jadę i kupuję. Wolę się 10 razy teraz zastanowić niż wdepnąć w ... drugie złotko.
No dobra, to na poważnie... Powiedzcie mi czy za tą cenę warto się ta borą w automacie interesować. Bo fundusz troszkę się powiększy, więc wystarczy na taką borkę. Zanim potruję tyłek gościowi to zasięgnąć chcę waszych opinii.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-28, 21:26
nie no komórka jest wypoasior - tez zwróciła moja uwagę
Samo autko z fotek wyglada fajnie, jedyne co mi sie nie podoba to ten kolor troszke taki zwyczajny. Ale TDI 110 kucy no i Bora... Jeśli byś wyrobił finansowo to fajne autko.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-29, 07:19
sebastian, Bora fajna i tania...no tylko ten automat....no cóż ...kto co lubi...ale pamietaj jakie potem mogą by przeboje z automatem i ile to moze kosztowac
Zwykle ceny bor zaczynają się od około 20 koła a tu za 16.900... Coś musi być jakiś zonk, haczyk...
Dolicz 2.5 tys za opłaty i wychodzi 19.4k Do tego dochodzi automat co u nas raczej obniża wartość zamiast ją zwiększać. Z fotek wygląda całkiem nieźle, dobrze wyposażana, mały przebieg (oczywiście o ile jest prawdziwy). Skoro serwisowana do końca to po nr. vin można sprawdzić w ASO czy faktycznie tak jest i to chyba nawet przez telefon więc jak masz daleko to najpierw spróbuj wydusić vin od właściciela
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-29, 22:28
Bartek napisał/a:
najpierw spróbuj wydusić vin od właściciela
dokładnie, jak nie ma nic do ukrycia to poda z chęcia przez tel. Teraz jak renie kupowałem to facet w pierwszym podejściu podyktował mi numer VIN, który jak se okaząło był tez na fotkach w ogłoszeniu Sprawdziłem w ASO i podali wszystko co było robione przez ostatnie półtora roku. Myślę że VW zrobi identyko. Mogą nie chcieć przez tel podac, ale jak pojedziesz osobiście to w kazdym ASO powinni podać wszelkie szczegóły włacznie z tym czy furak był robiony blacharsko.
mercedes przy kazdej wizycie na serwisie podpina auto pod kompa i robi jakby kopie zapasowa historii zapisanej na kompie .
przebieg , uszkodzenia czujnikow , ile razy byl przegrzany ....... ogolnie wsio .
a w ciezarowkach nawet moze ci szef powiedziec ile razy jezdziles bez tarczki .......
takie cwaniaki .
Się nadzwoniłem dzisiaj... Niby pięknie, cacy, bezwypadkowe, ale co później z rozmowy wynikło, że tu błotnik był robiony, tam było malowane, bo coś i tak dalej... Kilka też fajnych znalazłem, ale już poszło...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum