Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-06-17, 08:40
słyszałem o tej telefoni juz w listopadzie na lekcji religi podjelismy dyskusje z naszym katechetą po tym jak dyrektorowi nie wypalilo ze zrodłami swoimi to bedzie krecił babcie na telefonie komórkową Poprostu biznesmen celibat mu tego widocznie nie zabrania
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-17, 16:28
TO nie żart, ale Rydzyk chce mieć specjalny program w TV TRWAM, gdzie beda porady dla osób starszych jaką komórkę kupić i jak to sie używa. Także pojechał po całości.
Nazwa tej komórki pewnie będzie w stylu: TrwamPhone, bo po co jakiejś babci potrzebny będzie bluetooth, nawigacja, czy gry np. Ten phone będzie miał wszystko to, co niezbędne, by móc łączyć się z rodziną tego radia, jak i samym góru.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-06-18, 21:58
Sie nie smiejcie bo jak bedziecie robic zakupy w waszych osiedlowych sklepikach a przed wami w kolejce bedzie stala babcia w sluchawkach na uszach i bedzie wlasnie z tego oto RydzykPhone sluchala radyjka maryja wtedy bedzie smiechu warte
Nadciąga Era Rydzyka
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
A ja zdecydowalem ze przechodze do Play na karte bo nie ma haraczu w postaci musu doladowania konta co 3 miesiace za 50zl zeby mozna bylo dzwonic. Tam "tankuje sie" za 5zl i tak przedluza o 365dni waznosc na wychodzace.
Od 6 lipca migracja numeru (z jego zachowaniem) bedzie darmowa. Obecnie trzeba zaplacic 61zl Orange a Play przez 3 miesiace co miesiac bedzie 20zl dawal na konto. Poczekam do lipca ;p
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-19, 12:03
bradley napisał/a:
A ja zdecydowalem ze przechodze do Play
i zapewnisz wszystkim swoim znajomym to, że nie będą do Ciebie dzwonić, bo koszt minuty dla dzwoniących to 79 groszy, czyli koszmar jakiś.
Ja tam od końca lat 90-tych jestem w jednej sieci i jej się trzymam. Może i minuta rozmowy jest parę groszy droższa, ale mam pełny zasięg i znajomi dzwoniąc do mnie ni e muszą płacić 3 razy tyle co normalnie.
Ostatnio skusiłem się na mobilny internet w Play. Wg mapki i zapewnień w salonie miał być zasięg a go nie było. Zaproponowali mi żebym sobie w opcjach ustawił zasięg sieci PLUS, a gdy zapytałem o koszty wtedy dopiero Pan raczył dodać, że oprócz abonamentu Play będę płacił za każdy KB danych. A zasięg który miał być w Mielnie, do którego jechaliśmy był na środku jeziora obok Mielna a nie w samym mieście. Sam konsultant Play uśmiał się z tego co mi mówił. Na szczęście dało sie zerwać umowę, co uczyniłem zaraz po powrocie.
Także tej sieci dziękuję serdecznie, ale nie chce ich pseudo jakości...
I pamiętaj, że z podejściem, a chu... mnie interesują inni, byle ja bm miał tanio daleko nie znajdziesz...
spyro, wkurza mnie characz jakim raczy mnie orange w postaci musu placenia 50zl co 3 miesiace bo inaczej nie moge do nikogo dzwonic. To co to jest? Moja matka ma na koncie w cholere kasy, a w ogole nie dzwoni, a uzupelniac musi regularnie zeby nie stracic mozliwosci dzwonienia.
Znajomi nawet nie musza wiedziec w czym mam siec skoro po samym numerze nie widac
Ja pamietam czasy jak musialem placic po 1,75 za minute bez naliczania sekundowego podczas gdy abonenci placili po 50gr z naliczaniem sekundowym, wiec nie sadze zeby teraz ktos zbiednial z tego powodu dzwoniac do mnie. Dzwoniac do playa tez obowiazuja "darmowe minuty" w abonamencie tylko jest ich ciut mniej.
Wybieram oferte, ktora jest dla mnie korzystna. to moze jeszcze powinienem doplacac znajomym zeby do mnie dzwonili? Coraz wiecej przechodzi do Playa wiec to mnie sie nie oplaca dzwonic A tak do wszystkich sieci koszt jest jednakowy.
A i tak nie doroslismy do cen rozmow. W Hiszpani dziewczyny kupily starter w orange na karte i za 10 ojro dzwonily do Polski i dzwonily. Taki byl koszt roamingu, zaden. A ile placic trzeba w polskich prepaidach? Duzo za duzo.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Wysłany: 2009-06-19, 16:07
bradley napisał/a:
Dzwoniac do playa tez obowiazuja "darmowe minuty" w abonamencie
A tu sie mylisz, większość licxzy sobie obok abonamentu. Jakie było moje zdziwienie ostatnio gdy przyszedł mi rachunek większy o prawie 60 zł niż normalnie. Patrzę w billing a tu wszystkie do Playa są liczone osobno... I co z tego, ze z abonamentu zostało mi jeszcze masę minut, i tak Play liczą osobno.
bradley napisał/a:
W Hiszpani dziewczyny kupily starter w orange na karte i za 10 ojro dzwonily do Polski i dzwoniły. Taki byl koszt roamingu, zaden.
to nie roaming o czym piszesz tylko porostu połączenie zagraniczne. U nas też nie są już takie drogie. Akurat Polska ma jedne z niższych cen za minutę, wejdź sobie na cenniki sieci komórkowych w Niemczech czy Francji, ceny są dużo wyższe nić w Polsce.
http://www.t-mobile.de/xt...html?WT.svl=100
Najtaniej 19 eurocentów za minutę połączenia i to bez naliczania sekundowego! TO wychodzi prawie 90 groszy za minutę, także Polska oferta jest jedną z lepszych w Europie.
Reasumując, oczywiście Twój wybór, ale dla mnie ten Play nie gra fair stosując takie zagrania, bo tak naprawdę ja dzwoniąc do Ciebie nie wiem w jakiej jesteś sieci i nie muszę chcieć wydawać dodatkowo, obok abonamentu, do tego płacić za każdą minute połączenia jak z audiotele Mnie osobiście taka taktyka się nie podoba.
A tu sie mylisz, większość licxzy sobie obok abonamentu. Jakie było moje zdziwienie ostatnio gdy przyszedł mi rachunek większy o prawie 60 zł niż normalnie. Patrzę w billing a tu wszystkie do Playa są liczone osobno... I co z tego, ze z abonamentu zostało mi jeszcze masę minut, i tak Play liczą osobno.
Orange liczy.
spyro napisał/a:
19 eurocentów
To nie to samo co 2 zlote za minute, a tyle sobie licza polscy zlodzieje za polaczenia zagraniczne czy tez w roamingu. Wiem bo dzwonilem i do mnie dzwoniono
Konto w mbanku posiadam ale ta oferta jest jeszcze gorsza, ktora proponuje mi orange w go.
Wysłany: 2009-06-19, 17:26
bradley napisał/a:
ale ta oferta jest jeszcze gorsza, ktora proponuje mi orange w go.
wychodzi CI taniej niż w play'u... Do tego płacąc kartami mBanku dostajesz minuty na rozmowy, także wychodzi CI jeszcze taniej. Dawno bym na to przeszedł, ale ja zawsze miałem abonament i wygodniejsze to jest dla mnie niż doładowywanie telefonu.
19 eurocentów to cena za normalne połączenie w obrębie kraju, do tego BRAK naliczania sekundowego, także naprawdę nie jest drogo w Polsce.
A do rozmów międzynarodowych nie służy komórka tylko SKYPE Albo jakikolwiek inny operator VOIP, gdzie np w tlenofonie z którego aktywnie korzystam płacisz za minutę dosłownie grosze.
Naprawdę zastawów się nad tym Play, c byś potem nie pluł sobie w brodę bo i ich zasięg nie jest wcale taki cudowny jak to prezentują w reklamach.
każde pełne 20 zł doładowania to 30 dni na połączenia wychodzące
Nie, dziekuje. Kpina
Calosc procedury wygladala nastepujaco.
Wieczorem 27go bylem w salonie Orange wypelnilem swistek rejestracji numeru, trzeba bylo tez miec ze soba kod PUK karty (nie wiem po jaka cholere, chyba w ramach weryfikacji czy nie przepisuje na siebie jakiejs zajumanej karty SIM).
O 12tej 28go ide do przedstawiciela Play zeby zlozyc wniosek o przeniesienie numeru.
O 16tej 28go dostaje SMSa ze operator sie zgadza i moge juz przyjsc do salonu po swoja karte SIM.
Tam gdzie bylem skladac wniosek nie mieli czystych kart SIM, wiec atakowalem salonik w Oszolomie. Tam mieli starter
29go o polnocy karta zaczela dzialac i moglem dzwonic. Niestety nie dzialaly kody w stylu *101# do sprawdzania stanu konta.
O 12tej 29go ide do Nokia Care Center zeby zrobili upgrade firmwaru w moim ceglofonie 9500 Communicator
O 17tej 29go odbieram telefon, kody dzialaja, rsap w Superbie niestety nie, a mial dzialac po upgradzie No coz, Superb nie jest moj :-D
Za calosc operacji przenosin zaplacilem 0zl. Liczac starter i koszt doladowania przez mtransfer to 19zl. I tak nic nie mialem na koncie Orange a tutaj przez 3 miesiace bede mial za co dzwonic i wysylac smsy.
Ostatnio zmieniony przez bradley 2009-07-29, 23:29, w całości zmieniany 1 raz
bez kitu...
Co z tego, że ja w abonamencie mam full darmowych minut, to ku mojemu zdziwieniu dostałem fakturkę, że miałem jakieś połączenie coś koło 1 zł... no do jakiego pleja się, kurna mać, dodzwoniłem. Oni są poje..., Ten plej niech spier z rynku
No to kiepski abonament bo nie uwzglednia polaczen do play
A jaki abonament takowe uwzględnia?
Ojciec ma na kartę, wszystkie połączenia po 29 groszy do wszystkich, a do play po 80 chyba. Matula to samo, a już w innej sieci jest. To jedno wielkie nieporozumienie jest z tym playem.
Mówisz, że kiepski abonament, bo nie uwzględnia. A jak masz w abonamencie przypuśćmy 1000 darmowych minut i sms-ów i weź wyślij jakiegoś konkursowego smsa na numer 72xx to co, zabierze Ci z puli smsów tego jednego, czy osobno policzy?
Tak samo jest z tym zasranym playem. Okey, mogę powiedzieć, że do nikogo, kto ma play już nie zadzwonię. tylko sąd ja mam wiedzieć, że taki numer to play?
Jest to nieuczciwa konkurencja i to trzeba tępić.
Ja mam abonament w erze i 160minut do wszystkich bez wyjątków, wydaje mi się,(mogę się mylić) że to twoja sieć ustala jakie są połączenia do innych, żeby odstraszyć od playa i widocznie to działa. Tak jak wcześniej było do swojej sieci taniej a do obcej drożej tak teraz jest do play drożej, ja to tak widzę.
A co do tępić to w żadnym razie bo tylko i wyłącznie dzięki playowi zawdzięczamy tanie połączenia, bo to play zaczął obniżki połączeń i inne sieci musiały się dostosować bo miały kosmiczne ceny.
Ostatnio zmieniony przez piotrek_inf 2009-07-30, 18:18, w całości zmieniany 1 raz
tylko i wyłącznie dzięki playowi zawdzięczamy tanie połączenia
Tylko dzięku playowi zawdzięczamy droższe połączenia do playa.
Ja mam w plusie abonament i mi osobno policzyli, a mam bezpłatne minuty do "wszystkich sieci"
Zobacz na reklamach heyah - do heyah tyle i tyle , a do play drożej - sami to mówią.
sebastian, nie myl smsow specjalnych z normalnymi. To tak jakbys dzwonil na audiotele i chcial placic tyle co za normalne polaczenie.
Nie podoba sie to przejdz do Play, proste Nikt nikogo nie zmusza do dzwonienia do play i odwrotnie.
Nieuczciwa konkurencja to nie jest. Po proprostu jest taki zapis w ustawie i 3 "wielcy" operatorzy musza sie zesrac i odbijaja pileczke podwyzszonymi cenami do play bo play im nie placi to klient zaplaci.
Zmiany numerow nie byly od dzis. Juz od kilku lat mozna bylo zmieniac numer tylko ze dotyczylo to tylko abonentow, dopiero pozniej z kart mozna bylo tez przeniesc ale sie placilo.
Te skurw.. okradaly mnie co 3 miesiace z 50zl bo tyle trzeba bylo wydac zeby miec mozliwosc dzwonienia. A ja tak nie chce. Malo dzownie to chce zasilic konto kiedy mi sie podoba. Teraz mam na to rok czasu i moge zasilic nawet za 5zl i tez bedzie o rok przedluzone a nie o 2 dni.
I ja to popieram, ja mam abonament w erze, ale już zdecydowałem że jak będzie mi się kończyła umowa to pójdę do playa i zobaczę czy dadzą mi lepszą ofertę, jak tak to przechodzę do play. Z kolei żona ma na kartę w erze i żeby dzwonić trzeba co miesiąc za 25zł albo co 3 za 50zł, ale po co ma doładowywać za tak duże kwoty jak ja mam abonament i to nam wystarcza, dlatego żona ma już kupiony starter i pod koniec miesiąca czyli jutro jak skończy się ważność konta ery przekładamy kartę i będzie PLAY.
Po proprostu jest taki zapis w ustawie i 3 "wielcy" operatorzy musza sie zesrac
Ale to oni nie podporządkowali się pod playa, tylko taki nakaz dała im Unia Europejska, żeby koszty połączeń były ujednolicone. Ale u nas w Polsce zawsze musi być tak, że jakis osioł musi wyrwać się i po innemu myśleć.
A to z tym doładowaniem... Z jednej strony dobra rzecz, że załadujesz obojętnie jaką kwotą i masz konto ważne przez rok, ale z drugiej... Oni mają przecież zysk z tego, że co 3 m-ce ładujesz np. za 50 zł. Podejrzewam, że ten play kiedyś padnie, bo ludzie będą małe kwoty ładowali i trzymali tak długo ile się da. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja mam abonament i na kartę ani myślę przejść. Taniej mnie to wychodzi niż bym miał ładować 50 zł na 3 miechy. Abonament płacę 12 zł i w tym mam koło 100 minut (ile to dokładnie nawet nie wiem - gadam, piszę i się nie ograniczam), a do tego korzystając z programu lojalnościowego za punkty co jakiś czas wymieniam sobie na pakiety złotowe co 50 albo 100 zł.
a jak to jest z tym playem. Kolega mi mówił, że play chodzi na antenach plusa... i ponoć do końca roku ma podpisaną umowę z plusem a własnych anten nie posiada...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum